Sivut

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Tärähtänyt rumpalijänis

Olipa pitkä ja intensiivinen päivä. Matalalentoa aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Ensin kokous lähikaupungissa, sitten pika pikaa kotiin laittamaan ruokaa ja vielä vanhempainiltaan. Kuopuksen iltahommat venyivät siksi yli ajan ja ennen kun olimme esikoisen kanssa saunoneet ja pääsin koneen ääreen kello huiteli jo vaikka mitä. Päivä ei myöskään ollut paras mahdollinen... Siksipä kirjoitan lyhyesti.


Olemme nyt puoli vuotta koittaneet saada omalle lääkärillemme ei-kiireellistä aikaa esikoisen koulualtistuksen vuoksi. Lääkäripulasta johtuen aika peruttiin keväällä useaan otteeseen. Siihen työlääntyneenä hain alkukesästä omalääkärin vaihtoa sellaiselle ihmiselle joka on vakituiseen paikalla. Sitten tuli kesäsulku ja vähän muutakin mutkaa matkaan. Viime viikolla kyselin päätöksen perään ja sain ilokseni kuulla, että vaihto onnistuisi. Eilen sama ihminen soitti ja kertoi, että ei sittenkään. Vitutti rankasti ja annoin sen kyllä kuulua puhelimessa. Jätti onneksi jo aiemmin varaamamme lääkäriajan voimaan (sille lääkärille jolle anoimme vaihtoa) ja saamme esikoisen asiaa ehkä vähän eteenpäin. Pyysin myös hylkypäätöksen kirjallisena. Valitusosoitteineen.

Astianpesukone on koittanut sanoa sopimustaan irti jo pidempään. Olin kuitenkin nokkela ja noheva nainen,ja putsasin poistoletkun (ei ole koskaan tehnyt mitään niin vastenmielistä ja pahanhajuista), kiinnitin sen paremmin uudelleen ja sain kuin sainkin vehkeen toimimaan. Jestas että olen ylpeä itsestäni.


***


Ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin. Ujo mies, jota ohjausryhmän kokouksissa olen sillä silmällä kuikuillut ja tooooosi pitkällä siimalla kalastellut, sanoi minulle oma-aloitteisesti kaksi lausetta eilen. Ehkä viiden vuoden päästä pääsemme jo samaan kahvipöytään!

How cool is that?

10 kommenttia:

 1. Se on ujo!
  Nyt kelaat siimaa sisään niin loppu hoituukin itsestään - asia josta mä olen varma.
  Sä olet muuten tästä eteenpäin Marjaana - tuo mainio kollikalastaja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh,

   tää kala taitaa olla edelleen toisessa koukussa (ts naimisissa) mutta pikku flirtti piristää sekin!

   Poista
  2. No höh. Sitten vaan uutta matoa koukkuun ja kenties joku sen kavereista....?

   Poista
  3. Sitäpä sitä... virityksiä on, tai verkot vesillä, kuten asian voisi myös ilmaista ;-)

   Poista
 2. Voi rietas sentään, sanoiko se miksi ei onnistu? Hyvä, että pyysit valitusosoitteenkin! Sie olet niin reipas, että saat ajettua kyllä homman läpi. Mie en aikanaan jaksanu, mutta sainkin sitten sen työterveyshuollon puolesta. Vakituisen lääkärin. Oon miettiny tätä mun sairaushistoriaa (ainakin silloin, kun kirjoitin niistä mielialalääkkeistäkin) että kun jotain masislääkkeitä testataan ihmisellä (sillä testausta se on, että tehoaako vai ei) niin kyllä silloin pitäisi olla sama lääkäri seurantaa tekemässä. Kaikkea ei pysty kirjottamaan sinne potilastietoihin.

  Onnittelut poistoputken siivoamisurakasta! Se ei ihan herkkävatsaisille ole mahdollistakaan. Mutta muista, että liian pitkä siima menee helposti solmuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun se on ainoa vakkarilääkäri, on sillä luonnollisesti jo aika paljon potilaita. Lisää ei mahdu. Pääasia kuitenkin että saatais se yksi ainoa käynti tehty ja paperi tästä altistuksesta, tähän hätään. Ei tarvisi sitä yksityiseltä hakea - vaikka jo oman keuhkolääkärini kanssa siitä puhuin että mennään esikoisen kans sille jos ei muu auta.

   Mutta kyllä mä valittaa aion, olisi se aika tärkeää tässäkin tapauksessa (puhumattakaan sun esimerkistä) että olisi se yksi hoitava lääkäri ettei tarvis aina alottaa alusta. Kaikki ei vaan edes ymmärrä näiden ongelmien päälle mitään, eli se selittäminenkin voi olla sitten ihan turhaa.

   Siimasta sen verran, että tää kala taisikin olla jo toisessa koukussa eli naimisissa... Pläääh!

   Poista
 3. Mahtavaa!! Kyllä se siitä. Syvissä vesissä jne.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, tää kala on naimisissa mutta pieni fliftti piristää silti kummasti!

   Sorry kun mä en oo ehtiny sulle kommentoimaan, mutta mahtavalta vaikutti sun Lontoon reissu!!!!!

   Poista
 4. Nou hätä, vastaat sit joskus kun ehdit :) Ja meillä oli tosi hauskaa, nuorruin varmaan kymmenen vuotta kaiken nauramisen ansiosta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana