Sivut

torstai 12. heinäkuuta 2012

Heikki Havaijilla

Eilinen oli varsin intensiivinen päivä työpaikkahaastatteluineen kaikkineen. Päätökset tehdään tänään. Sen verran kuiviin puristettu olo on, että taidan suosiolla antaa estradin esikoiselle. Kerroin viime viikolla löytäneeni pari esikoisen 10-vuotiaana kirjoittamaa satua. Tässä niistä toinen, 

Heikki Havaijilla 

Olipa kerran kissa, jonka nimi oli Heikki. Heikillä oli ongelma. Hän halusi lähteä lomalle, mutta hänellä oli rahaa vain lottokuponkiin. Niinpä hän osti lottokupongin. Lauantaina hän jännitti kovasti ja toivoi voittavansa pääpalkinnon joka oli kolmemiljoonaa euroa. Hän voitti pääpalkinnon.

Kuva Arja Lento Yle

Seuraavana päivänä hän lähti lomalle Havaijille. Lento kesti noin viisi tuntia. Havaijilla hän huomasi, että siellä ei ollut yhtään hotelleja jonne kissat pääsisivät. Hän etsi monta tuntia ympäri Havaijia, mutta turhaan. Myöhemmin hän tapasi toisen kissan joka otti hänet luokseen asumaan. Heikki sanoi toiselle kissalle(, jonka nimi oli Mikko) että hänellä oli nälkä. Mikko tarjosi Heikille kookospähkinän. Kookospähkinä oli pilaantunut.

Kuva Wikipediasta

Heikillä tuli maha kipeäksi. Hänen piti olla sängyssä pari päivää. Kun hän toipui niin hän lähti kävelylle. Kävelyllä hän tapasi vihaisen koiran. Hänen piti juosta henkensä edestä että karistaisi koiran kannoiltaan. Kun hän saapui Mikon luo niin hän huomasi että Mikko oli poissa! Pöydällä oli lappu jossa luki "Parahin Heikki, olen pahoillani että jouduin lähtemään työmatkalle. Unohdin kertoa siitä sinulle. P.S Ole kuin kotonasi terveisin Mikko". 

Kuva Kimmo Hiltula Yle

Heikki ajatteli että lähtisi kotiin. Hän jätti Mikolle lapun jossa luki "Hei, Mikko. Lähdin kotiin koska täällä ei ollut mitään tekemistä. P.S Jätin sinulle tuhat euroa koska olit niin vieraanvarainen minulle terveisin Heikki.". Heikki lähti koneeseen. Kone joutui tekemään pakkolaskun koska oikea moottori oli sammunut. Heikki pelästyi kun kone oli tehnyt pakkolaskun. Onneksi hän oli taitava mekaanikko. Hän korjasi moottorin. Niin he pääsivät matkaan. Kun he pääsivät kotiin niin Heikki lahjoitti kaikki rahansa sukulaisilleen ja eli köyhänä elämänsä loppuun asti. Sen pituinen se.

***

P.S. Tämä postaus on omistettu eräälle koulunjohtajalle, jolla on paitsi upea huumorintaju, myös hieno kesäpaita!

2 kommenttia:

 1. hihi, olipas mukava satu :)
  Todella uskomatonta verbaalista lahjakkuutta 10-vuotiaalla!
  Tirskahdettavan ihania kohtia mm. "Mikko tarjosi Heikille kookospähkinän. Kookospähkinä oli pilaantunut." "Parahin Heikki" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin huvitti tuo "Parahin Heikki". Samoin se, että Heikki ei löytänyt yhtään hotellia, jonne kissat pääsisivät. Damn! Huomaa, että meillä on lapsille luettu paljon, kieli on usein vähän pikkuvanhaa.

   Ja sä oot päässyt loppuun saakka, onneksi olkoon!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana