Sivut

tiistai 1. marraskuuta 2016

Tuoksuton viikko

Nyt on allergia- ja astmaliiton lanseeraama tuoksuton viikko. Tarkoitus on kyseenalaistaa erilaisten tuoksujen tarpeellisuus ja tehdä tuoksuyliherkkien elämästä edes vähän helpompaa. Tämä todella epämukava ja elämää invalidisoiva yliherkkyys seuraa monesti homealtistumista. Niin kuin jo siinä ei yhdelle ihmmiselle olisi riittämiin. Olen kirjoittanut aiheesta enemmän viime vuonna, nyt minusta ei ole tämän enempään. 

Paistaa se... varmaan


Otetaan lähimmäiset huomioon!

***

Mikäli haluatte oikein rankan vierailun sairastuneen maailmaan, lukaiskaapa Tuomas Enbusken töräys asiaan. Tällaista se suhtautuminen meihin homealtistuneisiin ja tuoksuyliherkkiin vain edelleenkin on. 

On se kuulkaa ihanaa! 

P.S. Onneksi joku jaksaa vielä kirjoittaa vastineenkin.

Vielä rankempaa on se todellinen elämä. Onneksi minulla ei ole ihan tuollaista, mutta ihan riittämiin on juuri nyt siinä, että eräs varsin lähellä oleva taho koittaa käyttää sairauttani keppihevosena ikäville asioille ja tehdä minusta epäkelpoa ihmistä sen vuoksi. Äh ja plääh. Jos olen hetken hiljaa, johtuu se tästä. Vedän vähän henkeä pysyäkseni pinnalla.

10 kommenttia:

 1. Halii kanssa! Hyvä vastine, mutta hieman tiivistettynä olis vielä iskevämpi. Oon monesti pauhannut siitä, miten paljon pahaa ne äänekkäät, foliohattuiset tekosairaat tekee oikealle sairaudelle. Ja oma osansa on tietysti silläkin, kun sitä ei ole vielä tutkittu niin paljon, että tiedettäis tarkemmin syntytapa, niin on helppo aatella että sitä ei ole, mitä ei tiedetä.

  Yritä unohtaa ikävyydet ja keskity hyvään ja kauniiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KOitetaan...

   Joo, meillä altistuneilla vaan on usein niin paljon sanottavaa ;-)

   Poista
 2. *hal* täältäkin.

  Olipa outo purkaus Enbuskelta, yleensä hän on aika tarkka tosiasioista ja tutkii taustat. Ehkä sellainen 'toisella kädellä kirjoitettu kolumni', kun runosuoni ei oikein syki ja deadline painaa päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ihmetyttää eniten, että herra on itsekin asunut hometalossa mutta ei liene ex-vaimoineen ja lapsineen sitten - onnekseen - altistunut. Kenellekään en sitä toivo, en edes hänelle, mutta vähän kunnioitusta sairastuneita kohtaan ja järjeä päähän kylläkin.

   Poista
  2. Juu, oli outo mun mielestä. Kuitenkin altistumisesta on ihan tutkittuakin perustetta, niin sikäli aika outo. Selasin twitteriä taaksepäin ja siellä oli vain 'hyvä'-kommentteja, ehkä Enska on poistanut negat :P

   Poista
  3. Tai sit se vaan on aina oikeassa ;-)

   Poista
 3. Halaus myös täältä! Pirteyttä päiviin kirkasvalolla ja muilla pikkukeinoilla. Altistus ei tee sinusta epäkelpoa kuten hyvin tiedät. Älä anna toisen painaa päälle väärillä asioilla! Voimia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana