Sivut

lauantai 21. marraskuuta 2015

Loistava lumi ja korento

Ensilumi tuli eilen. Jo perjantain vastaisena yönä satoi vähän, sen verran, että saatoin kerätä auton etuikkunalta pienen lumipallon pojille sisälle ihmeteltäväksi kun kävin katsomassa rengasta (joka edelleen pitää pintansa ilmansa - ihanaa!) hyvissä ajoin ennen lähtöä. Päivän mittaan lunta leijaili lisää ja lisää ja täytyy sanoa, että vaikka tiet olivat märät, kun asteet olivat koko ajan siellä nollan tuntumassa, niin onhan tämä nyt ihan eri juttu kun se loputon pimeys. Jäi eli ei, mutta minä kyllä nautin.


20.11 aamullaInnostuin tuossa viikolla askartelemaan monessakin paikassa näkyneitä heijastinsudenkorentoja. Jalo aatos oli, että väkertäisimme pitkästä aikaa jotain yhdessä kuopuksen kanssa. No, poika oli satuttanut kätensä viikonloppuna isällään, joten haaveeksihan se jäi. Tein sitten yksin, itselleni, äidilleni ja ystävälle.

Vaikkei tuo heijastinta korvaa, niin on kai se ihan hyvä lisä laukussa keikkuessaan. 
Vaikka lumi jäisikin maahan, niin muistakaa siis hyvät ystävät heijastimet. Niin monta kuin vain kehtaatte. On nimittäin autoilijana ihan kauheaa ajella sysipimeällä sydänkohtauksen partaalla, kun jalankulkijat, pyöräilijät ja koirat eivät näy yhtään.


EDIT 21.11: Olipas sitä tullut yön aikana reilusti lisää!


Päätän sää- ja liikennekatsauksen tähän!

12 kommenttia:

 1. Ihanaa, että siellä on jo lunta. Täällä on edelleen aivan pimeä, mutta kenties jos oikein kovasti toivon, niin lumisade ja pakkanen saapuu.

  Sinäpäs teit kauniit sudenkorennot, kyllä tuota kelpaa kantaa mukana =) Ja tosiaankin, jokaisen henkikulta on kallis, joten sitä kannattaa heijastuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yön aikana oli tullut vielä lisää niin että maisema on ihan kuin joulukortista. Hassua, miten pieni asia piristää!

   Olen koittanut pojillekin terottaa, että joku killutin pitää olla - jo kolmasluokkalainen piää taikaviittaa nolona. Ei tosin kelvannut sudenkorentokaan ;-)

   Poista
 2. Laitoitko sie siihen jotain, mikä estää siipiä pyörimästä keskustansa kautta ympäri? Mun korennot on vielä tuossa pöydällä ilman ripustinlenkkiä ja siipiliimaa... kortit tekemättä ja lumikin tulematta. Tää viikko meni vähän silleen töitä tehdessä ja nukkuessa...

  Allekirjoitan tuon heijastimien itseensä ripustelupyynnön! Hmm... tulipas se tönkösti sanottua. Mutta niin. Taikaviitta olis se paras, mutta jos se on niin nolo, niin edes muita heijastimia. Ja silleen, että ne näkyy joka suunnasta, eikä vain edestä tai yhdestä sivusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jo kuopus pitää taikaviittaa nolona, mutta tuon ikäisillä onneksi on vielä ulkovaatteissa aika hyvin heijastimia. Lisäksi kaikki ala-asteelaiset saivat lahjoitusheijastimet jotka vielä entisten lisäksi laitettiin reppuun killumaan.

   Mä taivuttelin siitä rautalangasta siipien ympärille lenkin yhteen, yhdessä vaan koitin laittaa helemet niin tiukkaan että ne pönkäis siivet pysymään paikallaan. Vähän sellaisia viritelmiä mutta toimii sen mitä toimii.

   Pitää lisätä yksi kuva vielä kun yön aikana oli tullut hurrrjasti lisää lunta!

   Poista
  2. Jestas... pysyikö sähköt?

   Poista
  3. Pysyi, ja viime yönä TAAS oli tullut ihan kamalasti lisää. Kaikki pensaat on ihan maassa ja puutkin kovilla!

   Poista
 3. Herttileijaa sentään! Teillähän on siellä ihan täys talvi!

  Täälläkin on muutama haiven satanut ja lisää leijailee. Tarttee varmaan kaivaa Rajattomien joululevy esiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli yön aikana tullut, olin itsekin ihan äimistynyt!

   Kohta lähdetään viettämään Päivää paloasemalla (lue: kuopus kattelee paloautoja ja sammutusnäytöksiä, mä palomiehiä) jalkaisin. Päästään heittelemään lumipalloja ja muutenkin talvifiilikseen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No kiitos, oli se sellaista kötöstämistä, eikä välttämättä kestä tarkempaa tarkastelua ;-)

   Poista
 5. Facebookissa on ryhmä "On siistii olla nolo" - ja siellä kerrottiin, että esim. Belgiassa pyöräilijä (niin se taisi olla) saa sakot, jos ei sillä ole "taikaviittaa" eli heijastinliiviä.
  Meillä oli pojalla aikanaan kolmen viikon ulkona liikkumiskielto kun ei suostunut pitämään heijastinta. Sitten kun oli kolme viikkoa kavereille selittänyt, että ei voi tulla ulos, kun ei äiti päästä, niin jo suostui pistämään heijastimen takkiin. Ja on käyttänyt heijastiinta siitä lähtien!

  Nuo sudenkorennot on ihania <3

  Btw, tämä sivu on varmaan tuttu sulle: http://uniqair.fi/index.html - tästäkin oli juttua facebookissa, siellä oli mun mielestä enemmänkin?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pöllö <3

   Mä olen kuullut tosta On siistii olla nolo -ryhmästä ja hienoa että hyvä aate leviää tuolla nopeudella! Noille kuopuksen luokkalaisille oli jarttun en heijastimet ja oli kysytty että miks pidät heijastinta. Kuopus oli vastannut, että kun äiti pakottaa ;-) Sain palautetta, että sulla on fiksu äiti ;-)

   Samassa veneessä siis ollaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana