Sivut

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kylmää ja lämmintä

Lauantain sää oli kyllä ihan hirveä. Sääliksi melkein kävi kaikkia valmistuneita ja juhlivia. Varsinkin niitä naruolkaimisia tai lyhythameisia neitejä. Me pyörähdimme pikaisesti markkinoilla, jotka taatusti myös kärsivät kammottavasta säästä ja asiakaskadosta. Minä olin luvannut pojille saunaherkut ja toinen valitsi viisi metriä lakuja, toinen tutteja. Helppo arvata kumpi kummat.

Otettu auton ikkunasta ohi ajaessa (en minä, esikoinen)

Esikoinen oli lisäksi toivonut, että kävisimme koulun päättymisen kunniaksi grillillä syömässä. Ei aina sitä luomuruokaa... Toive oli aikas vaatimaton ja helposti täytettävissä. Kun todistuksesta löytyi jälleen lukuisia kymppejä, paljon ysejä ja vain kaksi kasia (liikunta ja käsityö), pitää vähän palkitakin. Grillillä kuopus bongasi Kuumat kummut -nimisiä karkkeja ja niistä sukeutui kuuma keskustelu. "Miksi nuo tissit on kuumat? Siksikö kun sillä on noi hienot violetit tissiliivit? Polttako ne sitä?" Myös Peukkulan maskotti Peukkis sai uuden nimen: "Kato äiti, viherpipertäjä!"

Kyöräsin kuopusta vielä kaverin synttäreille ja takaisin. Häntä hakiessa emäntä kutsui myös minut ja erään toisen äidin kahville. Lämmitti. Pojat saivat melkein tunnin lisäaikaa kun äidit juttelivat. Totesimme, että 28.5. kahdeksan vuotta sitten muutimme tänne maalle. En ole katunut hetkeäkään. Lähtiessä taas mietin, kuinka onnellinen täällä olen, tunnen paljon ihmisiä, tunnen kuuluvani yhteisöön, nautin siitä valtavasti.

Loppupäiväksi sulkeuduinkin sitten sisälle. Luvassa oli sitä tavanomaista lauantaita: lämmintä saunaa ja Avaraa luontoa. Tänään en taida juurikaan pistää nokkaani ulos, mikäli keli ei tuosta radikaalisti parane. Siivota pitää, mutta sitten lötköttelen lopun päivää. Leppoisaa sunnuntaita teillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana