Sivut

torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappupalloja ja - voi vitsi miten vaikeaa voi otsikon keksiminen välillä olla!

Kävin eilen katsomassa sitä Pientä Punaista Tupaa. Pihassa tuli sellainen tunne, että täällä olisi hyvä asua. Harmi, että olo ei seurannut sisälle saakka. Keuhkoni eivät pitäneet paikasta, vaikka muuten olisin rakastanut sitä. Tottakai talossa/mökissä oli paljon niitä miinuspuolia joiden korjaamiseen olisi mennyt aikaa ja rahaa - ja ammattimaista apua, enhän minä itse olisi osannut, tietenkään. Mutta se puulämmityksen tuntu. Tuoksu. Vanhan kakluunin kauneus, lieden kodikkuus. Puusaunan autuus. Mutta kyllä minä varmaan joillain mittareilla olen aivan seinähullu kun edes harkitsin vakavasti tuonne muuttamista. Minimimukavuuksilla, varsin työlääseen arkeen. Järki vs tunteet. Minulle jäi eritoten mieleen välittäjän puhelimessa käyttämä termi "toimeliaan ihmisen koti". Hmm, se ei ehkä kuitenkaan ole se ensimmäinen adjektiivi, jolla minut tuntevat kuvailevat olemustani ja olemistani. Eli etsintä jatkukoon!


Tämän kuvan myötä toivotan leppoisaa/railakasta (valitse mieleisesi) vappua!

Minun vapustani tulee mukava. Molemmat pojat ovat aaton kotona, kutsuimme tosiaan muutamia ihmisiä käväisemään illan mittaan simalle ja munkeille. Esikoinen on luvannut taas tuttuun tapaan paistaa munkit ja minulle jää vain salaattien teko. Potut on jo keitettynä perunasalaattia ja pasta punaisen peston kanssa maustumassa toista varten. Ilmapalloja on puhallettu ja serpentiiniäkin heitelty tuonne tänne. Tänään pitää vaan tehdä lyhyt työpäivä ja sitten pääsen viimeistelemään tarjoilut (kiitos ihanan kollegan, joka tarjoutui tekemään myöhäisemmän vuoron puolestani <3 ). Tästä tulee mainioita!P.S. Illalla alkoi sataa räntää, isoja märkiä lämpäreitä, ja sitä hupia on vissiin luvassa koko yön. Aamulla on varmasti maa valkoisenaan hetken. 

14 kommenttia:

 1. Aivan tismalleen samat tunteet koin sen omakotitalon kanssa! Ulkosauna ja pönttöuunit ja puuhella.... <3 Vakavasti harkitsin. Kuitenkin sitten ehkä se "järki" vei voiton, en varmaankaan olisi siellä työleirissä yksin pärjännyt... Sulla tuon valinnan teki keuhkot. Voi pöh!
  Mutta se sun paikka löytyy. Ihan varmasti se löytyy!!!!
  Teidän vappu kuulostaa kivalta. Nauttikaa!! Tänään saa herkutella ja viikonloppunakin vielä. Maanantaina sitten voi taas alkaa olla terveellisellä moodilla, eiks jeh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on onneks hyvässä tasapainossa tää herkuttelu ja terveellisyys ;-) Jopa niin hyvässä, että huomaan, etten enää pode pienintäkään huonoa omaatuntoa herkuttelun vuoksi. Aika ihanaa!

   Joo se on se toinen puoli, työleiri. Järki ja tunteet, kuten kirjoitit - sä tiedät! No etsintä jatkuu, ei voi mitään.

   Ihanaa vappua sullekin, vaikka töitä onkin.

   Poista
 2. Kyllä se nykyihmiseltä vaatii tiettyä asennetta, että aamuisin herää nokka huurussa ja ensi töikseen virittelee tulet uuniin, että saa lämmintä, ja välillä uuni tuuppaa savut sisään eikä tuli sytykään ja palelee ja ketuttaa. Eihän se totuus niin romanttista ole, kuin ajatus.
  Komppaan Helmiä positiivisessa ajatuksessa, että kyllä se löytyy vielä :)

  Täälläkin sateli rännänsekaista lunta eilen, mutta ei maahan jäänyt.

  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli maa vielä aamulla valkoisena, mutta aurinko jo lämmitteli niin, että ei kauaa pysy, onneksi!

   Mulla on aika hevi kokemus puulämmityksestä aikaan kun asuttiin vuokralla sellasessa isossa hatarassa puutalossa. Puuta kului ja lämpö lähti harakoille. Aamu alkoi sillä, että pistin puuhellaan tulet, kahviveden kiehumaan ja sitten virittelin muita lämmönlähteitä (jos olin jäämässä kotiin). Täyspäiväinen työssäkäynti olis kyllä ongelma tuossa yhtälössä ;-)

   Mut joo, ehkä se on parempi, että jatketaan etsimistä!

   Sinne kans, mukavaa vappua!

   Poista
 3. Hauskaa vappua! :)

  Tsemppiä! Sopiva asunto/talo löytyy kyllä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun mä olisin yhtä luottavainen kuin te kaikki ihanat ystävät!

   Sinne kans, hauskaa vappua.

   Poista
 4. Se ei sit vain ollut se sulle tarkoitettu koti. Se on joku toinen paikka ja löytyy kyllä, kun odottelet (mulla on hurjan vahva etäinen tästä).

  Hyvää vappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanaa, Puskissa... Mä tossa aiemminkin totesin, että kunpa mullakin olisi yhtä vahva usko kuin teillä. Olen etsinyt nyt kolme ja puoli vuotta ja välillä meinaa tulla uskonpuute. Mutta toisaalta sitten aina jaksan muistaa ja muistuttaa itselleni, että minulla ON puhdas koti. Moni etsii epätoivoisesti siksi, että saa oireita olemassaolevasta.

   Mutta jatketaan...

   Sinne myös, mainiota vappua!

   Poista
  2. Niinpä.. työkaverilla on sekä koti että työpaikka pahat. Hän tekee tällä hetkellä töitä kotoa käsin, käy vain pikaisesti kääntymässä kustannuspaikallaan jos on tarvis.

   Poista
  3. Oi voi, kuulostaa kurjalta!!! Kaikkein pahinta on, jos koti on hankala. Töistä voi aina jättäytyä kokonaan pois mutta kotoaan ei. Muutto ja mahdollisesti kaikesta omaisuudesta luopuminen on kyllä niin rankkaa, etten toivo kenellekään!

   Poista
 5. Me ollaan asuttu Laurilassa kohta 24 vuotta ja lämmitetty puulla talo ja käyttövesi koko ajan. Suurimmaksi osaksi jätepuulla, jota mies sahaa ja pienii. Vaatii vähän sellaista uudisraivaajahenkeä, mutta on taloudellista ja ekologista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan hattua, todella! Mäkin kovasti haluaisin, mutta saa nähdä tuleeko haaveesta koskaan totta.

   Mainoita vappua sinne Laurilaan!

   Poista
 6. Lähtikö lumi jo veke? Isältä tuli aamulla kuvaviesti jossa Korpilax sisälsi 20 cm lunta heidän pihassa. Hyyh.

  Reipasta vappua sinne! Voit aina tehdä lumiukkojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi se lähti jo aamupäivällä, mutta aamusella tosiaan oli täälläkin maa valkoisenaan. Ei toki kahtakymmentä senttiä, sentään, mutta kuitenkin.

   Nauttikaa tekin - ja sulle rauhallista työrupeamaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana