Sivut

tiistai 1. syyskuuta 2015

Vaikeimman kautta

Kuinka vaikeaa voi suodatinpussien ostaminen olla? Minä en edes ole blondi, mutta millään en meinannut osata sitä eilen tehdä. Puolustukseksi sanottakoon, että en ole juuri koskaan keittänyt kahviani keittimellä, vaan ihan aluksi pressopannulla, sitten mutteripannulla, kahvikoneella ja nykyään taas pressolla. Siksipä tämät ei ole minun vahvinta osaamisaluettani.

Päätin hemmotella esikoisen piloille ja tilasin sille Moccamasterin. Vieköön sitten mukanaan kun muuttaa kotoa pois. Tähän asti se on juonut pikakahvia. No, mukana oli pari pussia ja käyttöohjeissa luki, että suosittelemme käytettäväksi Moccamasterin omia happivalkaistuja (!) FSC-sertifioidusta paperista valmistettuja laadukkaita suodatinpapereita. Ehei. Kalliita, niitä ei saa täältä maalta ja eiköhän se vähempikin vältä.

Niinpä lähdin kauppaan mallipussin ja lapun kanssa - tungin ne Minigrip-pussiin. Nuo luvut nappasin samaisesta käyttöohjeesta.
Isommassa kaupassamme oli ehkä kymmentä-viittätoista eri sorttia suodattimia, mutta arvatkaa huviksenne, löytyikö tuollaisia lukuja yhdestäkään. Jooei. Sitten turvauduin kelpo temppuun: valitsin sellaisen suodattimen joka ei ollut neliönmuotoisessa paketissa vaan sellaisessa "muotoonleikatussa", jotta saatoin mallata omaa pussiani kaupan paketissa oleviin. 

Kerkesin jo tuhota paketin ja etiketin ennen kuvaamista. Tuon pienen lapun leikkasin muistikirjaani seuraavaa käyntiä varten. Josko silloin pääsisin vähän helpommalla. Ensi kerralla sitten ostan ympäristömerkittyjä, kun ei enää tarvitse mitata ja voi ostaa laatikossakin olevia.


Niin, ja se hinta. Olisiko ollut 1.25€. Ihan vähän halvempia, kuin aidot (jotka olisivat tulleet ainakin Gigantin hinnalla maksamaan 11.90€) ja ajavat taatusti saman asian. 


10 kommenttia:

 1. Mä menin mokaamaan suodatinpussiasiassa! Ostin hillittömän paketin halvimpia mahdollisia, ajattelin että ei niissä nyt VOI olla eroa! Mutta on niissä. Tuo halpis on niin ohutta että repeää tosi helposti märkänä ja porot on ties missä. Mutta sisulla meinaan käyttää ne loppuun vaikka mielessä kävikin heittää ne pois ja ostaa uudet. Enpä tiennytkään että moccamasterilla on omiakin pusseja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just... toivottavasti nuo ei ole mitään sekundalaatua, jotka ostin. Ei ollut vaihtoehtoja, kun paketeissa olevia en päässyt vertaamaan mallikappaleeseen. Oiken blondi ostoksilla - minä siis!

   Näkyy nuo MM:n omat pussit olevan liki 10 kertaa kalliimpia

   Poista
 2. No just, kaikesta ne tahtoo rahaa nyhtää. Mutta Moccamaster on muuten niin hyvä ja kestävä keitin, että eihän ne saa niitä myytyä niin paljoa... eivät vielä ole alkaneet siihen nykyajan meininkiin, että käyttöikä olis max. 5v. Meille olis tarkotus jossain vaiheessa hommata se kansi siihen suodattimen päälle, kun entinen on lattialle muutamaan kertaan pudonneena jo vähän säröillä - hintaa silläkin muovinpalalla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aika kummallinen kokomerkintä... kaupassahan ne on joko kakkosta tai nelosta.

   Poista
  2. Mä olen tykännyt töissä Moccamasterin kahvista, ja ajattelin, että kestäisi sitten opiskeluajan ainakin. Sellanen pieni se oli - ja halvin tarjollaolevista. Eilen jo testasi ja tänä aamuna keitteli termariinkin kaffit kouluun mukaan otettavaksi ;-)

   Poista
  3. Mä en noista merkinnöistä tajua yhtään mitään, siks otin lapunkin mukaan. Harmi vaan, kun siitä ei ollut mitään hyötyä.

   No, hätä keinot keksi!

   Poista
 3. Niin, aina jaksaa huvittaa ne suodatinpussien koot, varsinkin kun mies ei muista oikeaa kokoa ;)

  Moskamasteri on paras keitin, mutta nythän lähitulevaisuudessa sitäkään ei enää saa ostaa täältä energiatehottomuutensa vuoksi. Luulisi, että ulkomailta uuden keittimen tilaaminen olisi epäekologisempaa kuin tuoda rekkalastillinen tänne, mutta enpä olekaan viherhenkilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään koskaan muista töissä oikeeta kokoa (haetaan koulun keittolasta suodatinpussit ja kahvi). Tosin nyt tajusin, että samanlaiset pussit on molemmissa nyt, kotona ja töissä. Oppisinkohan nyt?

   Mä en tiennytkään tuosta energiatehottomuusasiasta. MIkä siinä on niin tehotonta? Luulis, että se, että keitin kestää ja on pitkä takuu, olis hyvä juttu verrattuna parin vuoden välein ostettuun uuteen keittimeen? Lisäks noissa on kaikissa joku automaattinen katkaisu, joka ei siis tarkoita virran katkaisua vaan sitä, että energia käytetään vaan kahvin lämpimänä pitämiseen, ei enää muuhun ,kun neste on valunut.

   Poista
  2. Se on joidenkin energiatestien mukaan kai jotain Ö-luokkaa. Me ei olla niisy´tä koskaan välitetty, koska sähkölämmitteisessä talossa se tarkoittaa vain sitä, et se lämmitys tulee kodinkoneista :P

   Poista
  3. Ok. Tuolla se kuitenkin taas pulputtaa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana