Sivut

perjantai 8. syyskuuta 2017

Siiselikiisseliä

Saimme alkuviikosta täytettäväksemme viitosluokkalaisen terveyskyselyn. Siinä kartoitettiin paitsi lapsen, niin myös koko perheen tapoja ja hyvinvointia. Huomasin taas olevani keskusteleva äiti, kun kävimme sitä kuopuksen kanssa läpi. Rankkojakin juttuja sinne laitettiin, ajoittaista jaksamattomuutta, rahahuolia, surua lähiomaisen kuolemasta. Juttelimme avoimesti näistä kaikista ja todella, lapsi on jo yksitoista, sen kanssa voi ikätasoisesti käsitellä monenmoisia juttuja. Minusta on parempi että kuopus tietää jotain, kun jos eläisi täydessä tietämättömyydessä ja pimennossa ja sitten pahimmassa tapauksessa miettisi, että ajoittainen kireyteni ja itkuisuuteni johtuu hänestä. Oli hyvä keskustelu.


Otsikosta huolimatta tämä ei ole siiseli


Sitten hän kiinnitti huomionsa kohtaan, jossa kysyttiin mitä teemme yhdessä. Olin kirjoittanut mm. hömpötämme. Se olisi kuulemma pitänyt poistaa, mutta kun se on totta. Ja totta vie, joka päiväistä. Harva on se päivä, joka ei ala naurulla ja pääty siihen. 

Kyselyn jälkeen kehitimme laulun nimeltä Siiselikiisseli, kas tässä, teidänkin iloksenne:

Siiseleitä pitää suojella
niistä ei saa tehdä keittoa
eikä muhennosta
eikä lisukkeita
eikä kiisseliä.
Siiselikiisseli
siiselikiisseli
siiselikiisseli
ei ei ei!Jos tämä ei ole hömpöttämistä niin mikä sitten?

Ihan höpöä viikonloppua teille ihanat!

12 kommenttia:

 1. Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi tuosta lapsen kanssa keskustelemisesta. Varsinkin nyt on tärkeää puhua ajoista hänelle, koska hän ei voi edes isoveljeltä kysellä, että ethän ole vihainen heille tai mistä paha mielesi johtuu. Keskenäänhän lapset jakavat yllättävän paljon ajatuksia.
  Ihana laulu tuo siissellikiisseli! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua sinnekin, siiseleillä tai ilman ;-)

   Olet oikeassa, lapsen pitää tietää ainakin jotain, ettei ihmettele. Mutta nyt mä nautin vapaasta enkä mieti mitään!

   Poista
 2. Tuo hömpöttäminen kuulosti mahtavalta ja sisselikisseli:) Oikein mukavaa viikonloppua ja rentouttavia vapaita sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde, höpsöä viikonvaihdetta sinnekin ♥

   Poista
 3. Hömpötys on hauskaa :)

  Se 5-luokan terveyskysely oli taas just niin rasittava, kuin muistelinkin :P Meitä miehen kanssa huvitti päihdekysely, jos olisimme vastanneet siihen vasta Elojuhlan jälkeen olisivat vastaukset olleet ihan erilaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli päihdekysely (mun muistaakseni) vaan lapsen osalta - tuntui hassulta vastata "käyttääkö tupakkaa, alkoholiä, huumeita" - siis viidesluokkalainen...

   mut joo, hömpötys rules!

   Poista
 4. Vitosluokasta on niin kauan, etten muista edes koko kyselyä. Jotain on kyllä joskus kyselty. Meilläkin pyritään puhumaan jotain joskus, mutta on vaan niin vaikea keskustella yksipuolisesti kun kuopus ei puhu useinkaan mitään. Isäänsä tullut? Esikoinen on aina ollu eri maata.

  Siiselistä tuli mieleen, että hirveesti on uudelleennimetty elukoita! Luin taannoin kirjaa, jossa sivuttiin erinäisiä jyrsijöitä, ja tosi monen kohdalla oli "ennen se ja se". Ketä varten ne nimeää niitä? Tiedemiehiä? Aku Ankan lukijoita? Kun maaoravakin on tikutaku. Varmaan isopandastakin tehdän bambukarhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Preeriakoira on nykyään preerikko...

   Poista
  2. No musta tuntuu, että esikoisen kanssa ei ollut ollenkaan näin helppoa jutella, ainakaan aina. Tai sitten mäkin olen kehittynyt äitinä?!?

   Poista
  3. Ja siiseli on siis kuulemma euroopansuslikki!?!

   Poista
 5. Ihana Siiselikiisseli -laulu ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana