Sivut

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Lomakelit

No niin, ei ole oikein voinut valittaa parin ensimmäisen lomapäivän säistä. Tälle päivälle onkin luvattu jo sitten vähän sellaista tätä kesää taas, mutta ei haittaa. Olen nauttinut auringosta, hikoillut, lukenut, juonut vichyä, syönyt vesimelonia, oikeastaan siirtynyt kokonaan ulkoruokintaan. Niin, ja pelannut lautapelejä ulkona, lukenut ääneen Ruohometsän kansaa, katsonut vesipyssyilevää kuopusta, sylitellyt sitä, silitellyt riippumatossa. Nyt voikin sitten jo "ryhdistäytyä" ja tehdä jotain muutakin. Mutta hillitysti, tietty.Meillä on vallalla sellainen "anna kaikkien kukkien kukkia" -tyylinen
metodi (ks oikea alareuna). Horsmat sulassa sovussa muiden kanssa.
Sitä paitsi puput tykkäävät niiden lehdistä ihan hulluna!


Lisäksi kävimme laittamassa kirpputorille oman pöydän. Ystävä sai edellisviikosta 150€. Pienistä puroista jne. Pitäkääpä oikein kovasti peukkuja, että minäkin tekisin myös mukavan tilin. On nimittäin suunnitteilla synttärireissu Etelä-Suomeen ja reissuraha tulisi tarpeeseen!

12 kommenttia:

 1. *tekee kirppisostomanialoitsuja*
  Meillekin muutti eilen tuollainen kuvan osoittama vihreä kesäpallo. 90 snt kilo ja raaskin ostaa, nam!
  Kuulostaa ihanalta lökölomalta. Nauti!!
  Edelleen tuo lautasaurinko ilahduttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ilahduttaa sadepäivänäkin - kuten tänään. Meillä oo ollut joj jonkin aikaa toisessa kaupassa 69 ja toisessakin oli eilen 79 senttiä kilo. Hyvää kesäherkkua!

   Kiitti loitsusta ja ihanaa oloa sullekin Helmi!

   Poista
 2. Horsmassa on sitä jotain, koskapa muistan lapsuudesta kuinka lehmätkin kuolasivat sen perään, kun niitä heille paimenpoika-aidan takaa tarjoilimme. Ja kuukkeloimalla sain tietää, että horsma on tämän päivän trendiherkku ihan ihmistenkin ruokapöydässä. Eikun kokeilemaan ! (kerro sitten, miltä maistui ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotkut syö sitä vartta parsan lailla, mutta meille horsma on kyllä ikuisesti pupun ruokaa.

   Ystävä just eilen kans kertoi mummolan lehmistä jotka oli hulluna horsmaan!

   Poista
 3. Juu horsmat on eläinten herkkua. Meillä mammalassa niitä syötettiin possuille. Varma keino saada ne rapsutettaviksi.
  Pidän peukkuja kirpparipöydän suhteen. Itsellä olisi myös vaikka mitä, jota voisi myydä, mutta olen niin auttamattoman laiska, että aina se homma on jäänyt. Ehkä jossain vaiheessa innostun minäkin. Eihän se paljon vaatisi, mutta kun sitäkään ei viitsi.
  Juuri tuollaista loman muuten kuuluu ollakin. Toivotaan, että ensi viikko tuo aurinkoista keliä. Pian on jo aika viedä esikoinen kainuuseen viimeistä lukukautta suorittamaan (toivottavasti). Ja sitten se hiljaisuus kotona vasta iskeekin....Leppoisaa lomailua edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puput, lehmtä, possut... niin, ja ihmiset. Horsma maistuu kaikille ;-)

   Mä nyt ryhdistäydyin sen kesäreissun takia ja siksi ,ett vihdoin saatiin omalle paikkakunnalle sellainen kirppari, jossa ei ite tarvi roikkua myymässä. Kätsää!

   Niin, ammattikorkeat alkaa aiemmin kun peruskoulut, usein. Niin vissiin nytkin? Mäkin jo tavoitin itseni ajattelemasta koulun alkua ja sitä normaalia arkea. Ei hirvitä eika harmita yhtään. Mutta nautitaan nyt lomista ensin. Tänään onkin sitten eihan erilainen keli: sataa vissiin melkein koko päivän. No, eipähän tarvi kastella kasvimaata ;-)

   Poista
 4. Kesäaikaan kirppiksillä on pöydät tyhjät ja silti valtavasti väkeä. Se on outoa kun luulisi lomalla ihmisillä riittävän energiaa siihen laputtamisurakkaan. Mutta kun niitä asiakkaita riittää niin nyt on varmasti hyvä aika vaihtaa turhat seteleiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ei vielä ollut kauheasti mennyt ainakaan ekojen aukiolotuntien aikana, mutta koitan tolkuttaa itselleni, että ei se tarkoita etteikö mitään ostettaisi seuraavan viikon aikana. Niih.

   Mulla oli hyvää aikaa laputtaa tuossa viikonvaihteessa ja tein sitä sillei rauhassa ja ahdistumatta. Pikku hiljaa.

   Poista
 5. No nyt ei mee enää ruisku tuulessa vinoon :) Ja horsmahan on upea kukka, vähän ikävä vaan siinä siemenenlennätysvaiheessa. On sitten myöhemmin syksyllä taas kauniin kiharainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niitä tulee sisälle asti ja silmiin ja suuhun, siemenenlennätysvaiheessa ;-)

   Oli tyyni päivä, niin kun nyt on ollut. Tosin taidettiin luvata harvinaista heinäkuun myrskyä viikonvaihteeksi?

   Poista
 6. Kävin kotiuttamassa meille pöydältäsi vihreän huivin ja hauskan silmälasikorun (juuri sopiva työkäyttöön). Mies vähän mietti sitä junarataa, mutta Ilmolla menee vielä aikaa ennenkuin olisi junarataiässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihanaa!!! Ne lasit on just sun näkoiset, ja se huivi on Marokosta. Eka ostos josta osasin ja uskaltin tinkiä ;-)

   Junarata olis kyllä aika hyvä sijoitus (varsinkin VR-miehen tekemänä) koska Briohan maksaa oikeesti ihan hulluna. Noita on kerättu pitkään ja hartaasti!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana