Sivut


keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Bambua ja sillisalaattia

Olen ihan koukussa: pandalive. Vaikka enimmäkseen nuo vaan nukkuvat ja syövät. Bambua.

Jos sinun pitäisi syödä yhtä ainoaa bambua ruokaa elämäsi loppuun saakka, mikä se olisi? Minulle tämä on helppo: fetasalaatti. Se vaan on niin hyvää. 




Kuvassa näyte maanantaisesta versiosta, joka ei suinkaan ole oikeaoppinen, mutta se tässä onkin niin nerokasta. Voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Nyt löytyi kurkun ja tomaatin sekä salaatin - joka siis ei sekään autenttiseen kreikkalaiseen kuulu - seuraksi myös rucolaa, avocadoa, keltaista paprikaa ja viinirypäleitä.

Niin, ja taisipa tässä tulle lomarahoille käyttöä. Varasimme ystävän kanssa viikon matkan Kreetalle ihan kahdestaan. Hihii! Aluksi oli tarkoitus, että lähdemme sitten kun täytän 50, mutta eihän me nyt niin pitkään jaksettu odottaa. Ensi vuoden lomarahat on budjetoitu kuopukselle luvattuun tietokoneeseen, nyt päätin käyttää nämä vain ja ainoastaan omaan hyvinvointiini.

Arvatkaas odotanko lämpöä, aurinkoa, ouzoa, valkoviiniä, paistettuja juustoja, tsatsikia ja sitä aitoa kreikkalaista salaattia?!?

10 kommenttia:

  1. No joku lämmin paikka alkaa tuntua tämmösestä kotimaaihmisestäkin houkuttelevalta vaihtoehdolta, kun mittari on painunut 25 pakkasasteeseen...

    Salaatti taas on oiva vaihtoehto, jos pitää yksi ruoka valita. Sitähän voi varioida loputtomiin :) mie luulen, että se olis mullakin. Ehdottomasti juuston kera. Viime aikoina oon kyllä käyttäny Lidlin mozzarellaa. Maustamaton jogurtti ja joku hyvä mysli on kans sellanen mihin en heti kyllästyis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo juustoa olla pitää, tai tonnikalaa tai avocadoa, mutten ei pysy nälkä...

      Meillä on -20 ja kyllä houkuttelee lämpö, todellakin. Luen dekkaria joka sijoittuu Kanarialle ja ikävöin jopa sinne, vaikka se ei niin mun juttuni olekaan. Vuosi sitten oli esikoisen lukuloma ja tehtiin se ex temporeäkkilähtö!

      Poista
    2. Kananmunakin on joskus mukava lisä. Ja mieki luen dekkaria, jossa on helle ja kaikki koko ajan pyyhkii otsalla pisaroivaa hikeä...

      Tuosta pandalivestä piti sanomani, että nythän ei ees tartte maksaa sitä törkeää sisäänpääsyhintaa, kun näkee ruudulta ilmaiseksi :)

      Poista
    3. Totta, se oli se, jonka listasta unohdin!

      Mä aattelin ihan samaa, et eipä tarvi käydä, koska kuopuskin on jo siinä iässä ettei niin hirveesti kiinnosta. Riittää virtuaalipandat ja rahat säästyy!

      Poista
  2. Fetasalaatti on kyllä herkkua:) Voi miten kiva että on tuollainen matka tulossa..kestää näitä paukku pakkasiakin paremmin kun ajattelee niitä ihania lämpöjä:) Suloisia ovat bandat❤ Mukavaa keskiviikko iltaa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne myös, mukavaa keskiviikkoa ja loppuviikkoa myös❤

      Juuri tämä on ihanaa (ex tempore-)matkan varaamisessa: sitten saakin odottaa sitä ihanuutta. Meillä on nelisen kuukautta aikaa makustella ja nauttia ajatuksesta. Nopeasti se kyllä menee, kokemuksesta tiedän!

      Poista
  3. *kade* matkasta.

    Jos pitäisi valita vain yksi ruoka, minä valitsen kreikkalaisen jogurtin kotimaisilla vadelmilla. Turkkilainenkin käy.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, Kreeta on niin mahtava paikka. Muistan, että me ollaan käyty samassa ruokapaikassa ja ihailtu samoja maisemia :)

    Kyllä minäkin eläisin fetasalaatilla, ainakin jos sen kyytipojaksi saisin tsatsikia. Nam! Ne kreikkalaiset auringossa kasvaneet tomaatit ja makeat punaipulit, kuka voikaan vastustaa niitä :)

    Kyllä nyt tuli kamala himo sekä saaresta että ruuasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tosi tylsä matkailija, kun otan saman hotellin ja tiedän, että syödään ainakin joka toinen päivä siinä samassa ravintolassa... No, molempiin on syynsä, altistuneena on hyvä tietää, että matka ei mene pilalle jos oireilee. Tutussa paikassa tietää pystyvänsä olemaan, ja vakiruokapaikka vaan on niiiiin hyvä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana