Sivut

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kesäherkku

Minä en edes ole ollut mikään jäätelöihminen, mutta kun löysin tämän kahvisiirapin... niin voi että. Mikään ei ole niin hyvää kesällä kuin vaniljajäätelö sen kanssa. Sluprs ja vielä toisenkin kerran!


Mutta on niitä muitakin, vaikea siis on valita. Kauas ei jää tämäkään. Jos sateisesta kesästä etsii hyviä puolia, niin ainakin runsas kantarellisato on sitä. Olen tehnyt jo useamman piirakan sekä leipiä pariin otteeseen.


Niin, ja sitten koko perheen rakastama herne. Se on minun virallinen kesäherkkuni, koska mansikalle olen allerginen.


Tosin olen huomannut, että luomumansikkaa siedän. Niinpä kun näin ilmoituksen luomumansikasta omalla paikkakunnalla,  soitin ja hain kokeeksi yhden laatikon pakkaseen. Ei tullut testierästä maha kipeäksi, joten taidan hakea lisää. Paikka oli ihana, keskellä ei mitään, ja isäntä, Mr Mansikka vielä ihanampi. Kaksi kurrea istuskeli raviohjastajan kärryn satulassa syömässä niille jätettyjä kaurahiutaleita. Kelpaa kuulemma mansikkakin - vievät sen puuhun (sen haluaisin nähdä). Sitten paikalle tuli Rauno, närhi, jolle isäntä huuteli, ettei minua tarvitse pelätä. On kuulemma suht kesy ja hakee mansikkaa myös. Kotimatkalla kettu juoksi tien poikki. Mikä retki!


Mikä on sinun kesäherkkusi?

6 kommenttia:

 1. Mä tykkään syödä jäätelöä kesäisin. :) Tänä kesänä on ollut niin viileää ettei ole juurikaan tullut ostettua jäätelöitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikeesti tosiaan edes syö jätskiä, mutta tuo siirappi on saanut mut koukkuun. Sä tykkäisit varmasti kans!

   Poista
 2. Ihana ja mainio retki Raunoineen ja kurreineen! Mansikka on ehdoton kesäherkku,tänä vuonna olenkin syönyt niitä Paljon. Kainaloinen on pitänyt mut mansikassa. Ihan sellaisenaan niin namia! Jätskin kanssa en ole uskaltanut vielä edes koittaa. Loistavaa että luomuversio sopii ssulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitin jätskinkin kans eilen eikä tullut mitään. Mutta on se vähän niin, että kylmä jätski peittää mansikan mainion maun.

   Mulla se ei oikein voi olla sellanen kesäherkku, kun harvasta paikasta saa ostaa luomumansikkaa. Tai siis toreilta ja sillai pieninä määrinä. Laatikoittain kyllä saa.

   Ihanaa että sä oot pytynyt mansikassa ;-)

   Poista
 3. Kahvisiirappi! Sitä täytyy kokeilla. Ja ihanaa, että oot päässyt mansikkaakin syömään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuo laatu on kyllä niiiin herkkua!

   Ja mansikka maistuu nannalle kun se on mulle niin harvinaista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana