Sivut


maanantai 27. lokakuuta 2014

Talkoita ja toimintaa

Sunnuntai oli suloinen päivä. Kiskoin esikoisenkin mukaan Luonto ry:mme puutalkoisiin, ja meillä oli vallan mainio savotta. Kunta maksaa yhdistykselle kahden laavun puuhuollosta, ja tuolla moottorisahattiin kuivuneita rankoja pienemmiksi ja kannettiin liiteriin käyttäjiä odottamaan. Kirveshommat jokainen nuotiontekijä hoitaa itse. Me teimme, tietysti, nuotion, keitimme pannukahvit ja nautimme runsaat eväät. Talkoiden kohokohta, ilman muuta. Kuopus, perheemme ainoa lihansyöjä, vetäisi kaksi paistettua hiillosmakkaraan mutta emme me esikoisenkaan kanssa osattomiksi jääneet. Tarjolla oli sieni- ja omenapiirakoita, voileipätarpeita, rahkapullia ja jos vaikka mitä. Kelpasi touhuta.


Mihin kummaan oikein olen tarkentanut tuossa oikean yläreunan kuvassa?!?


Talkoiden jälkeen molemmilla pojilla oli menoja, kuopus lähti kaverilleen ja esikoinen jatkoi eräjormailua ja meni toiselle laavulle viettämään aikaa kaverin kanssa. Ja lämmittämään glögiä, ainakin minulle puhelimeen tulleen kuvan perusteella. Minä pääsin rauhassa yksin kauppaan ostamaan alkuviikon ostokset. Jäin kuopuksen hakureissulla kahville kaverin äidin kanssa ja sittenpä päivä olikin iltapalaa vaille valmis.






Itselleni tein vielä juustopiirakan joka kyllä vähän epäonnistui. Ohjeessa suolaisen piirakan pohja oli määrä tehdä kuten keksipohja makeaan versioon. Voita ja hapankorppua. Minun monitoimikoneeni ei ainakaan saanut kovaa hapankorppua ihan jauhoksi, joten reunat putoilivat pois irtopohjavuoasta irrottamisen aikana. No, juustohan siinä tietysti pääasia olikin, ja maku oli aivan oiva. Niinkuin mikään, missä on tuhottomasti juustoja - kolmea eri sorttia - voisi olla pahaa...

Nyt on hyvä aloittaa uusi viikko. Reipasta viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Kunpa joku keksis jonkun rasvattoman vaihtoehdon keksipohjan "nesteeksi"... tuntuu jotenkin niin hurjalta laittaa kauhea määrä silkkaa rasvaa - tosin siltä minusta tuntuu aina leipoessakin, jos joutuu laittaan jonkun 200g köntin margariinia. Yhh. Kyllä mie sitä piilorasvana syön ihan kepeesti :)

    Teillä on ollu ihana päivä, vaikka sää nyt ei ehkä niin suosinut! Ei siellä porukoissa ollu ketään soveliaan näköistä eräjormaa, jolle voisit pyydyksen virittää? :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut eräjormia ei ;-) Silloin kun lähdettiin naapurikunnan luonto ry:n järjestämälle lepakkoretkelle kuopuksen kanssa, toivoin, että siellä olisi ollut joku tervehenkinen puunhalaaja mulle. Meinasi nauru päästä kun paikalle tuli kaksi vanhaa mammaa yhtä vanhan miehen kyydissä. Mutta hauskaa meillä oli, ei siinä mitään...

      Mä olen jotenkin ton rasvan suhteen niin "paatunut" että mua ei haittaa. Kun herkutellaan niin herkutellaan kunnolla. Mutta mulla tietty kompensoituu sit normaalissa syömisissä kun (ainakaan mun) kasvisruokavalio ei ole kauhean rasvapitoinen.

      Poista
  2. Eilen oli niin suloisen lämmin ;-) vaikka satelikin...
    Iloista viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, tuolla oli ihan järkyttävä tuuli järveltä ja oltais oltu aivan jäässä jollei oltais kannettu hiki päässä puita. Kuopus lämmitteli nuotion äärellä.

      Sinne kans, kivaa viikkoa!

      Poista
  3. Kuulosti mukavalta päivältä tuo teidän sunnuntainne!
    Itse tulin eilen kotiin vasta klo 22.00. Olin vaihteesta taas ammaliiton kanssa Tallinnassa viikonlopun ja tänään on hieman väsy olo. Vielä kun lääkäri ilmoitti, että kilpirauhasarvoni on noussut hyvin vähän, tuo väsymys on ihan ymmärrettävää.
    Mukavaa viikkoa teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla oli taas reissu! Toivottavasti saat nyt viikolla levättyä. Tiedän kokemuksesta, että kilpirauhasen vajaatoiminta väsyttää turkasesti, etten kun arviot vakiintuvat sopivalle tasolle. Tsemppiä, ja mukavaa viikkoa sullekin!

      Poista
  4. Täällä oli sunnuntaina oikein koiranilma koko päivän, ei tehnyt mieli ulkoilla. Lauantaina sen sijaan haravoimme pihaa tuulenpuuskien levittäessä lehdet ympäriinsä juuri kun saimme ne kasattua :)

    Olet selkeästi tarkentanut tärkeimpään asiaan kuvatessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, en ole ihan varma, mutta panin kyllä moisen muhkuran merkille jo kuvatessani...

      Ei meilläkään kaksinen ilma ollut, tuuli turkasen kylmästi järveltä ja oli tosi kosteaa, mutta puuhastellessa pysyi lämpimänä! Turhauttavaa tuollainen haravointi ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana