Sivut

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Hiki ja hyttysiä

Eilen oli kerrassaan helteinen päivä ja tänään on vissiin luvattu vieläkin kuumempaa. Koitin puuhailla puutarhassa, mutta ei siitä meinannut tulla mitään. Hiki ja hyttyset - tarviiko sanoa muuta? Myös mäkäräiset ovat tulleet riesaksemme, grrr! Sain minä krassit istutettua mutta salaatit jäivät viileämpään ajankohtaan. Itävätkin sitten paremmin. "Mansikkamaata" perkasin vähän jo aiemmin. Tänään on kesäkukkamyynti paikkakunnallamme ja on varmaan vihdoin ostettava amppeli etuoven pieleen roikkumaan. Tänä vuonna ei juurikaan pihaan satsata, mennään halvalla ja pienesti. Tai siis vielä halvemmalla ja pienemmällä kuin aiemmin. Potut pistän jahka raaskin ostaa pari säkkiä uutta multaa.Hassu tulppaani oli auennut. Melkein maastoutui voikukkiin...
Pari auringonkukkaa ja krassit ikkunalaudalla.
Eikä maksanut paljoa mitään!Kuopus koitti kaverinsa kanssa potkia vähän palloa mutta aika hikistä oli sekin touhu, samoin illan futistreenit. Vichyä kului ja suihkussa vettä, kun koko porukka jonotti sinne. Mutta en minä valita, päin vastoin. Tämä on hyvää harjoitusta Kreikkaa varten. Laskimme poikien kanssa, että matkaan - ja sitä myöten myös ensimmäiseen kesälomapätkään - on enää kaksi ja puoli viikkoa. 

Uskomatonta. Ja ihanaa!

4 kommenttia:

 1. Onpa hieno tulppaani!
  Mullakin kasvaa nyt linnunsiemenistä itäneitä auringonkukkia. Tällä kertaa jäi keväällä siivoamatta lintulaudan alunen, ja sinne niitä alkuja sitten tuli. Osan siirsin paremmille kasvupaikoille.

  Joskushan mulla oli oikein kaupasta ostetuista siemenistä kasvaneita jättiauringonkukkia, aattelin että säästän ne siemenet sit linnuille, mutta nehän käytiin syömässä jo kukista puoliraakana pois. Pelkät reiät oli jäljellä. Hyvä kun tuli käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vaan ilmestyi ja melkein en edes huomannut, kun mun kukkapenkissä (antaa kaikkien kukkien kukkia -tyyliin) kasvaa myös voikukkia. Luulin ensin sellaiseksi ennen kun koksasin punaiset raidat!

   Mä laitan nuo auringonkukanasiemenet ihan ruukkuihin ja on tykänneet meillä sillei olla. JOskus säilöin niiden siemeniä, ja välillä kans linnut söi ne suoraan kukista. Mut helpompaa valmiista aluista, ehdottomasti!

   Poista
 2. Onpa jännä tulppaani, hieno!
  Hikistä on kaikki nyt, mutta en valita. Vihaan kylmää niin paljon!
  Itäviä kasvatuksia on kiva seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jo tänään kurkin jos olis puskenut vihreetä mutta kumma kyllä ei ;-)


   Mäkään en valita, hikoilen ja nautin vaan <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana