Sivut

tiistai 17. helmikuuta 2015

Sairastuvalta päivää

Majassa eilen:

* Yksi yksinhuoltajaäiti, joka ei pääse töihin. 
Kauppaan (mustikkakeitto, asidofilusmehu, jogurtti ja viili) se pääsi, kun esikoinen heräsi ja pystyi vahtimaan kuopusta.

Jostain syystä tällä äidillä on suden ruokahalu ja normaali itsekuri täysin hukassa. Ehkä jonkun pitää syödä talouden kaikki ruoat - varsinkin keksit - etteivät ne mene pilalle?

Se sama äiti toivoo kädet kyynärpäitä myöten ristissä, ettei itse sairastu tähän samaan syssyyn - eikä mielellään peräänkään, kiitos.

Niin, ja toivoisi se hetken ihan omaa aikaakin. Vessassakaan sitä ei tunnu olevan. Lapset ovat sairaana, tietysti, kovin tarvitsevia.

* Yksi onneksi oksentamisen lopettanut mutta lopen uupunut ja kalpea teini. Enimmäkseen nukkuu tai nuokkuu. 

*Yksi pienempi, jolla kiertää mahassa ja jolla on myös antibiottikuuri päällä. Arvaa jääkö se olosuhteiden pakosta vähän kesken?

Sillä pienemmällä oli kuitenkin nälkä, mutta suurin osa ruoista sai mahan kiertämään vielä enemmän. Niinpä se kirjoitti lapulle muistilistaa joita voi huoletta syödä. Yrityksistä huolimatta siihen on tullut vain yksi: viilis.Osa hautajaisneilikoista on vielä ihan voimissaanEipä mulla muuta.

10 kommenttia:

 1. Voi miten hellyttävän suloista! Toinen pieni kipiä raukka kirjottaa listaa sopivista ruuista...
  Ei se sitten ollukaan ihan piis of keik se tejän mahatauti. Mulla on hyvin muistissa se mejän perheen kiertänyt ja jokaisella vähintään viikon kestänyt vatsatauti, ja toivon kovasti ettei teillä oo sitä. Ja ettet sie saa sitä - tosin se katkaisisi takuulla syömähimon :)

  Tsemiä ja paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä esikoinen yleensä on sairastanut sellasia megalomaanisia tauteja, mutta tällä kertaa taitaa hällä mennä suht vähällä oksentamisella ainakin ohi. Jälkiheikotus on tietty eri juttu...

   Se kipeä raukka - joka muuten on kauhena touhukas eikä enää ollenkaan niin kipeä - sai listaansa toisenkin asian: karkit. Yllätys yllätys!

   Mutta eiköhän tää tästä, ainakaan ei olla kuopuksen kanssa kumpikaan ruvettu oksentamaan.

   Poista
 2. Pikaista toipumista potilaalle ja toivotaan, ettei teihin toisiin pääse jylläämään ikävä tauti!

  VastaaPoista
 3. :(
  Paranemisia teidän huusholliinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - S - , tää on siitä viheliäinen tauti, että vaikka pää meinaa hajota, ei voi kutsua ketään kylään :(

   Poista
 4. Suojelusta taudilta ja pikaista paranemista potilaalle!
  Oksennus/mahatauti on taudeista kurjimpia koska se vie yleiskunnon tosi nopeasti alas jolloin toipuminen ottaa oman aikansa.
  Jaksamista Marjaana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paimen, sitä tarvitaan, alan olla aika poikki. Mutta onneksi, onneksi *kop kop* tauti ei ole pahemmin muhun iskenyt, mitä nyt maanantaina vetelin kahdet tunnin päiväunet, joten jotain kyllä tapahtuu munkin elimistössäni. Mutta jos se jää tähän, olen ikionnellinen.

   Onneksi muukin joukkio on paranemaan päin!

   Poista
 5. Oksennustauti on kyllä niin sieltä toisesta paikasta mistä truuttaa yleensä vielä sen oksentamisen lisäksi. Voimia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki, täällä sinnitellään. Onneksi alkaa olla jo voiton puolella!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana