Sivut

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Mummot kumoon

Vapaa tulee - taas - tarpeeseen. Kevät. Luonnonhomeet. Tarvitseeko minun sanoa muuta? Olemme esikoisen kanssa olleet molemmat harvinaisen huonossa hapessa. Eilinen iltavuoro oli onneksi viimeinen rutistus tälle viikolle ja nyt on aika ottaa hyvin rauhallisesti. Iltavuoroa ennen kun ehdin jo tehdä vaikka ja mitä. Ystävä pyysi aamupäiväkahveille enkä voinut vastustaa kiusausta. Sitä ennen olin käynyt lähikaupungissa anomassa itselleni passia ja vähän ruokaostoksilla. 

Passin hakeminen onkin velmua hommaa, jos edellinen on ehtinyt mennä vanhaksi eikä muuta virallista henkilötodistusta ole. Minulla ei ole, koska ajokorttia ei tällaiseksi lueta. Pääsin tenttiin jo kun haimme esikoiselle passin, silloin kysyttiin sisaruksia, vanhempien syntymäpaikkaa ja -aikaa, sitää, onko muita lapsia kuin esikoinen, joka siis oli mukana. Eilen sain kertoa isän ja äidin koko nimet ja syntymäajat ja pitkän liudan entisiä osoitteita. Aika monta taaksepäin muistin, ja huvitin jälkikäteen itseäni miettimällä niitä vielä lisää. On muuten tullut muutettua, pääsin ainakin yhdeksääntoista osoitteeseen, jotka itse muistan. Tätä ennen on toki ollut muutama vanhempien kanssa alle kaksi vuotiaana. Josko se kahdeskymmenes joskus löytyisi ja olisi sitten se loppusijoituspaikka?Lopetan kahvinjuonnin, siirryn teehen...Niin, ja kerkesinhän minä vielä ennen kaupunkireissua paikalliselle huoltoasemallekin. Kuopus pitää viedä koulubussille nykyään niin varhain, että ajattelin vähän lorvia, ettei tarvitsisi sitten naapurikaupungissa venyä ja vanua ja odotella. Päätin kurppia kahvia ihan omalla kylällä ja katastaa, josko samalla näkyisi mielenkiintoisia miehenpuolikkaita. Niiden miesten kanssa nyt oli vähän niin ja näin, ja jälkeenpäin toivon, etteivät he ainakaan huomanneet minua, koska ajellessani poliisilaitosta kohti löysin takaraivosta yhden papiljotin. Vaaleanpunaisen.

Mummo ja Marjaana, vai miten se meni?

14 kommenttia:

 1. Tuo tee närästää mua ihan sikamaisesti. Juo mieluummin valkoista teetä. On mietoa ja kuulemma terveellistä. Ja siis tietty hyvääkin.

  "Papiljotti" on niin hauska sananakin saati sitten hiuksissa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooei oo hauska hiuksissa julkisilla paikoilla! No, jotkut ne tekee mitä vaan saadakseen miehiltä huomiota osakseen ;-)

   Höh, toi on mun lempparitee, mutta mulla ei ookaan ollut närästystä sitten raskausajan.

   Poista
 2. Mun pitäisi siirtyä takaisin teehen. Olen oppinut juoman kahvia ja juon sitä ihan liikaa. Varmaan siksi nytkin särkee päätä, heti herättyä. Tai sitten olen nukkunut niska kenossa. En tykkää. Enkä voi ees "tuhlailla" tuhlailla vettä, meillä kun on vesikatko. Vali vali vali :)
  Hyvää perjantaita vaan teillekin!

  Isä herätti aamullaa klo 6.11 soittamalla "taskupuhelun". Ei ilmeisesti saanut nukuttua ja oli ulkona jo siihen aikaan. Puhelin soitteli omiaan. Kiitti vaan. Toisaalta hyvä, että vielä sentään soittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edes taskupuheluja ;-)

   Joku Pöllö on nyt kyllä herännyt väärällä jalalla. Toivottavasti sun päiväsi paranee <3

   Mä oon korvannut just tuolla teellä aamukahvin silloin kun tuntuu, että juon liikaa kahvia. Onnistuin vieroittumaan aamukahvista kokonaan - tosin nyt oon taas siihen vajonnut, mutta tiedän millä konstin pääsee eroon jos tarvetta on.

   Mukavaa viikonvaihdetta!

   Poista
 3. Apua, passin hakeminen kuulostaa menneen aika monimutkaiseksi. Itselläkin uuden passin hakeminen on jossakin vaiheessa ajankohtainen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo piti kertoa monia asioita että olivat varma että minä olin minä enkä joku muu ;-)

   Poista
 4. Onneksi löysit papiljotin ennen poliisilaitosta :D

  VastaaPoista
 5. Onneks en käytä paplareita... kaikkee muuta kyllä toisinaan kuljetan tukassani ja se jää autonoven väliin ja tarttuu sellasiin nappeihin, joilla joissakin takeissa on huppu kiinni. Ja joskus se on takin vetskarin välissä.

  Detoxaako tuo tee myrkyt tuommoisina kaasupilvinä sitten? Ei ihme, jos jollain hieman närästää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se saa myrkyt - vasrsinkin violetit sellaiset - leijumaan meistä pois ;-)

   Mä lopetan paplareiden käytön kans...

   Poista
 6. Toi on hyvää teetä. Maku oli jees, mutta mitään detoxoivaa mä en siitä huomannut...
  Tirsk, repesin sun paplarille :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä repesin paplarille kans autossa ja huusin ääneen nolouskarjuntaa... ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana