Sivut

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Uuno, Martta ja Jeremias

Nyt kun kuopus on ollut poissa, on ollut aikaa vähän itselle ja reissaamisellekin. Olen käynyt kahdella keikalla (!!! normaalisti ehkä yksi kerran vuoteen!) ja muutenkin ajellut siellä sun täällä. Pysähdellyt kirppareilla rauhassa ja ajan kanssa. Nukkunut myöhään ja valvonut myös. Kun olimme käyneet lähikaupungissa asuvan ystävän kanssa kuuntelemassa musiikkia, piti tasata adrenaliinia ja istahtaa vielä heidän takapihan terassille lasilliselle. Lasi vaihtui kahteen ja kello kolmeen ennen kun maltoimme mennä nukkumaan. Joitain ihmisiä ehtii nähdä aivan liian harvoin, mutta onneksi sitten kun näkee, on vaan helppoa ja leppoisaa. Kuten tässäkin tapauksessa. Seuraavana yönä sitten nukuttikin kellon ympäri kun edellisenä jäi unet vähemmälle. Ainoastaan työt vähän häiritsevät rientoja.Sääli, ettei noita metallilampaita saanut oikein kunnolla kuvaan ikuistettua.
Olivat kyllä ihan huikean hienoja!
Olisiko pitänyt ostaa yksi omalle pihalle nurmikon hoitajaksi?


Mutta nyt on viikonloppu ja nautin. Tänään on luvassa vielä kolmaskin musiikkielämys ja sitten varmaan piisaa vähäksi aikaa. Ensi viikon olen itsekseni töissä ja sitten taas lomailen sen jälkeen. Vaikka olen nauttinut vapaammasta olemisesta, alkaa kuopustakin jo olla vähän ikävä. Kolme viikkoa on aika pitkä aika. Ehkä toteamme sen molemmat kuopuksen isän kanssa tämän rupeaman jälkeen. Mutta kaikkein eniten odotan "kesän viimeistä viikkoa" (ei niin, että sillä olisi kiire, jaksan odottaa) koska silloin kuopus taas menee isälleen - ja minä olen ylityövapaalla. Tässä kesäaikaan ja kulttuuriviikkojemme myötä kertyy aina valtavasti ylitöitä. Niin nytkin. Yli viikon tunnit on plakkarissa, joten pidän ne sitten pois lomani perään ja ennen koulun alkua. Sellaista herkkua minulla on melko harvoin, että on sekä lomaa että kuopus poissa.

P.S. Se talo. Se oli ihana. Upea puutarha. Suloinen kuisti. Saunassa sekä puu- että sähkökiuas. Ihana vilvoittelupaikka. Parketit ja kaikin puolin hyvässä kunnossa. Putket ja sähköt uusittu. Takka, leivinuuni, ilmalämpöpumppu, jotka pienentävät sähkölaskua. Silti varmasti minulle liian kallis. Mutta omistaja lupasi kaivaa arkistoja ja kertoa minulle sähkönkulutusta ja muita ylläpitokuluja. Soitan maanantaina pankkiin ja varaan ajan jututtaakseni pankinjohtajaa. Niin, ja käyn yöpymässä siellä ensi viikolla, koska pitää testata tuleeko oireita vai ei. Äkkiseltään ainakaan ei tullut, mutta siellä oli kaikki lävet auki, joten en uskalla vielä edes ajatella ... mitään.

10 kommenttia:

 1. Huii! Miksi siellä oli kaikki lävet auki? Se on yksi tärkeä varoitusmerkki, joka talonkatsojan varoituslistassa on. Mutta syy selviää ihan varmaasti, jos yövyt siellä :) tai sitten syytä ei edes ole.
  Hauskat lampaat! Jostain sängynjousista tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängynjousistapa hyvinkin! Törmäsin niihin reissullani.

   Ne ei ite asu enää siellä ja ollut tyhjillään puoli vuotta. Tuulettivat varmaan sitä asumattomuuden hajua pois?

   Mutta selviää kun nukun, nyt ei tuntunut mitään - mua ei niin vaan hämätä avoimilla ikkunoilla ;-). Niin ja oli siellä rakastamani rakoventtiilitkin.

   Poista
 2. Voi, kun kaikki menis putkeen!!! Väittävät, että minihame auttaa asiaa;) Vai onko pankinjohtaja mies? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pankinjohtajaa ei minihameet hämää ;-) Mut meillä on hyvät välit. Se kyllä aattelee asiakkaan parasta ja se voi koitua mun kohtaloksi. Mutta kunhan ensin yövyn siellä...

   Poista
  2. Ai pankinjohtajalla? ;)

   Poista
  3. Ei ei ei, Hompsa EI pankinjohtajalla (vaikka se kyllä on aika komistus... ;-)

   Poista
 3. Mie en sano mittään lapsivapaasta koska en ole samaa mieltä, mutta toivotan suuresti onnea taloprojektille!!
  -a

  VastaaPoista
 4. Heti tuli sylliis sylliis olo - en niin jyrkästi tarkoittanut, en tiedä mitä yksinhuoltajan arki on, vaikka kyllä itseni hyvin pitkälle "yksinhuoltajaksi" koenkin.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinhuoltajana sitä totta totisesti tarvitsee lapsivapaata välillä, kun on yksin vastuussa ihan kaikessa. Pitää saada olla vaan ja huolehtia vain itsestään.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana