Sivut


maanantai 7. tammikuuta 2019

Pieni eläin

suuri suru.

Lepää rauhassa pikkuinen!


Meillä on ollut aika vaikea ja surullinen päivä: aamulla löysimme toisen gerbiileistämme kuolleena kopista. Mitään "syytä" tapaukselle emme löydä emmekä keksi. Joskus näin vaan käy. (Kaveruksethan tulivat siis meille täysi-ikäisinä, mutta elinaikaa piti keskimääräisen ennusteen mukaan olla vielä rutkasti jäljellä.)

Päivä on ollut apea. Kuopus ei kyennyt kouluun ja kyllä minuakin surettaa, vaikka otukset ovat olleet meillä vain reilun kuukauden. Kävimme hautaamassa gerbiluksen isäni parittomassa villasukassa.

Lisäksi meillä on nyt yksinäisen gerbiilin dilemma: nämä ovat laumaeläimiä ja jäljellejäänyt on kyllä aivan ihmeissään. Pitää vähän konsultoida asiantuntijoita sen suhteen mitä teemme. Olisiko armeliainta lopettaa se, ettei kärsi yksinäisyydestä? Jotenkin luulen, ettei se sopeudu uuteen/uusiin kumppaneihin. 

No, päätimme miettiä asiaa vasta huomenna. Tänään koitamme tehdä kivoja asioita jotta välillä saamme ajatukset pois. Halimme, olemme lähekkäin. Juttelemme.

16 kommenttia:

  1. Voi kurjuus! Eläimen kuolema on aina vääjäämätön, mutta ikävää että se tuli liian pian :( Mihin hautasitte, eikö maa ole ihan jäässä? Villasukka on kyllä ihana idea ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me etsittiin sellainen paikka joka ei ollut jäässä. Yllättäen löytyi. Ja löytyi myös isäni pariton villasukka, tosiaan. Kuopus tiputti sinne parit herkut matkaan. Surullistahan se aina on, vaikka kuuluun elämään.

      Poista
  2. Meiltä haleja ja terveisiä Hintelälle ♥ - ja sulle myös.
    Villasukassa pienen on hyvä olla, vielä kun sai evästä matkaan.

    VastaaPoista
  3. Voi molempia pieniä♡ Koittakaahan jaksella,te kaikki!

    VastaaPoista
  4. Voi ei☹️☹️
    Meillä viimeinen yksinäinen eli yksikseen hyvien lyhyen loppuaikansa, mutta vain koska se oli yksin jäädessään jo iäkäs.
    Gerbiiliviisaat neuvovat ilman muut, ettei laumaeläintä saa pitää yksin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika <3

      Me tässä juuri mietimme ja aion soittaa tänään eläinlääkäriin ja kysellä sieltä myös mitä tehdä. Aika kurja tilanne!

      Poista
  5. Mitä tähän voi sanoa....sydän ihan särkyy. Karvakorvat ovat niin iloa tuottavia että ison kuopan varmasti jätti. Olisiko mahdollista ottaa uusi kaveri? Lohtuhalit sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me mietitään uutta kaveria, tuo nykyinen on sen verran ärhäkkä, että ei olla ihan varmoja.

      Ja kiitos, onhan tää kurjaa :-(

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Eikös vaan ollutkin ... mutta kyllä tää tästä!

      Poista
  7. Voi miten kurja juttu. Onneksi olette nyt jo saaneet uuden kaverin helliteltäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä surullinen ja mystinen tapaus, kun emme oikein tiedä syytä. Ikä sen ei olisi pitänyt vielä olla, kutta pienistä jyrsijoistä ei vaan koskaan tiedä.

      Nyt tosiaan opetellaan hamsterielämää!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana