Sivut

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Lady in black - or white?

Minä olen kyllä niin ei-valkoisiin pukeutuva ihminen kun olla voi. Osittain siksi, että tunnen itseni jotenkin värittömäksi ja paljolti sitten pelkästään käytännön syistä. Jotkut eivät vaan kasva siinä kohtaa aikuisiksi että saisivat vaatteensa pysymään sileinä ja siisteinä kauemmin kuin viisi minuutta. Tai osaisivat itse laittaa tukkansa likimainkaan yhtä hienosti kuin kampaaja. Minä kuulun siihen joukkoon. Tällä viikolla uhmasin kohtaloa ja kesäisen kelin kunniaksi laitoin valkoiset housut jalkaan. Mikä järjetön idea! Ystävä oli ostanut ne itselleen mutta ne muuttivatkin sitten meille - enhän minä itse olisi rahojani niin haaskannut...

Onneksi valkoiseen voi yhdistää muita värejä

Ja ne näyttivät tosi ihanilta henkarilla, mutta entäs sen jälkeen, kun olin kurotellut rapaisen auton vierellä kuopuksen turvavöitä kiinni? Puhumattakaan siitä autoa peittävän siitepölyn määrästä. Tai syönyt lounaani töissä? Minä en voi soimata sotkuisesti syöviä lapsiani, kun itsekään en osaa pitää suutani kiinni syödessä. Onkohan se joku puuttuva geeni? En voisi kuvitella meille - tai lapsiperheeseen ylipäänsä - valkoista sohvaa. Ihmeen trendikäs se tuntuu olevan ja monen kodin keskipiste, mutta miten pirussa se käytännössä on mahdollista, kysyn vain. Kuvaavaa lienee, että kirjoitin ensin vahingossa "joka kodin keksipiste", mikä Freudilainen lipsahdus. Onneksi minulla on vähän vähemmän trendikäs makukin - enämpi niinkun sellanen nuhjuisen kotoisa ;-)

Kuva täältä


Vielä muistutus itselleni: mikäli ikinä erehdyt vielä laittamaan valkoiset housut jalkaan, älä ainakaan valitse niitä valkoisia alushousuja, jotka "kursivat kilot kokoon". Senkin uhalla, että pelkäät koko päivän muunväristen näkyvän läpi. Laita vaikka pitempi paita. Nimimerkillä tuskainen työpäivä takana & tursuaa ne jostain väkisin kuitenkin esiin ja sitten päälle se puristuksen aiheuttama ahdistus ja ...ummetus. Ei kiva.

Ei opi vanha koira uusia temppuja, mutta yritys hyvä kymmenen. Tänään pukeudun mustaan (ja laitan valkoiset vaatteeni pyykkiin). Olen vakaasti sitä mieltä, että on olemassa kahta lajia ihmisiä: niitä tiptop-tyyppejä ja sitten meitä homssuja.
Kumpiin sinä kuulut?

6 kommenttia:

 1. Homssuihin tietenkin kuulun ja niihin, joilta tippua aina suusta jotain vaatteille. Niin ja niihin, joidenka työpuserolle suihkuaa vettä tiskatessa. Varapaitaa ei tietenkään ole kaapissa.

  VastaaPoista
 2. Hih, ja kun vielä meillä naisilla on se refleksi jaloissa, että koitamme kopata kaiken suusta pursuavan, ei valkoiset housut todellakaan ole mikään ykkösasu. (Ja miehet, jos refleksit toimii, laittavat jalat haralleen.)

  VastaaPoista
 3. Just niin! Ja kun nuo töhmät huomaa vasta aikojen päästä sattumalta. Oisko opeteltava aina ruokailun jälkeen pysähtymään peilin eteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttaisi varmaan niihin persiljan palasiin etuhampaiden välissäkin - ainakin jos irvistäisi sille peilille!

   Poista
 4. Hmm... Ei, en ole musta-valkoinen olen enempi vannoutunut farkkutyttö, mutta äsken kyllä ostin mustat caprit ja valkoset oli päällä :-D Viihdyn kesällä valkoisessa ja turkoosissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow, kadehdin kykyäsi käyttää valkoisia capreja... No, olivathan ne minullakin hetken päällä ;-) Mutta kesä se on, ilman ja jo pukeutumisenkin puolesta. Nautitaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana