Sivut

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Metsään on tullut jo syys

Seuraavan kymmenen päivän ennuste on melko harmaa, ei auringonpilkahdustakaan. Lisäksi luvassa on räntää ja luntakin. Niinpä kun eilen näkyi harvinainen valoilmiö taivaalla, päätin lähteä metsään katsomaan josko sittenkin olisi suppilovahveroita saatavilla. Edellinen reissu oli aika kehno saaliin puolesta, mutta nyt tilanne oli parempi. Sain kuivatettavaksi kelpo satsin sieniä ja taitaapa olla nyt tämän syksyn keruut tehtynä. Seuraavana tuleekin sitten jo sitä räntää ja lunta. Eipä sillä, että suppikset siitä suivaantuisivat, mutta minä kyllä. Hrrr! 


Esikoinen lähti mummille ja minä sain viettää rauhaisaa aikaa ihan itsekseni. Kyllä se vaan joka kerran tulee tarpeeseen. Tänään on leppoisa päivä luvassa myös. Luonto ry:n kokous mutta eipä juuri muuta pakollista. 

Suloista sunnuntaita sinullekin!

8 kommenttia:

 1. Voi rähmä, sä onnenMarjaana. Yhtään suppista en ole tänä vuonna poiminut mukaani ja sille tolalle nähtävästi homma jääkin. Ei sillä, etteikö kuivattuja olisi vielä kaapissa, vaan kun se on niin mukavaa ja ilahduttavaa hommaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta tuossa tosiaan on se metsässä oleilu ja löytämisen riemu. Poimimisasento on epäergonominen (siellä pienen kuusen alla neulasia niskassa) mutta ei haittaa yhtään kun "Tuossakin on ja tuossa ja tuossa..."

   Mulla käy usein niin, että äitini ja miehensä saa sitten lopulta mun sienet, kun huomaan keväällä, että ei ole tullut käytettyä. Mutta se poimiminen ;-)

   Poista
  2. Kannattaa kuivata ne, niin niitä voi käyttää myöhemminkin, kun säilyvät pidempään. Esim. tällaisen surkean sienikesän/syksyn jälkeen. Meiltä harvemmin sienet lähtevät poispäin, niin ahneita niiden kanssa ollaan. Ja jos anoppi tai äiti tarjoavat omiaan, niin koskaan ei olla kieltäydytty vastaanottamasta. :)

   Poista
  3. Tuolla ne kylppärin lattialämmityksen ja liinan päällä kuivuu ja pöyhin niitä aina ohi kulkiessani ;-)

   Poista
 2. Kyllä niitä kuulemma täälläkin jossain on, kaveri oli nähny pieniä alkuja yhtäällä ja kirkkoherra oli poiminut toisaalla. Tai mistä mie tiiän, vaikka olis käyny poimimassa pois ne kaverin bongaamat... khran vaimo vaan tuli mettässä vastaan (huvittavaa, että me tavattiin viime kesänä edellisen kerran lähes täsmälleen samassa kohdassa :)) ja sano sen löytäneen. Vasta jälkeenpäin tulin ajatelleeksi, että eipä ollu kirkossa hän... olen luullut, että edes pappien vaimojen kuuluu käydä kirkossa, kun juuri muut ei siellä käy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viimeks pieniä kans, mutta liekö nyt kasvaneet vai mitä.

   Mäkin luulisin, että pappien vaimojen pitää käydä kirkossa, mutta meillä kuulemma ei käy kun ne on hoitamassa lapsia sillä aikaa kun mies on töissä ;-)

   Poista
  2. ... ja tämä lenkillä :)

   Poista
  3. ... ja aina samaa reittiä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana