Sivut

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Lauantain ratoksi

No nyt oli lauantai sellainen kun se kuuluukin olla. Leppoisa, kiireetön, rauhallinen. Aamulla sain jatkaa torkkumista kun kuopus katseli rauhassa omasta televisiosta lastenohjelmia. Olimme sopineet kaverivierailun ja sitä odotellessa leivoimme juustosarvia juustolla ja ilman. Kuopus haluaa omiinsa hilloa paistamisen jälkeen, joten jätin taikinasta juuston pois. Kierittelin muna-juustoseosta osan sisälle, osa jäi ilman. Iltapäiväkahveille väänsin vielä mustikkapiirakan, koska pyysin kuopuksen kaverin äidin hakureissullaan vaihtamaan kuulumiset. Esikoinenkin nousi sopivasti "aamukahveille". Sitten jatkoimme rauhaisaa oloa omalla porukalla.


Vähän lautapelejä (tuo kuvan Ubongo, Afrikan tähti, Spin-versio vanhasta kunnon Unosta), vähän tv:tä, lueskelua, ruoaksi nopea pasta. Sauna ja Avara luonto. Ulkoilu jäi väliin, koska tuuli oli niin järkyttävä, että ei vaan huvittanut, ketään meistä. Joskus voi vaan olla.

*Ubongo on varsin hauska tetris-tyyppinen peli, jossa koitetaan täyttää oma pelilaatta nopan osoittamilla eri muotoisilla palikoilla ja sitten napata timantteja. Toimii meillä hyvin, kun pelilaattoja on kahden tasoisia ja voi tarvittaessa antaa kuopukselle tasoitusta. Tosin jonkin aikaa pelattuamme rupesin häviämään jatkuvasti, joten siirryimme samalle tasolle. Tämä on jo vanha peli (vuoden perhepeli 2007), ostettu aikanaan esikoista ajatellen. Mukavaa, kun voi kaivaa näitä kaapista ja uudelleenkäyttää pikkuveljen kanssa.

8 kommenttia:

 1. Voi että, olispa mukava pelata tuollaisia pelejä... tai sanotaanko, että olis kiva kun olis joku, jonka kans pelata. On varmaan vuosi siitä, kun on viimeksi jotain Afrikan tähteä pelattu tässä huushollissa. Varmaan kaks vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään enää esikoinen juuri osallistu, siks onkin kiva kaivaa niitä kuopusta varten. Joskus se innostuu just Afrikan tähteen ja tulee hetkeks meidän kans pelaamaan ;-)

   Poista
 2. Kosminen mailmankaikkeus ilmeisesti oli eilen sitä mieltä että tänään on se päivä kun laitetaan ihmiset tekemään juustosarvia, sillä keskimmäinen systeri soitti alkuillasta ja pyysi juustosarvien reseptiä koska hääp oli aikeissa tehdä niitä. Kyseinen resepti on hänen omansa jonka olen kopioinut mutta hän oli hukannut oman kappaleensa ja siksi tämä soitto. Sitä minä kyllä ihmettelin ettei tuo muistanut sitä koska sehän on varsin yksinkertainen....vai olisko muuten vaan halunnut jutella koska puhelun kesto oli viittä minuuttia vajaa tunti :)

  Melko myteri eilen ja puuskittainen tuuli myllersi vielä myöhään yöhön, nyt puhalteloo vain hieman ja vaikka on koleaa, niin ei liian koleaa ja se on hyvä se.

  Muksaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kans, suloista sunnuntaita!

   Joo, eilen oli virallinen "Leivo juustosarvia" -päivä, ja kun en yleensä syö valkoista vehnää, sain kärsiä oikein kunnolla. Koska kun ne sarvet tulee lämpiminä uunista eihän niitä vastusta kukaan. Ja sitten niitä syödään monta. Monta! Loppupäivä olikin varsinaista ähkyä, koska mustikkapiirakkaakin piti tietty vieraan kanssa maistaa.

   Esikoinen heräsi tosiaan sopivasti aamukahveille ja ihmetteli, että mistä lähtien meillä on ollut tällainen palvelu; ensin suolaista tuoretta leivonnaista ja sitten makeaa. Varoitin tottumasta!

   Poista
 3. Eilen oli nähtävästi Universumin jauhopeukalot pystyssä joka suuntaan, koska jopa MINÄ leivoin peltileipää (en pellistä, vaan pellillisen) JA (joulu)torttuja. Maailman kirjat lopullisesti sekaisin... Ja tänään aamulla uuden peltileivän, mutta koska sekin näyttää vetelevän jo viimeisiä muruja, joudun... korjaan: saan leipoa kolmannenkin kerran vielä tähän vuorokauden sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tähdet on nyt selvästi jossain uudenlaisessa asennossa. Mutta ei kun uutta putkeen, nimittäin peltileipää!

   Mun leivonta tosin loppui jo eilen, nyt vaan luen ja lötköttelen.

   Poista
 4. Juustosarvia, nammm!
  Ubongo on kiva peli, siit mää tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä olis tullu vielä parempia alkuperäisellä reseptillä (jossa siis taikinassakin on juustoa - mitä enemmän juuuuustoa sitä parempi) mutta kun kuopus halus niiden sisään hilloa (paistamisen jälkeen) niin oli monikäyttöisempiä näin. Toki olivat hyviä näinkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana