Sivut

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kuusi sääntöä onneen

Viikonloppu on taasen mennyt leppoisissa merkeissä. Esikoinen kyydittiin kaverilleen perjantaina heti koulun jälkeen. Tyrkkäsin sille rahaa kouraan ja totesin, että on helppo suoda hänelle mukavia asioita, kun hoitaa koulun niin hienosti. Ensimmäisen jakson kaikki aineet menivät todella hyvin ja toinen jaksokin on startattu iloisin mielin. Uskonnon puuttuessa lukujärjestyksestä pojalla on aika paljon hyppytunteja, joiden aikana suorittaa itsenäisesti elämänkatsomustiedon kurssin. Olin kovin ylpeä kun kuulin, että hän oli ihan itse tehnyt lukusuunnitelman ja pysynytkin siinä. Motivaatio on kohdillaan ja opinnot maistavat. Kuopuksella oli lyhyt tapaaminen isänsä kanssa (torstai-illasta perjantaiaamuun) ja nyt olemme sitten viettäneet hänen kanssaan kahden laatuaikaa. Heti perjantaina haimme minulle piristyskukan kukkakaupasta ja kun siinä vieressä sattuu juuri parahiksi olemaan pizzeria, pistäydyimme sielläkin. Njam.Ostin myös kortinPerjantai-ilta meni kotosalla ja lauantaikin aika lailla. Aurinko houkutteli sienimetsään, mutta hurja tuuli sai toisiin ajatuksiin. Taidan antaa suppisten vähän vielä kasvaa ja käyn yksin ensi viikonvaihteessa. Vietimmekin sitten päivän normaalin kaavan mukaan: saunaa ja Avaraa luontoa. Sitä ennen tosin kuopus valmisti Harry Potterin innoittamana erilaisia taikaliemiä. Tulipahan siinä samalla siivottua maustekaapista vanhentuneet pussukat pois - ja poika oli ikionnellinen tiskialtaan äärellä vaikka kuinka pitkään.

.
***

Kuusi sääntöä onneen:

vapauta sydämesi vihasta,
vapauta mielesi huolista,
elä yksinkertaisesti,
tyydy vähempään,
anna enemmän
ja pidä hyvä huoli ystävistäsi.


6 kommenttia:

 1. Hemmetin hyviä sääntöjä, varsinkin tuo ensimmäinen sillä huomaan usein olevani oman mieleni suurin myrkyttäjä ajatellessani kaikkea veemäistä niin naapureista kuin muistakin kanssaeläjistä. Huolista en pysty mieltäni vapauttamaan mutta oishan tuo ykköskohdankin toteuttaminen jos ei muuta niin ainakin hyvä alku.

  Hyvää sunnuntaita sulle ja koko pesueelle!

  Nimim. Hän, joka edelleen odottaa venäjänkielistä kähinää ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käh käh...

   Aika paljon pystyy itse vaikuttamaan mielialaan ja ajatuksiin, jos ei jää märehtimään. Ei tietenkään kaikkeen, mutta paljoon.
   Suloista sunnuntaita jurtalle!

   Poista
 2. Tein tuossa just dkt-kurssin kotitehtävää (sitä on pitäny tehdä pitkin viikkoa) ja kurssilla on jaettu sellanen lista positiivisista asioista, joilla voi elämäänsä parantaa. Siellä on reilusti toistasataa pientä ja isompaa juttua, joita voi käyttää piristyäkseen, ja sitä selatessa tajuaa, miten paljon mahdollisuuksia on minunkin surkeassa elämässäni.
  (Lista löytyy muuten täältä pdf-muodossa: http://www.sosiaalisairaala.fi/koulutusmateriaalia/Linehan_luentomonisteet.pdf ja alkaa sivulta 45.)

  Eihän ne onnelliseksi tee, mutta pahaa mieltä vähentää kumminkin.

  Joutuuko sun poika tekeen ite itelleen kokeetkin, ja antaa numeron? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se joudu ;-) tekee pari esseetä ja sitten kokeen. Se riittää kurssin suoritukseksi.

   Kävin katsomassa listaa (ja vähän muutenkin noita matskuja). Paljon hyvää ja relevanttia, voisin itsekin vähän ottaa opiksi. Tänään on taas huono päivä... mutta toisaalta niitä tulee (ja menee) jokaiselle.

   Parempaa ensi viikkoa meille kumpaisellekin!

   Poista
 3. Joiko/joitko sinä mausteliemet?
  Minä survoin joskus mummon kahvimyllyyn kaikkia löytämiäni mausteita ja veivasin jauhoksi, sitten vesilasiin seos mutta juoda niitä ei ikinä iljennyt. Hrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En juonut eikä juonut kuopuskaan. Varoitteli myös kylään tullutta ystäväänsä olemaan maistamatta ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana