Sivut


torstai 21. helmikuuta 2019

Ikivanha?

Tunsin itseni ikivanhaksi, kun tässä yksi aamu kerroin kuopukselle, että sellainen sanonta on olemassa kuin kevät keikkuen tulevi, ja aloin selittää mitä se tarkoittaa. Kuopus katsoi minua sillä tavalla vähän väsyneesti kuten teinit vain osaavat ja totesi: sä sanoit nuo täsmälleen samat sanat ja asiat viime vuonna tähän aikaan. Auts. No mutta kun se kevät tulee keikkuen...

Muita vanhoja sanontoja, joiden olemme viime aikoina todenneet pitävän paikkansa, on aamun rusko päivän pasko. Maanantaina oli upea oranssin violetti auringonnousu ja sitten onkin ollut siitä pitäen aivan kauheaa keliä. Ahneella on paskanen loppu opittiin jo taannoin, kun tarjolla oli pannupullaa ja kuopus söi yhden liikaa. Se turpoaa mukavasti mahassa... Minä taas en millään opi, söimme taas tortilloja ja aina on pakko änkeä niin paljon täytettä, kermaviilikastiketta, guacamolea, tuoreita asioita ja juustoraastetta, että syöminen on suunnattoman sottaista. Kuopus taittelee omansa siistiksi taskuksi ja naureskelee vielä olemattomaan partaansa. Grrr.





***

Samaisena aamuna pohdimme muuten myös, miksi niin monet piirroshahmot elelevät ilman housuja. Ei siinä mitään, elelköön, mutta kovin epäloogista se kyllä on, kun Muumit pukevat rannalla ylleen uimahousut. Miksi ihmeessä? Tai Aku peittää häveliäästi jalkovälinsä riisuttuaan paidan. Nalle Puhkin kuuluu tähän housuttomien joukkioon, ja hän sai armottoman tuomion kuopukselta: "no se on kyllä sellanen hunaja-addiktoitunut outo karhu joka elää metsässä kummallisen possun ja masentuneen aasin kanssa". Ahaa... eikun siis Ihaa?

28 kommenttia:

  1. Onko vedessä kylmä...oisko uimahousut siihen vai kuuluuko ne Muumilaakson muotikategoriaan? Aku ei kuolemakseenkaan muista että merimiespaita on todella lyhyt, ei peitä edes peppua. Mutta sitten on Wagner sillä on vain jonkin sortin sotsit, eli pullistelee olemattomilla rimppakintuillaan ;)Lassissa ja Leevissä, Leevillä ei ole päällään mitään....hahaa! Muumilla ja Leevillä on karvapeite, Akulla höyhenpeite ja Wagnerilla nahka vain. Eli possuille pöksyt jalkaan. Siinä aamun "philosointia" ;) Mukavaa tätä päivää teille lomalaisille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää pohdintaa! Mä en tänä aamuna kykene samaan, mutta kyllä tästä ennen iltavuoroa toetaan (ens viikko vasta lomaa ;-). Käyn kirpparikahvilassa aamukahveilla niin jokohan lähtis?!?

      Mukavaa päivää <3

      Poista
    2. Ai kappas...miten sekoitin viikot :D Hiihtolomathan on eri viikoilla...voi hitsin pimpula!

      Poista
    3. Eipäs tässä käynyt kuinkaan!

      Poista
    4. Nyt mä toivotan hyvää lomaa :)

      Poista
    5. Nyt mulla on loma, jo toinen päivä aklamassa, joten KIITOS <3

      Poista
  2. Mie en yleensä lue Akua, mutta joskus oon nähny silläkin sellasen vanhanaikaisen lahkeellisen uimapuvun. Ja muumit ilman vaatteita uimassa. Ja Akun porukat syömässä kalkkunaa. Sitä en tiedä, onko sarjakuvaa, missä Minni Hiiri kiipeäis tuolille kiljumaan, kun näkee hiiren lattialla...

    Mieki saan aika ajoin kuulla kertoneeni samat asiat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se uimapuku Akulla - totta!

      Jotenkin sitä vanhetessaan rupeaa toistamaan itseään ;-)

      Poista
  3. Hih, tämä oli hauska! Olen housutonta Akua miettinyt viimeksi joskus, öööö....hyvin kauan sitten. Koska juu, olen ikivanha.

    Teinit ovat tehty siksi, että ymmärtäisi oman noloutensa. Olisin muutoin mielestäni ihan kelpoisen tuore ihminen, mutta onneksi teinitytär kertoo tasaisin välein miten fossiili olen.

    Minut kyllästettiin lapsena sananlaskuilla, mm. "itselleen sika kiusaa tekee, kun kuppinsa kaataa" ja "on helpompi huomata rikka toisen silmässä, kuin malka omassa". Jassoo. Siinäpä ne elämän eväät. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä oon vielä ikivanhempi!

      Mut joo, sananlaskuja on varastossa vaikka miten paljon, täytyy vaan annostella niitä sillai sopivasti ettei teini ihan pillastu. Meillä kans tasaisin väliajoin kuulee kaikenlaista vähemmän mairittelevaa itsestään... ;-)

      Poista
  4. No mutta kai te olette nähneet sen kuvan, mitä Akulla on päällään, siis alla, jos se ottaa "housut" pois? Koska olen niin siev...ei kun siveä niin jätän kuvan etsimisen teille - voin kyllä neuvoa, että löytyy kuuklen kuvahausta "aku ankka ilman housuja". Ja minä en sitten ole kertonut mitään enkä yllyttänyt mihinkään. Pois se minusta.

    "Ei haukku haavaa tee jos ei puulla päähän lyö". Sen minä kuulin usein, kun jäin alakynteen setieni kanssa riidellessä ja menin siitä valittamaan. Siitä kai kieleni terävöityi ja olen sitä tarvittaessa miekkana käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllö ei ei ei ei
      arvaa mitä
      no mähän menin tietty googlaamaan ja nyt en saa sitä näkyä mielestäni. Ja taisin mä tulostaa sen Hintelällekin näytettäväksi...hih!

      Miekkaillaan edelleen!

      Poista
    2. Voi Hintelä parka... Et sitten syytä mua, jos hän saa traumoja kuvasta!

      Poista
  5. Ihaa vaan. Mä olen taas nostellut tässä lämpöjä ja taidan siirtyä takaisin sohvalle töllön ääreen.

    Muumeilla ei kyllä ole peppureikääkään, siksihän ne ovat niin pulleitakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua, koita parannella <3

      Ja itelläkin on välillä sellanen turvonnut olo, joten sympatiseeraan kyllä muumeja... ;-)

      Poista
  6. Possulla tulee mieleen, kun ala-asteella oli sekoitettu sanoja, ja niistä piti muodostaa sananlaskuja. Possu kirjoitti yhteen : Kerran keksii se, jota aina epäillään. Possu ajatteli niin, että kyllä se kaikesta pahanteosta epäilykin voi kerran yllättää ja keksiä jotain hienoa. No sitten kun niitä käytiin läpi, Possu kumitti nolona, sillä oikea versiohan meni : Joka kerran keksitään, sitä aina epäillään.

    - Mitä sä olit laittanu? Vieruskaveri kysyi uteliaana.

    - äs, en mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Possun versiohan oli hyvä!

      Meillä AM:n kanssa on paha(?) tapa tehdä vanhoista sananlaskuista uusia. Johtuen ehkä siitä, että eräs tuttavapariskuntamme ihan tosissaan sekoittaa sananlaskuja, siis esim. "Ei kannata heittää kirvestä kehään".

      Poista
    2. Vanhat sananlaskut on yleensäkin aika ankeita. Itku pitkästä ilosta!

      Poista
    3. ... pieru paljon nauramisesta!
      Mulla oli yks ulkomaalaistaustainen työkaveri, joka kans aika luovasti käytti suomen kieltä ja yhdisteli sanontoja :)

      Poista
    4. Possun sanonta on mahtava: kerran sekin keksii jota aina epäillään - ja hyvä niin, kerta!

      Aargh, sanontojen sekoittajat on mahottomia, mutta vitsinä se kyllä käy.

      Ihan varmasti voi päästä paukku jos ihan hysteerisesti nauraa, kyllä voi!

      Poista
    5. Ankeista ankein on "Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee". Tai "Kasvaa se mies räkänokastakin, vaan ei tyhjän naurajasta" -uuuh!

      Poista
  7. Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.
    Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.
    Joka aamulla nauraa, se illalla itkee.

    Vanhoista muistoalbumeista löytää kans ihania värssyjä :

    Kun kuulet kellojen soivan
    ja arkkuni avataan,
    niin riennä viimeisen kerran
    minua katsomaan.

    tai

    Älä ole ylpeä,
    vaikka olet kaunis.
    Kun sä tulet vanhaksi,
    rypistyt kuin nauris.

    Näitä lukiessa miettii, että olikohan sittenkään ennen kaikki parempaa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana