Sivut

maanantai 19. lokakuuta 2015

Ruskaa ja ruokintaa

Kymmenen kuvaa kesään -haaste jatkuu. Joka kuun 18. päivä otan olohuoneen ikkunasta kuvan - ja kohta onkin juhannus. Tai sitten ei. Kohta on marraskuu, joka on minulle perinteisesti se kaikkein vaikein ja ankein kuukausi. Joulukuussa piristää jouluvalmistelut ja tammikuussa päivä jo kääntyy pitenemään päin, eikä hyvällä onnella ole räntää ja harmaata vaan vähän pakkasta ja kenties lumikin tuo valoa pimeyteen. Tämä lokakuukin on ollut kaunis. Ruska on komea, aurinkoa on piisannut eikä syyssateista ole vielä tietoakaan. Tai näytti niitä jo syyskuussa olleen, edellinen kuva oli aivan toisenlaisesta kelistä. Näistä on kyllä kiva seurata myös luonnon (ja pihan) muutoksia.

Eilen nimittäin kokosimme ulkokalusteet talviteloille ja kuten kuvasta näkyy, lintujen ruokintakausikin on jo avattu. Yksi tiitiäinen pääsi kuvaankin kun tarpeeksi kauan odottelin. Myös lyhdyt on kaivettu esiin. Kai se talvi sitten saa tulla, talvirenkaatkin jo toimitin luottokorjaajalleni. Laittaa ne vanhojen vanteiden päälle ja sitten kun aika on, voin mennä renkaanvaihtoon lyhyelläkin varoitusajalla.

Tuli siis pihalla pyörittyä tuon projektin parissa, mutta muuten oltiin sitten ihan rauhassa. Esikoinen tuli mummilta - tai siis tuotiin - ja hörpittiin kahvit koko porukalla. Ystäväkin kävi päiväkahveilla. Kuopus kotiutui illansuussa ja ilta menikin haliessa ja matematiikan kokeeseen valmistautuessa. Se jäi väliin ennen loman alkun kun kuopus oli kotosalla. 

Taas se arki saa minun puolestani tulla

6 kommenttia:

 1. Tämä syksy on kyllä ollut upea, kun ei ole ollut niitä sateita. Näin koiran omistajana arvostaa kuivaa keliä. Meidän puiset pihakalusteet saa olla talvenkin paikoillaan, kun ei ne mahdu mihinkään varastoon. Lyhdyt pitäisi itsekin laittaa jo pihalle, niin olisi hieman mukavampaa. Tosin pihavalo sytytetään aina hämärän tullen, jotta Eka näkee ulkoilla.
  Mukavaa arkea, minulla on matkapäivä Helsinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vien puiset ulkovarastoon (pieni klaffipöytä ja taitettavat tuolit, ja sitten ison pöydän levy, jalat ruuvaan irti) mutta polyrottinkiset on jo monta vuotta olleet ulkona peitteen alla kun ei ne mee kasaan eikä mahdu mihinkään. Myyjän mukaan kestävät pakkasta jos ei niihin silloin istu. En ole istunut (hrrr) ja ovat kestäneet.

   Kyllä sitä kuivaa keliä arvostan vaikkei koiraa olekaan. Lapsetkin pysyy kuivempina ja ite kans ;-) TOivotaan, että jatkuu nättinä edelleen!

   Poista
 2. Piti käydä katsomassa se edellinenkin kuva, että sai verrata... kuivemmalta ainakin nyt näyttää :)
  Oon jo muutamana iltana poltellu yhdessä pihalyhdyssä tulta, ja eilen laitoin ekaa kertaa öljylamppuun tulen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista tai jaksa niitä pihavaloja jotenkin ollenkaan mutta jos tulee vieraita niin niitä varten vähän niin kuin tervetulotoivotukseksi pistän kyllä. Ei sitä sitten oma väki tuolla pihalla nää kuitenkaan... Sisällä taas palaa kynttilät aamuin illoin.

   Pitääkin pistää niitä kuvia useampikin vertailun vuoksi samaan postaukseen sitten ens kerralla.

   Poista
 3. Mukavaa seurata miten maisema muuttuu joten kiitos sulle kun viihtit ottaa/päivittää kuvat!
  Kesä on nimittäin se aika jolloin ihminen elää ja vaikka mä olen sanonut tämän siitä lähtien kun aikoinani aloitin työt raksalla, niin ensi kesänä mä aion pitää lomaa. Hiiteen sesonkirakentaminen sun muut, mä alan olemaan jo sen verran vanha ettei kannata tuhlata vuoden parasta aikaa töissä.

  Pusuja ja jaksamista ja kiitos kommentistasi! Kerroin vastauksessani oudosta yhteensattumasta johon törmäsin kun selailin lääkärisaitteja....liekö Karmalla näppinsä pelissä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä heti tulla kurkimaan!

   Hyvä jos sä nyt olet oppinut kantapään kautta pitämään itsestäsi vähän paremman huolen ja vähän inhimillisempää työtahtia kans. Pusuja takaisin

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana