Sivut

maanantai 24. marraskuuta 2014

Ulkona syömässä

Viikonloppu oli taasen varsin leppoisa. Maistelin sitä Beaujolais Nouveauta ja ei kyllä napannut yhtään. Pahaa suorastaan! Joinain vuosina olen siitä oikeasti pitänytkin. No, eipä tuo haitannut tahtia. Lauantai meni muuten tavalliseen ja suunniteltuun tapaan (pojat siivosivat huoneensa, sauna, Avara Luonto) mutta esikoinen sai jonkun päähänpinttymän ja halusi välttämättä tehdä kasvissosekeittoa. Haki kaupasta vähän puuttuvia tykötarpeita ja rupesi silppuamaan. Apetta tuli niin järjetön määrä, että saatiin monta rasiaa pakkaseen torstai-iltapäiviä varten. Samoin sunnuntaina sama keitto maistui mutta tällä kertaa trangialla lämmitettynä nuotiolla. Pakkasimme syntymäpäivälahjaksi saatuun termospulloon kahvia, evästä kaikille (kuopukselle makkaraa joka jäi edelliseltä Luonto ry:n talkooreissulta, minulle ...hmmm... fenkolikeittoa) ja lähdimme ulos syömään.

(Hehheh, esikoinen päästelisi tässä vaiheessa mukanaurua ja toteaisi sitten kuivasti, että "Sä oot äiti ihan tosi hauska, mä melkein nauroin"!)Joku tonttu tuolla töllin ikkunan takana näkyy vilistävän!


Huristelimme toiselle töllille, laitoimme tulet ja nautiskelimme ensin ulkoilmasta ja sitten eväistä. Me teemme niin harvoin mitään kolmisin, että nämä ovat ihan huippuhetkiä minulle. Pojatkin nauttivat omilla tavoillaan, kuopus piirteli kepillä jotain merkillistä reittiä, esikoinen entisenä partiolaisena on elementissään. Pilkkoi puita ja sytytti tulet. Minä vaan nautin harvinaisesta tilanteesta.


Liikennemerkkihässäkkä tullessa ja lähtiessä.
Yhtään hiihtäjää ei kyllä näkynyt!


Kotiin palattuamme kuopukselle tuli kaveri leikkimään ja me hörpimme äitinsä kanssa kahvit sitten kun tuli hakemaan poikaa. Ystävä käväisi illansuussa myös - oli ollut koko viikonvaihteen reissussa ja minä olin kuin kipeä kissa kun ei edes viestejä kuulunut. Nyt taas on mukava aloittaa arki. Ajatelkaa, että on jo marraskuun viimeinen viikko. Ensi viikon maanantaina saa avata ensimmäisen luukun joulukalenterista!


***

Jalkine. Että jalkinetta vaan persauksiin niille, jotka homeen takia eivät työpaikallaan pysty olemaan. Ei tukea, ei.

8 kommenttia:

 1. "Ennemmin tulisi panostaa homerakennusten korjaamiseen" - joopa joo. Ei vaan taida työnantajajärjestöllä olla mihinkään mitään panostettavaa.

  Teillähän on oikein luntakin! Oli varmaan kivaa. Tuo liikennemerkkihässäkkä on hauska, siinä oikein kerrotaan, että "TIE", jos ei sitä muuten huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tie olikin kyllä sellaisessa kunnossa, ettei sitä heti huomaisi - ja ajattele jos siihen tulee talvella latu, niin selventäähän tuo vähän ;-) Ja ei, ei siinä neljääkymppiäkään pystynyt ajamaan, ei lähimainkaan! Mutta oli kyllä pakko ottaa tuosta hässäkästä kuva.

   Lunta on ehkä sentti mutta kyllä se valaisee. Paitsi tänään näyttäisi olevan sen verran lämmin että sulee ehkä.

   Eipä nuo työnantajajärjestöt tosiaankaan niitä rakennuksia korjaa. Mutta jos palkka-ale taikka maltilliset palkankorottamattomuudet toteutuvat niin niillä rahoilla kunta voisi sitten varmaan korjata. Heh!

   Poista
 2. Ihanat poikakuvat! Jotenkin tuli katsottua niitä sellaisella äiti-silmällä..Mukavia muistoja.
  Liikennemerkkipaholainehan se siinä. Aika mainio..oikein "tie" :-D
  Mukavaa maanantaita, pysykää terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tietä ei kyllä kohta enää arvaisi tieksi. Siksi piti mennä nyt eikä "talvemmalla" kun vielä pääsee ilman suksia.

   Äitisilmä on hyvä silmä!

   (Esikoinen jäi tänään kotiin ja mulla ja kuopuksella oli kurkut karheina aamulla - mistä sä arvasit?)

   Poista
 3. Onpas teillä ollut ihan mukava viikonloppu! Olen muuten ennenkin kuullut, että tuo Beaujolais ....viini on yleensä tosi huonoa, vaikka sitä niin kovasti markkinoidaan. En ole koskaan ostanut, joten kokemusta ei ole.
  Mä innostuin lauantaina siivoamaan olohuoneen kirjahyllyn ja tv:n alta dvd-hyllyn. Hommaa oli ja pölyä (aivan järkyttävästi), mutta nyt se on taas hetken hieno!
  Nuorin oli luokkansa kanssa laivaristeilyllä viikonloppuna ja hyvin oli mennyt. Toinen taas kävi katsomassa itselleen uutta autoa kun tämänhetkiseen tulisi koneremontti. Ei löytynyt sopivaa vielä, mutta etsintä jatkuu. Mies oli metsällä, joten eilen mä tyhjentelin tallenteita ihan yksikseni ja kone pesi pyykkiä. Ekaa käytin pari kertaa kunnon lenkillä. Metsäjuoksu oli taas kerran pop!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Mitä BN-viiniin tulee, niin onhan se nuori ja ihan erilainen kun kypsynyt punaviini. Jonain vuonna olen silti siitä ihan tykännytkin, nyt ei ollut mun makuun yhtään, pthyi!

   Jos iso remontti vanhaan autoon on tulossa, kannattaa varmaan katellakin uutta tilalle. Niin mäkin tein ja olen ollut tosi tyytyväinen .Tai siis uudempaa ;-)

   Sun viikonloppu kuulostaa mukavalta, siivouksesta huolimatta. heh!

   Poista
 4. Hyvää viikonalkua rakkaani!
  Nyt sitten panostat töissä "Hän joka puhuu veljelleen" - projektiin niin pääset loppuviikosta raportoimaan mulle miten se etenee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän joka puhuu veljelleen ja jonka nimeä ei mainita, on pysynyt näkymättömissä. Prkle! Mutta kyllä mä sitten raportoin, kun se kaivautuu ulos kolostaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana