Sivut

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kasvaako puuvilla puussa?

Kyllä nyt on rentouduttu... Ja enimmäkseen ihan kotosalla, koska ulkona on paitsi kaunista niin myös varsin kylmää. Ensimmäinen kunnon pakkasyö oli jo torstain ja perjantain välinen yö: aamupäivälläkin mittari näytti vielä viittä miinusastetta. Lauantaiaamuna huideltiin jo kymmenen asteen tienoilla. Hrrr. Onneksi olin perjantaina tehnyt kaiken tarvittavan - käynyt kaupassa ja kanalassa hakemassa munia; olivat muuten siivekkäätkin siirtyneet sisätiloihin - niin saatoin vain lueskella sisällä minäkin. Perjantaina ehdin käväistä ystävän luona kahvilla ja kuulumisia vaihtamassa ja esikoista kaverille viedessäni kuvasinkin vähän. Aika huvittava "puuvillapuu" sattui tielleni, ja sitten tuossa alakuvassa näkyy - jos oikein tarkkaan katsoo - miten riite ei päiväksi sulanutkaan.

Muuten olin kotona rauhassa silloinkin. On mainiota, kun ei tarvitse miettiä muiden ruokia, omia vain. Suurin kysymys oli, teenkö tomaattipaprika- vai kurkkufenkolikeittoa, suuria raakaruokasuosikkejani molemmat. Lämmitin saunan, sytyttelin kynttilät asunnottomien yön kunniaksi. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen tähän liian kalliiseen mutta ah, niin puhtaaseen kotiimme. Josta tulikin mieleeni rakoventtiilien (no ok, karmiventtiilien) puhdistaminen. Häpeäkseni tunnustan, että en ole sitä koskaan ennen tehnyt. Nyt sisuunnuin ja päätin, että on se kumma jos tämä akka ei siihen pysty. Ja pystyihän se, hyvin ja helposti kun olin ensin luntannut netistä. 


Kävin myös kuvaamassa purkutyömaata. Aika vähän on enää entisestä kerrostalosta jäljellä. Purkutyömaasta päästäänkin sitten sopivasti eilisen ainoisiin aktiviteetteihin. En todellakaan ole se meidän perheen värkkääjä, mutta ehdin rauhaisan viikonlopun aikana tehdä jotain. Esittelen sen teille huomenna. Ei menny niinkun Strömsössä. Yllättäen. Silti suloista sunnuntaita itse kullekin!

2 kommenttia:

 1. Näyttäähän se kasvavan puussa, ainakin teilläpäin :)

  Ja purkukuvan keltaisen puutalon vieressä oleva rakennus näyttää jotenkin ihan koululta.

  Vähän meitä peloteltiin talven tulolla, mutta kyllä se vielä ehtii yllättää monta kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkukuvan keltaisen puutalon viereinen rakennus ON koulu, se ala-aste, jota kuopus par aikaa käy ;-)

   Meillä ei talvesta ole just nyt tietoakaan, sataa vettä - aamusta saakka on lorottanut. Oiva päivä siivoamiseen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana