Sivut

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kahvia ja pullaa 150:lle

Olin kaikkien sunnuntain aktiviteettien jälkeen niin poikki, etten jaksanut muuta kuin väkertää kuva-arvoituksen. Menin jo ennen puolta päivää työmaalle viimeistelemään luonto ry:mme toimintakertomusta. Sain sen tehtyä ennen hallituksen kokousta ja heti perään oli kevätkokous. Sieltä piti jo lentää esikoista ja leivontatarpeita hakemaan, kun illalla oli Suuri Konsertti, jonne olimme luvanneet hoitaa väliaikakahvituksen. Se toisaan oli hieman ongelmallista, kun emme yhtään tienneet tai osanneet arvioida minkä verran yleisöä tulisi. Menimme siis mututuntumalla. Esikoinen leipoi kahdeksan pullapitkoa ja minä keitin perkolaattorilla kahvia 160 hengelle. 

Lippuja myytiin 140 ja kymmenkunta oli henkilökuntaa siihen päälle, joten arviomme osui jotakuinkin nappiin. Silti konsertin alun ja väliajan välinen aika oli suht hektistä. Hain varuulta lisää pullaa kaupasta ja kahvimaitoa myös. Jokusen kupin kahvia valuttelin varalta termariinkin, koska - no, olisihan se ollut noloa, jos tarjoilut olisivat loppuneet kesken. Sitten saimmekin seistä ja tarjoilla aika tovin kun yleisö rynnisti väliajalla salista kahvioon. Onneksi meitä oli edes se kaksi, koska kiire tuli näinkin. Enpä aiemmin ole ollut vastaavaa määrää ihmisiä kahvittamassa. Kun ihmiset palasivat takaisin kultuurielämyksen pariin me siivosimme jälkemme ja palasimme kotiin. Olin siinä vaiheessa ollut yhteensä 9 tuntia liikenteessä ja niistä viisi jaloillani.  Loppuilta menikin sohvalla lojuessa.
Eilen alkoi arki ja kuopuskin palasi illansuussa kotiin. Mukavaa ja leppoisaa oloa on luvassa - ja hyvä niin, koska tuo sunnuntai tosiaan meni varsin aktiivisissa merkeissä. Eilen emme muuta tehneetkään kuin vaihdoimme kuulumiset, halimme ja painuimme varhain pehkuihin.

14 kommenttia:

 1. Olipa todella hektinen sunnuntai-päivä. Kyllä siinä jo eilinen saikin levätä. Onneksi koko perhe on taas kasassa ja arki alkaa. Meillä on tällä viikolla tulossa ilmanvaihtoputsaus ja koti pitää saada siihen kuntoon, että räppänät ovat avoinna putsaukselle. Sunnuntain vietin vaatehuoneessa ja eilen oli makuuhuoneen vuoro ja olohuoneen. Tänään vielä pari tuolia keittiöstä pois ja pojan huone vapaaksi niin eiköhän se siitä. Toivotaan, että tulevat heti ensimmäisenä päivänä, ettei tarvitse montaa päivää pitää kotia ihan miten sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ei oo kauaa kun meillä tehtiin tuo putsaus ja sai tosiaan kaiken ottaa venttiilien edestä pois. Onneksi tapahtui sitten heti ekana päivänä, toivottavasti teilläkin!

   Joo oli hektinen sunnuntai ja jaloissa totisesti tuntui sen jälkeen

   Poista
 2. No huh, esikoisen pitää perustaa catering-yritys ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin mennä sille aputytöks ;-)
   Me ollaan kyllä oikeesti ihan hyvä tiimi!

   Poista
  2. Mä uskon sen :)

   Söin lounasta yhteisen ystävämme kanssa, juttelimme virastoistamme ;)

   Poista
  3. Mun pitää tulla taas jossain vaiheessa käymään!

   Poista
 3. Kauhea määrä populaa! Mutta hyvä, että kauppa käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli! Toisiks suurin tai tähän asti isoin määrä on vissiin ollut jotain 70 joten tuplattiin. Kiirettä piti!

   Poista
 4. Mä olin toissa launtaina kahvittamassa 250 ihmistä kolmen hengen keittiöporukalla. Stressi oli aika tapissa, koska oon ollut vastaavissa hommissa viimeksi 13 vuotta sitten... Niin kahvinkeittimen kuin uunin käyttökin oli hakusessa ja apua piti soittaa myös liesituulettimen päälle saantiin, kun sekin meni jostain ihan toisesta huoneesta. Mutta selvittiin, unohdin vain teepussit laittaa esille ja niistä joku sitten huomautti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli suhteessa vielä enemmän väkeä ;-)

   Mut joo, kyllähän siinä saa touhuta. Meillä ei ollut gluteenitonta, joka oli kyllä moka, mutta muusta ei tullut pyyhkeitä - uunituoreesta pullasta vaan hyvää palautetta!

   Poista
 5. Mulla on jäänyt nyt päälle huokailla miten toiset onnistuu kasvatuksessaan :D En saa omaani edes voitelemaan leipiään ja sää saat nauttia tuoreesta pullasta :D On tuo hurja määrä kahvitettavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä en kyllä juurikaan ehtinyt nauttia pullasta (no maistoin mä ;-) ja tuosta leipomainnosta mä en voi ottaa itelleni kunniaa. Sillä oli ekan ja tokan luokan iltapäiväkerhossa 4H:n kokki-iltapäivä, josta jäi into päälle ja siitä on kyllä nyt hyötyä. Ihan hyviä ylimääräisiä tienestejä tuollaiset.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana