Sivut


tiistai 10. lokakuuta 2017

Siivouspäivä(t)

Nykyisin kodin siivoaminen kahdestaan kuopuksen kanssa on vähän sellaista festivaalityyppistä: kestää monta päivää - ensin valmistautua ja sitten viettää. Viime viikon loppupuolella ennen kun poika lähti isälleen saimme pupujen huoneen putsattua. Varsinainen työmaa, josta on pakko aloittaa, koska muuten ensin siivottu kämppä olisi täynnä purua, heinää ja leijailevia kaninkarvoja. Kaverukset ovat jo ehtineet sotkea omaansa ennen kun edes ehdimme jatkaa. 





Eilen pääsimme laittamaan kuopukselle uudet verhot ja lampun jotka tilasin alesta (yhteensä n.15€). Huone tuli puunattua samalla ja lakanat vaihdettua myös.



Herran peliluola


Tänään jatkoin, putsasin keittiön, pyyhin pölyt ja vaihdoin olohuoneeseen "syksyverhot". Huutakoon hep se, jonka mielestä verhojen vaihtaminen on mukavaa? Jooei ole. Silmiin tippuu pölyä ja kaikenmaailman nöyhtää verhotangosta, kädet väsyy ja puutuu ja niska huutaa hoosiannaa. Eikä ne penteleen nipsut mene koskaan ikinä kerralla oikein. Aina saa tällätä uudelleen kun jossain päässä on liian  tiheään ja toisessa taas liian harvaan, verho ei asetu. Illalla saatan vielä pestä vessan ja kylppärin jos toivun tuosta koettelemuksesta.






Huomenna pitäisi sitten imuroida ja luututa lattiat sekä omasta huoneesta että muualta kämpästä (lukuunottamatta siis pupujen ja kuopuksen huoneita).



Oikeasti se tyyny pääsi kyllä sohvalle


Ja Kössikin sai kaverikseen tyynyn sävysävyyn.





Tämä kuulostaa siltä kuin asuisimme valtavassa lukaalissa. No, onhan tämä meille kahdelle liian iso ainakin Kelan mielestä mutta oikeasti neliöitä on vain 85. 


On siinäkin hommaa kun on tällainen superlusmusiivooja kuten minä!

12 kommenttia:

  1. Voi - tulisitko siivoamaan meillekin? Verhoja ei tarvitse vaihtaa ja lakanatkin voin vaihtaa itse.
    Mutta pölyjen pyyhkiminen, imurointi, lattioiden peseminen ja vessan pesu.
    Kylppärinkin pesun voi AM hoitaa.
    Ja voin olla tiellä - järjestellä tavaroita samalla kun sä siivoat muuten. Ai ei käy. *huokaus* Meillä ei siis siivota tälläkään viikolla.
    Niisk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just tosiaan todettiin kuopuksen kanssa, että kohta sais aloittaa alusta jos siivottais tällei joka viikko ;-)

      Mut joo, ei oo mun hommaa, voin tulla kattoon kun AM siivoaa ja pyöriä sun kans jaloissa. Tai juoda kahvia tai herkutella?

      Poista
  2. Meillä on irrotettava verhokotelo (en tiedä oikeaa sanaa; on siis I-tanko kotelon "katossa" (ikäänkuin hylly) ja päätypalat ja edessä verholauta) ja irrotettavat tangot keittiössä. Voi nostaa pölyineen päivineen kuistille tai ulos, putsata siellä, irrottaa vanhan verhon ja tuoda sopivalle työskentelykorkeudelle missä sommittelee nipsut uusiin verhoihin oikeille kohdille. En silti erityisemmin pidä siitä hommasta. En oikeastaan juuri mistään kodinhoidollisesta...

    Yrittääkö puput toistensa kimppuun verkon läpi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne koita, päin vastoin, "paijaavat" toisiaan ja "pitävät palaveria" verkossa kiinni (tai näin me kuopuksen kanssa sitä kutsutaan kun nyhjäävät molemmat samassa kohdassa ja näyttävät siltä kun kuiskuttelisivat jotain salaista)!

      Tuo verhotankosysteemi kuulostaa nerokkaalta ;-)

      Poista
  3. Verhojen vaihtaminen on jostain kisdutusoppaasta varmaan napattu. se ehkä on syynä sille, että meillä ei koskaan vaihdella mitään verhoja vaan aina on samat roikkumassa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kans kestä sitä yhtään, mutta välillä vaan on pakko saada vaihtelua ;-)

      Poista
    2. Mä just yo-juhliin pesin verhotkin.. Onneksi mies auttoi niiden ripustamisessa takaisin, muuten oltais varmaan ilman verhoja edelleen :D

      Poista
    3. Ai niin ne ... juhlat. Hmm sitä siivousstressiä. Onneks ei oo pitkään aikaan tulossa mitään vastaavaa ;-)

      Poista
  4. Hyvä sinä! Peukku siivouksista! Mä olen tuossa hommassa niin tosi laiska, että pahaa tekee. Nyt olen siivonnut yhtä nurkkaa makuuhuoneessa monta viikonloppua, mutta pöydän pinnat on niin täynnä papereita, että työ on ihan pakko tehdä. Jos joskus pääsisi laittamaan myös valokuvia, jotka on siis vuodessa 1996 tai jotain sellaista! HUH! Nyt saat taputtaa itseäsi olalle ja kehua oikein kunnolla!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana