Sivut

torstai 22. syyskuuta 2016

Varis vai harakka?

Kun ihastut päivään jokaiseen, aurinkoiseen, sateiseen,
löydät valoisan polkusi huomiseen!Sain ystävältä kortin piristykseksi.My ass...
löydän!

Siltä tuntuu nyt, mutta kyl tää tästä taas jossain vaiheessa.
Varmaan.


***

Otsikkoon viitaten: 
en koskaan opi muistamaan kumpi on kumpi ilman typerää muistisääntöä.
(HArakka on se joka EI OLE HArmaa)

14 kommenttia:

 1. Kun ihastut... joopa joo. Senhän voikin päättää ihan itse. Anteeksi, että olen kyyninen :) ei tuossa sentään _käsketty_ ihastua.

  Haris ja varakka menee mullakin nimenä usein sekaisin, vaikka tunnen kyllä molemmat ja heittämällä muistan toisen latinankielisenkin nimen. Toisesta vain ekan niistä kahdesta, kun korppi ja naakka omistaa saman etunimen enkä aina muista kuka oli kuka. Mutta niinhän mulla sekaantuu toisen lapsen ja koiran nimetkin keskenään... ja aina kun mun toinen sisko on meillä käymässä tai siitä on puhe, sen ja mun miehen nimet alkaa vaihtaa paikkaa kummasti. Neljästä kirjaimesta kolme samaa, mutta ihan eri järjestyksessä. Ja usein on sanat hukassa kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla menee nolosti sekaisin esikoisen ja kollegan nimet, ovat hyvin samankaltaisia. Onneksi löytyy huumoria töissä, kun selitän miten se "Pentti", kollega taaskaan ei totellut mua ja tarkoitan "Perttiä", esikoista ;-)

   Joo sitä ei aina voi päättää itse ja vaikka mulla onkin varsin positiivinen asenne elämään niin aina se vaan ei toimi, ei sitten millään. Puhumattakaan, jos on sairaudesta kyse, kuten molemmat hyvin (omissa tapauksissamme) tiedämme.

   Poista
  2. Pertistä tuli mieleen ihan off topicina, että lehtijutussa oli Albertti - versio Pertin kantanimestä - ja toimittaja taivutti sen "Alberttin". Eihän Pertistäkään sanota että "Perttin olinpaikka"!

   Poista
  3. No ei tod! Kuopukselle oli vaikea taivuttaa nimi Veli, se ei ymmärtänyt ollenkaan, että tässä yhteydessä se ei ole Veljen vaan Velin, mut se onkin vasta kymmenen ;-)

   Poista
 2. Aina ei vaan pysty. Mutta Onneksi sä kumminkin oot sellainen peruspositiivinen pidemmällä juoksulla.
  Sama muistisääntö mullakin, en ikinä muista, kumpi on kumpi. VAris ei ole VAlkoinen, HArakka ei ole HArmaa ;)
  Voimia taas koetan lähettää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, uusi apu mulle tuo VAris ei ole VAlkoinen, samaa sarjaa se kyllä on, kiitos!

   Ja kiitos voimista, jotenkin on nyt ihan hirmuinen väsy. Nukkumalla kai se lähtee?

   Poista
 3. Poika pienenä västäräkin bussipysäkillä nähdessään hihkaisi "kato äiti, pikkuinen varis!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tietysti, variksen poikanen ;-)

   Poista
 4. Ihanan kortin olet saanut. Hauska muistisääntö sulla tähän lintuhommaan. Jostain syystä nuo kaksi ovat kyllä ne linnut, jotka minäkin tunnistan. Meillähän yksi pojista runoili kevään linturunoa "Kuu kiurusta....niin, että sitten tulee kohta "vähät västäräkistä" ja loppu taas oikein. Käytämme nykyisin tätä parempaa versiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähät västäräkistä vois olla aika hyvä siinä mielessä, että päättäis vaan et se kesä ON nyt, vähän västäräkistä tai pääsystäkään, sen puoleen ;-)

   Poista
 5. Hupaisa kortti :)

  Mun muistisääntö (äidiltä peritty) on laulusta "Kaksi vanhaa varista..", koska vanha on harmaa :P Toinen on se, että harakalla on aina juhlatamineet (=frakki) päällä.

  VastaaPoista
 6. Mä ennen tunsin nämä kaksi lintua ihan hienosti miettimättä. Sitten lintumiehen tullessa kuvioihin se sanoi, että katsos: "VAlkoinen kuin varis ja HArmaa kuin harakka, mutta kuitenkin juuri toisinpäin". Siitä lähtien olenkin sitten aina miettinyt, että miksi hitossa pitää olla näin hankala muistisääntö, kun ennen tiesin heti kumpi on kumpi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just, sitten sä tiedät mitä mun päässä liikkuu kun näen (kirjoitin "käen" ;-) variksen tai harakan. Kraak!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana