Sivut

torstai 1. tammikuuta 2015

2015

2015 - kestää taas hetken, ennen kun oppii kirjoittamaan uuden vuosiluvun. Tänä vuonna kuopus täyttää yhdeksän, esikoinen 17 ja minä 45. Hui kauhistus! Mutta mitä muuta tämä vuosi tuo tullessaan? Toivottavasti iloisia ja mukavia asioita.


Vuoden vaihde ainakin meni mainioissa merkeissä. Esikoinen kotiutui jo aatonaattona, teimme palapelia ja rentouduimme. Vietimme myös rauhallisen aaton ihan kotosalla. Tein perinteisen perunasalaatin ja pastasalaatin ja ystävä sekä hänen miehensä pistäytyivät kilistämässä. Valoimme myös sokeritinat, jotka heidän tyttärensä viime vuonna meille opetti. Tulkintoja etsimme täältä - ja tietysti kehittelimme myös itse. Minulle ja esikoiselle ainakin on luvassa rahaa... Palapeliprojekti jatkui ja kahdeltatoista kuikuilimme hetken terassilla muiden ostamia raketteja. Sitten painuimmekin pehkuihin.

Tänään esikoinen lähtee yökylään äitini luokse ja minä ulkoilen ja rentoudun. Mietin mennyttä ja tulevaa ja nautin olostani. Aloittelen myös jonkun uuden kirjan.


***

On muutamia asioita, joita aion tänä vuonna tehdä.

Yksi niistä on 375 humanistin seuraaminen.
Aion myös ...kröhöm... seurata - S -:n palomieskalenteria.
Ja tietysti teitä kaikkia virtuaaliystäviäni Blogistaniassa.

Varmasti klikkailen myös hupiuutisia, tässä yksi viimeisin esimerkki: Humalaiset linnut laulavat hiljaa ja sammaltaen. Sama ei todellakaan päde humalaisiin ihmisiin. Äänenvoimakkuus päin vastoin nousee.

Lisäksi minä haluan viisi frettiä uuden vuoden kunniaksi. Sitten niille omat passit. Ja lähdemme varmasti Kreikkaan koko porukalla ja varaan kaikille ikiomat istumapaikat. Miten on, tuleeko kenellekään muulle hupaisia mielikuvia turvavöissä tuhisevista kuonokkaista? Yhdellä on ihan selvästi tassu pystyssä ja se on tilaamassa viskiä. Otetaan vuodelle 2015!

18 kommenttia:

 1. Meillä on ollu vaan yhdellä koiralla passi, kun se reissasi nuoruudessaan Venäjällä. Nyt se ei reissaa enää minnekään, kun on metri multaa päällä. Hommaa vaan tejänkin pupuille passit, niin voitte lähteä porukalla etelänmatkalle joskus!

  Tuon palomieskalenterin seuraaminen ei kuulosta liian rasittavalta lupaukselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa jutussa vaan ei mainittu pupuista mitään passillisten eläinten joukossa ;-)

   Mä jo keskiyöllä kävin kuikuilemassa onko jo herra tammikuu tullit, mutta kuudelta vasta...

   Poista
  2. Joo, ei kaneille ja jyrsijöille näköjään oo mitään tuontirajoituksia tai -säädöksiä. Niillä ei varmaan oo mitään sellasia tauteja tuotavana, mitä meillä ei jo olis :)

   Poista
 2. Sokeritina onkin kiva, makoisa (?) ja ekologisempi juttu. Katsellut noita olen, mutten koskaan tehnyt moisia. Tosin en tänä(kään) vuonna tinaisiakaan. Jos sokeritina ei anna toivottua lupausta, sille voi kostaa ja purra sitä! ;)
  Ai sinäkin menisit Kreikkaan? Se on "mun maa" myös. Voitais ottaa siihen söpöjen ja karvaisten riviin myös mun kisut. Pääsisivät näkemään kavereitaan, kulkuversioita.
  Edelleen toivottelen onnekasta vuotta 2015!! Tarkoittaakohan se, että vuoden vaihde meni kaikilta osin täysin pieleen, samaa koko vuodeksi? Ou jee...#%¤"(/&%

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja puput kans - koko eläintarha! Jos mun pitäisi valita yksi maa johon enää koskaan saan matkustaa, olisi valinta helppo. Kreikka on vienyt mun sydämen. Haaveissa on joskus taas omatoimimatka pikkusaarille. Aikanaan sellainen tehtiin Kreikkaankin ja oli kyllä upeaa. Varsinkin sillä pienimmällä ja autioimmallta.

   Mä söin viime vuonna mun sokeritinan, aattelin, että toteutuisi paremmin se lupaus kun oikein sisäistäisin sen ;-) Voi kökkö, sulla oli kurja uusi vuosi? Mutta se vaan tarkoittaa, että täsä on yksi tie ja se on ylöspäin. Ihanaa vuotta 2015!

   Poista
 3. Palomieskalenteri vaikutti maistiaiseltaan paremmalta kuin ne lääkärit :D Mies jolla on letku kädessä on paljon miellyttävämpi kuin sellainen joka lähestyy rokotuspiikin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ehkä tosipaikan tullen tapaan mieluummin lääkärin kun palomiehen, mutta oikeassa olet maistiaisten suhteen ;-P

   Poista
 4. 45-vuotiaana on mukava elellä. Tervetuloa! :] Niin ja mukavaa alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tiedosta - on jotain mitä odottaa. Mutta sitten sä jo käännätkin seuraavan sivun.

   Sinne kans, koko poppoolle mukavaa vuotta. Jännän äärellä ;-)

   Poista
 5. Sokeritina, nam... Pitää kokeilla ensi vuonna. Nyt jäi valamiset kokonaan tekemättä.
  Onnellista uutta vuotta majaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva B, samoin sinne, onnea uusiin haasteisiin ja uudenvuodenlupauksillesi!

   Viime vuoden sokeritinan tosiaan söin, ajatelin, että sisäistyy näin oikein kunnolla ;-)

   Poista
 6. Mä oon suunnitellut hankkia koirukselle passin. Tosin sen hankkiminen maksoi jo ennen hinnan nousua jotain 65 euroa, niin nyt varmaan yli 70 euroa. Vaikka näköjään ton uutisen mukaan itse passi on aika halpa, mutta eläinlääkärissä sen hankkiminen kyllä maksaa vähän lisääkin. Mutta joo, pitäisi hankkia, olis nimittäin ehkä kiva lähteä joskus autolla Eurooppaan ja ottaa koirus henkivartijaks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt mä nään Masan sellasissa vartijan kamppeissa ja aurinkolasit päässä ihan polleana istumassa etupenkillä sun vieressä. Joutukohan mies takapenkille?

   Poista
  2. Hahaa :D Masa ei viihdy etupenkillä. Kerran mulla oli takapenkki niin täynnä tavaraa (lipasto + tuoli siellä...), että oli pakko laittaa Masa etupenkille. No, vaikka se oli siellä pienempänä sujuvast matkustanut, niin se ei sitten enää oikein isompana tykännyt. Se ei suostunut istumaan nenä menosuuntaan, vaan istui sivuittain eikä mahtunut siihen kunnolla ja sen perse oli käsijarrun päällä. Mitä enemmän yritin sitä työntää omalle puolelleen, sitä tiukemmin se istui niin, että viimeiset kilometrit se niin siinä keskiosalla, että en saanut enää kaikkia vaihteita päälle autossa... Joten henkivartijan valtakuntaa on koko takapenkki :)

   Poista
  3. Ok, perustelut hyväksytty!

   Mullakin on joskus ongelma kun iso esikoinen lesottaaa etupenkillä jalat harallaan ja töytäilen sitä vaihdekepillä. Se onneksi vielä toistaiseksi on väistänyt - eikä kyseessä ole ollu peppu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana