Sivut

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Makeaa elämää - ja vähän synkkääkin?

Viikonloppu oli ihan huippu! Parasta tietysti oli saada molemmat pojat kotiin - pitkästä aikaa. Nyt sitten lomailemme porukalla kaksi viikkoa ja esikoinenkin ilmoittautui mukaan muutamaan meidän kesärientoomme. Ihanaa tehdä kolmisin juttuja. Mutta mahtava päivä oli lauantaikin. Lähdin ottamaan päivittäistä vitamiiniannostani ulos ja loppujen lopuksi istuin siellä varmaan useamman tunnin. Ystävä soitti ja pyysi kylille mutta minä kutsuin hänet seurakseni, koska olin juuri jauhanut ja keittänyt kahvit. Vaihdoimme kuulumiset ja aika kului kuin siivillä. Minun piti viedä esikoinen junalle ja olimme toisen ystävän kanssa sopineet, että katsastamme hänen kirpputoripöytänsä tilanteen samalla kertaa. Tämä edellinenkin ystävä oli siellä, joten jatkoimme vielä juttua kahvien merkeissä kolmisin. Naisenergiaa!Aika makoisia löytöjä.
(Tosin kaulakoru ja sormus olivat jo ennestään,
tuon roikkuvan korviksen pari on harmillisesti hukkunut, 
joten tuli tarpeeseen nuo uudet.
Ja salmiakki nyt vaan on minun ikisuosikkini!)Muutkin olivat aktivoituneet kierrättämään ja saimme kahvilasta koordinaatit kahdelle pihakirppikselle. Kiersimme ne ja järven ja ratsasimme kaukaisen jo melkein unholaan painuneen kantarellipaikan. Sieltähän niitä löytyi piirakan verran ja mustikoita myös. Maistiaisiksi. Kasvakoot vähän ja sitten kerätään niitäkin. Sovimme jo, että otamme ensi kerralla eväät mukaan ja nautimme kunnolla. Lauantai-illan nautiskelin omasta seurastani ja rauhasta, samoin sunnuntai-aamun. Mutta kyllä sitten oli ihana saada iso pieni poika kotiin. Sylittelimme, halimme, saunoimme, söimme pannaria, kaikkea sellaista kotiinpaluuseen liittyvää.

Tulevallekin viikolle on suunnitelmia, mutta totesimme molemmat kuopuksen kanssa, että otetaan silti rauhallisesti eikä tehdä liikaa yhtä päivää kohden. Ollaan nyt vaan lomalla!

***

No onnistuihan se ainakin yhden lohkaisemaan ihan heti palattuaan. Laskimme miten pitkään on lomaa vielä jäljellä ("ensin oot kaksi viikkoa kotona, sitten viikon vielä iskän kanssa, ja sitten kun tuut sunnuntaina kotiin, niin tiistaina alkaa koulu. Maanantai ollaan vielä rauhassa kotona ennen sitä"). Kuopus katsoi minua vakavana kulmiensa alta ja totesi: "Se maanantai tulee olemaan hyvin synkkä!"

Synkkä?

10 kommenttia:

 1. Voi sitä teidän pientä! Vai synkkää on ennen kouluunmenoa. Kyllä mä luulen, että maanantai voi olla ihan iloinen päivä, kun koulu alkaa ja saa nähdä kaverit ja kaikki kesän jälkeen. Tässä vaiheessa vain tuntuu kurjalta, että loman päätöskin alkaa jo lähestyä. Mutta mulla lähestyy vasta alku! Myös minä otan päivittäin c-vitamiinia, tosin useampaan otteeseen, kun seikkailemme Ekan kanssa ja muuten vain nautin olosta! Hyvää lomaa teille koko porukalle! Mä muuten haaveilen myös noista salmiakki korviksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule ihan samaa sanoin minä, että kyllä se siitä iloksi muuttuu, kun näkee taas kavereita joka päivä.

   Sun tulee liikuttuakin, kun on Eka. Mä olen ollut luvattoman laiska ihan kaikissa fyysisissä aktiviteeteissa, mutta ehkä sitten syksymmällä...

   Salmiakkikorvikset on söpöt. Ne on siitä hauskat, että kauempaa ei ehkä heti tajuakaan, mutta sitten lähempää saattaa ymmärtää. (Niin kun joku mua niin läheltä kattelis ;-)

   Poista
 2. Elvari-korut on kyllä ihanoita! Mullakin on joitain.

  Täälläkin koululaiset Joo laskevat päiviä loman loppuun, yllättävän nopeasti se aina hujahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muistaakseni (siis noi vanhat) sellaista merkkiä kun Makea elämä. Mut nää on lähiseudun oman käsityöläisen.

   Jotenkin se loputtomalta tuntuva loma sitten vaan joskus loppuu!

   Poista
 3. Edes maanantai ei voi olla synkkä, kun kuuntelette ja katselette tätä ilopilleriä tasaisin väliajoin - mulla ei taida olla lääkitys ihan kohdallaan, koska nauran tälle, vaikkei koneessa ole edes äänet päällä....

  https://www.youtube.com/watch?v=RP4abiHdQpc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä oon nähny ton kans ja se on hillitön! Lapsen (ja ehkä varsinkin vauvan?) nauru on vaan niin ihanaa ja tarttuvaa. Eli on sulla lääkitys kohdillaan!

   Ja kuopus on kyllä myös hillitön ;-)

   Poista
  2. Se on kyllä totta, sulla on ihan oma "synkkyyden" poistaja kotona <3
   Halaus kerran päivässä pitää synkkyyden poissa koko vuorokauden :D - ja "hintelät" silloin tällöin meiltä muiltakin :D :D

   Poista
  3. Mä olin niin kaivannut kirjoittaa postauksen loppuun jotain kuopuksen väläyttämää. Onneks se tuli kotiin - ja onneks te suhtaudutte näihin noin ;-)

   Poista
 4. Ihanat pojat :-) Juu, ei meilläkään koulun alkua mitenkään riemumielin odoteta..silti se menee taas hyvin :-)
  Mulla myös iloa, isompi tuli `lapsuudenkotiin` kesälomalle - nautin kun molemmat pojat ovat kotona. Ne on niin rakkaat, sekä yhdessä että erikseen.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan on aina ilo kun koko perhe on koolla!!!

   Ja koulun alussa on sitten kuitenkin ne omatkin hyvät puolensa, näin lomalla näkee vähemmän kavereita.

   Mainiota päivää sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana