Sivut

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Utelias pupu - ja omistaja

Olen koko viikon vakoillut pankin ikkunasta, josko sinne uskaltaisi mennä. Olisin halunnut avata esikoiselle talletustilin. Hän itse ehdotti sitä, kun sai kesätyörahat viime torstaina. Voisi kuulemma laittaa puolet jemmaan ajokorttia tai jotain muuta suurempaa hankintaa varten. Fiksu poika - aika ylpeä äiti olen! Mutta siitä tilin avaamisesta meinasi tulla ylitsepääsemätöntä. Toivoin, että tällä kertaa tiskillä olisi joku tuttu. Edelliskerran episodi, jolloin minulta haluttiin esikoisen (olemattoman) isän lupa liittää pankkikortti olemassa olevaan tiliin, oli sen verran tuoreena mielessä, etten todellakaan ihan hirveästi halunnut lähtenyt koettamaan onneani uuden tilin avaamisen kanssa. Mutta kun aloin jo vaikuttaa ihan hörhöltä - ja yhtä uteliaata kuin alla oleva pupu - pankkia päivittäin tarkkaillessani, oli eilen jo ihan oman maineeni säilyttämisen vuoksi pakko rohkaistua ja kävellä tiskille. Toinen uusi virkailija, asiat sujuivat kuin tanssi. Ja rahat päätyivät onnellisesti talletustilille. Jee!Pupu pääsi vapauteen.
Kuopuksen huone on äärettömän kiinnostava paikka!Torstaille ei ollut mitään sen kummempaa ohjelmaa, kuin minulla hieroja ja kuopuksella vierailu kaverin luo. Esikoinenkin tuli vihdoin kotiin, tosin lähti saman tien käymään riparilla, jossa pari ystävää on isosina. Tuli se sentään illalla takaisin. Puuhasimme sitten vielä yhdessä ison pullon kanssa - kerron huomenna lisää! Tänään taidamme käväistä siellä kirpputorilla, mikä jäi keskiviikon kyläkauppavierailun jalkoihin. Huomenna onkin sitten ihan "täysi päivä", menemme ensin Luonto Ry:n talkoisiin ja sitten vielä koko porukalla töihin kulttuuriviikkomme avajaistapahtumaan. Tästä se lähtee, taattu kulttuuriähky!


***

Hakusanoja:

mitä tarkoittaa hekuttelu

ihan oikeasti?

nenäviikset

Siis mitkä?!?

20 kommenttia:

 1. Sentään sait mennä sinne pankkiin? Sua ei käsketty ulos ja näytetty hapanta naamaa?
  Täällä meillä kun pankkiin ei asiakkaat ole lainkaan tervetulleita... Ulkomailla asuva appiukko olisi mennyt käymään lähikonttorissa, jossa oli ovet lukossa ja lappu, että asioimaan pääsee vain ajanavarauksella ja puh.numero. Hän yritti soittaa itselleen aikaa koko päivän, eikä numerosta edes vastattu ja seuraavana päivänä päätti mennä vaanimaan pankin ovelle, josko pääsisi jotenkin livahtamaan sisään, sillä oli siellä henkilökunta töissä. En muista, miten hän onnistui pääsemaan sinne, mutta vastassa oli äärimmäisen kiukkuinen ihminen. Joskin asia taisi lopulta hoitua.

  Ja mä olin iloinen, että mun tili ei ole tossa pankissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Laiska Vaimo, pitkästä aikaa!

   Meillä on ihana pankki, monesti vertailuissa parhaaksi valittu, ja sellainen se kyllä onkin. Heti kun pääsin opintolainasta eroon, vaihdoin tänne paikkakunnan omaan pieneen pankkiin. Hoituu asiat helpommin. Tuo sun kuvailemasti esimerkki on niin raivostuttaa, että melkein kiehun. Onneksi ei täällä!

   Ihanaa kesää sulle!

   Poista
 2. Ihania nuo pupukuvat! Kyllä ne on uteliaita otuksia kaikki eläimet. Vaikka pakkohan se on haistella, kun ei osaa kysellä :).
  Kyllä tilin avaamisen pitäisi aina ollakin helpompaa. Pankki ottaa mielellään rahaa vastaan, sen pois saaminen onkin sitten aina toinen juttu! Meillä ei ole saatu lopetettua kahteen vuoteen mamman tiliä hänen kuolemansa jälkeen, kun ei ole ositusta. No, nyt pitäisi onnistua, kun pappakin kuoli ja on kaksi perukirjaa ja yksi perillinen. Mutta hankalaa tuo on! Lapsesi on kyllä äärimmäisen järkevä kun ymmärtää säästämisen päälle. Meillä tahtoo pari pojista olla sellaisia, että rahat polttavat tilillä niin kauheasti. Opetus asiassa käy kuumana koko ajan!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että esikoisellakin rupesi ne rahat polttelemaan, kun oli aika paljon tilillä. Huomasi, miten helposti sitä lipuu sormien välistä pikku ostoksiin ja kohta jo tilin pohja häämöttääkin. Olen äärimmäisen onnellinen, että se itse hoksasi asian, mietin juuri oikeita sanamuotoja, miten asiasta huomauttaisin ;-)

   Meidän pankki onneksi toimii oikein hyvin. Nyt vaan on tällainen haaste kun avasivat toisen konttorin ja sinne siirtyi suuri osa kokeneesta (ja tutusta) henkilökunnasta. Uusilla menee vissiin hetki, ennen kun oppivat meidät tuntemaan - ihan loogista sinänsä.

   Hmm, hauska tuo huomio pupuista, "kun eivät osaa kysellä". Niin totta, kuopus sitten taas puolestaan on koko ajan tiedustelemassa jotain.

   Mainiota viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Onneksi et pitänyt sukkahousuja päässä pankkiin kuikuilemisten aikana :D
  Hyvät legokokoelmat, viihtyisin tunteja noiden ääressä mutta kotona en vielä viihti kun minityypit imuroi kuitenkin nenään, korvaan yms. jos olisi näkyvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut sukkahousuja päässä eikä jaloissa (vaikka vähän vilakkaa edelleen onkin).

   Legoilla rakentelu on yksi sellainen homma johon mä intoudun lähtemään mukaan, muuten en leiki - pelaan lautapelejö, luen jne, mutta en ole leikkiäiti. Mutta jotenkin tuo koukuttaa. Ei ole montaakaan päivää, kun pyydettiin auttamaan yhden osan etsimisen kanssa ja juutuin puoleksitoista tunniksi rakentelemaan ja ideoimaan Harry Potter -hahmoja.

   Poista
 4. Ihana pupu! Eläinten (ja lasten!) uteliasta tutkimista on niin mukava seurata.
  Mitä se hekuttelu sitten on? Herkuttelun ja hekottelun kyllä tiedän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu oli kovin kiinnostunut legoista rakennetuista vempaimista, se heitteli niitä tieltään niin että kuopus hermostui: Se rikkoo Batmanin alukset!

   Ei niin, että mainoksissa aina olisi mitään syvällistä sanomaa, mutta tässä hekutteluesimerkissä on vissiin vaan sitten pointti mennyt ohi tuolta hakijalta. Tai se, että vaan leikitellään sanoilla. Ei silti, voihan se olla, että mulla on mennyt pointti ohi enkä vaan tajua?

   Poista
 5. Hyvä, että pankkihomma meni noin hienosti, oli se viime kertainen ihan älytön juttu! Ja fiksu, poika, kun tahtoo säästää osan. Ja fiksu siinäkin, ettei ihan kaikkea tahdo säästää, koska vähän pitää olla kivaakin hyödyn lisäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitää sitä vähän saadaa tuhlatakin, koska kolme viikkoa kesälomasta kuitenkin meni työn parissa!

   Tuo tilin avaus oli ns. korvaava kokemus ;-) joten ehkä mä tästä lähtien taas uskallan asioida pankissa ihan normaalisti ja ekalla yrittämällä.

   Poista
 6. Hii, odotan isopulloraporttia innolla!

  Ompa muuten hyvä että uskaltauduit sinne pankkiin, ne olis voinu luulla että suunnittelet pankkiryöstöä ja laittaa poliisin perään. Olet varmastikin just sellasen potentiaalisen pankkiryöstäjän näköinen... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, olis pitänyt lukea muiden kommentit ensin.. Johan Arttorius oli ehtinyt heittää tuon pankkirosvoläpän. Ei nyt mee tää mun kommentointi putkeen tänään kun joka paikkaan pitää käydä laittamassa vielä tarkentava lisäkommentti... joku söi mun aivot!

   Poista
  2. Mä sain sen just valmiiksi ja arvaa mitä: siitä tuli ihan sikamakee. Ei raportista vaan pullosta. En olis ikinä uskonut, onneks on esikoinen, joka saa näitä päähänpinttymiä!

   Mäkö pankkiryöstäjän näköinen ;-) Mutta sitä mä vähän itsekin pelkäsin, että näytän epäilyttävältä kun vaan kuikin sisään enkä mene!

   Poista
  3. Mä epäilen sitä pientä suloista peikkopoikaa!

   Poista
  4. Hahaa, syyllinen on löytynyt!!!

   Poista
 7. :-)) Tämä on rystö - eiku.. ;-)
  Sori, että otan mitään asioita esille sinun blogissasi, mutta: satuitko katsomaan Teeman dokumentin Conchitasta? Mä en saa kannatusta (no en kyllä vastustustakaan) ihailulleni, tuli vaan mieleen josko olisit ohjelman nähnyt?
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä keskustellaan asiasta ja asian vierestä, joten ei todellakaan haittaa!!!

   Mä en sattunut katsomaan tota dokkaria, mutta aikanaan liikuin Hesassa piireissä, joissa oli myös lukuisia drag queeneja. Maailma ja ajatusmaailma on tuttu. Arvostan Conchitan sanomaa hahmon takana.

   Poista
 8. Jotenkin aattelinkin, että voisit olla juuri sitä mieltä :-)
  -a

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana