Sivut

lauantai 8. marraskuuta 2014

Liskojen yö

Jos kuopus olisi pienempi, olisin ollut huolissani, kun vietti niin pitkän aikaa hiirenhiljaa huoneessaan. Tässä iässä se voi onneksi merkitä muutakin kun töllöntöitä. Sarjakuvainnostus näyttää taas palanneen. Illalla poika esitteli minulle taitetun A4-paperillisen vauhdikasta tarinaa nimeltä Discojen yö.

Oli pakko kuvata alle pari yksityiskohtaa: 
vasemmalla ylhäällä kansikuva ja sarjakuvan nimi
alhaalta ylös kulkee tarinan dramaattinen alku "miehiä ja naisia tanssimassa", 
melkoista jorausta Daddy coolin tahdissa ja Huom! banaaninkuori 
sitten onnettomuus!
Ja mitä tapahtui uhrin kylkiluille... (Oikealla ylhäällä)
Oikealla alhaalla takakansi ja tavaramerkki "Kiistä kaikki yhtymä".
Tuon kylkiluun murtumisen jälkeen tapahtumat käyvät niin lennokkaiksi, että putosin kärryiltä, mutta jospa kaikki selviäisi, kun tarinaan tulee jatkoa. Ylemmässä kuvassa nimittäin näkyy, jos oikein tihrustaa, että oikeassa alakulmassa luvataan "Jatkuu". Sitä odotellessa...


***

Voitto. Järjen riemuvoitto. Kirjoitin vähän aikaa sitten, että kunnan asiat ahdistavat. Niin todellakin. Meillä on puolen vuoden päästä satoja neliöitä tyhjää tilaa, kun toisen asteen oppilaitos muuttaa kaupunkiin. Samaan aikaan eniten kasvavalla sivukylällämme (sillä, joka on lähinnä kaupunkia) koulu ja päiväkoti ratkeavat liitoksistaan. Yksi plus yksi on loogisesti kaksi. Lopputulema olisi se, että sivukylän koululaisia kelkottaisiin keskustaan, päiväkoti jatkaisi edelleen epätarkoituksen-mukaisissa koulun tiloissa ja tyhjilleen jäävät tilat saataisiin uudelleen käyttöön. Asiassa on vain yksi mutta, ja se on sitäkin suurempi. Vapautuvat tilat on rakennettu 1968 eikä niitä ole peruskorjattu. Toisen asteen oppilaitoksen muuton yksi syy henkilökunnan ja oppilaiden mukaan on sisäilmaongelmat. Olen lukenut raportin kiinteistön kunnosta ja se oli ikävää luettavaa. Nytkö sitten siirretään lapsia ehdoin tahdoin epäterveeseen rakennukseen? Peruskorjaus taas tulisi maksamaan paljon eikä sen täydellisestä onnistumisesta ole mitään takeita. Olisiko kuitenkin viisaampaa laittaa rahat uuden päiväkodin rakentamiseen sinne, missä akuutti tilaongelma on?

12 kommenttia:

 1. KUupus on kyllä us-ko-ma-ton!! Aivan mahtavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotas kun näet reissun jälkeen sen piirtämän Hullun viikingin ;-)

   Poista
  2. Kuupus kuulosti ihan kivalta ;-)

   Poista
 2. Kuupus on hauska sana :) ja mielikuvituksekas sarjakuvapiirtäjä. Ainakin tuossa joku putosi portaita pitkin hurjan pitkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se minne se putosi, jäi arvoitukseksi. Puhetta oli jostain aikamatkasta, kauheasta hirviöstä jonka tyyppi kohtasi ja joku kolmaskin vaihtoehto taisi olla ;-)

   Poista
 3. On siinä ollut taas mielikuvitusta pelissä, ja tosi hienosti muuten piirretty! Kravattikin on discoilijalla oikein kaulassa:) Huomasitkos muuten lehdestä, että meillä alkaa yt-neuvottelut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EN HUOMANNUT, (mullei tuu lehteä) mutta kaivoin netistä. Ei per... sanon minä!!!

   Voin paljastaa, että discoilija ei pudonnutkaan mihinkään vaan se näki unta. Osa kaksi on juuri valmistunut... Huomasitko muuten naistanssijoiden tissit?

   Poista
 4. Kerro Kuopukselle että mä ihastuin kylkiluu - freimiin! Se on ihan ykkönen! :D
  Jäppisellä on selkeesti taiteellisia lahjoja joten siitä voi kuules tulla vaikka mitä jos jatkaa piirtämisharrastustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on taas ihan innoissaan piirtämisestä. Viime vuoden se kävi koulun järjestämässä sarjakuvakerhossa, joka oli kyllä just oikee paikka sille. Nyt on sellanen kerho jossa piirretään sarjakuvaa ja muutakin. Se on selkeesti kehittyny, noi alkaa olla jo hauskoja - ja taitavasti tehtyjä ton ikäselle. Hauskoja yksityiskohtia ;-)

   Poista
 5. Ei oo totta! Ei voi olla noin hienoo sarjista, toi kylkiluujuttu on ihan paras ja kyllä musta toi daddy cool on myös mielenkiintoinen valinta noin nuorelle :) Mä en kestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on koulussa sellanen näytelmä jossa tanssitaan discokohtaus - oletan, että musavalinta tulee siitä! Mutta on se hassu tapaus...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana