Sivut

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Puuttuva tappi

Miten minä ajauduinkin lukemaan Timo Soinin plokia? Ristus Maaria ja toisenkin kerran. Ja tietysti heti sitä artikkelia jossa kerrotaan "muutama fakta tärähtäneistölle". Niin, kansanedustaja ja puolueen nokkamies kutsuu ylenkatseellisesti niitä, jotka hänen kanssaan ovat eri mieltä sukupuolineutraalista avioliittolaista, suvaisevaisesti tärähtänei(stö)ksi. Sen lisäksi, että tämä on junttimaista ja sopimatonta, minusta, myös Soinin argumentointi vuotaa kuin vene josta puuttuu tappi. Soini määrittelee avioliiton reunaehdot (mm. että se solmitaan eri sukupuolten välille) ja suomii sitten sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia siitä, että he keskittyvät vain tähän ensimmäiseen reunaehtoon. No, öh, siitähän koko hommassa on kyse, eikö vaan? Samaa sukupuolta olevien oikeudesta avioliittoon. Eikä siitä, että halutaan sallia lapsiavioliitot tai polygamia.

Soinia siis kiinnostaa tietää miksi muihin avioliiton reunaehtoihin ei puututa - ja halutaanko niihin puuttua.  Minäpä vastaan: luulen, että niitä ei haluta muuttaa siksi, koska ne eivät ole yleisen moraalin mukaan syrjiviä, eikä niillä ole mitään tekemistä tasa-arvoasian kanssa. Mutta se on vissiin varsin vaikeaa ymmärtää. Soinin mukaan avioliittoon liittyy myös toivo lapsen saamisesta. Anteeksi kuinka? Eikö herra Soini koskaan ole kuullut vapaaehtoisesti lapsettomista aviopareista? Hohhoijaa. Se miksi paasaan tästä täällä, johtuu siitä etten voinut avata sanaista arkkuani blogin, ei kun anteeksi, plokin puolella, koska siellä ei ole kommentointimahdollisuutta. Toisaalta ihan se ja sama, minähän olen vain tärähtäneistöä.
Kuva edellisestä aidankötöstyksestä täällä.


Kuva ei taaskaan liity mitenkään mihinkään. Tai toisaalta voihan sen ajatella liittyvän: kuvassa on kuitenkin kaksi urospupua jotka asuvat saman katon alla. Tosin heidät on erotettu toisistaan metalliaidalla. Tuo kyhäelmä on uusi ja mukavan kevyt verrattuna edelliseen. Nyt kaverukset voivat paremmin seurata toistensa edesottamuksia ja "keskustella".


***

Jotenkin tähän yhteyteen sopii mielestäni enemmän kuin hyvin hakusana, joka huvitti minua kovasti:

mistä saisin tapin veneeseen

Uusavuttomuutta vai mitä?

8 kommenttia:

 1. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288697912859.html
  IS:n Lehtolalla taas sana hallussa :D

  VastaaPoista
 2. Enpä ihmettele, ettei ole kommentointimahdollisuuksia :) Panee vain sormet korviin ja huutaa AAAAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sit se huutaa homoooooo, kuten Lehtola tossa Arttoriuksen kolumnissa ehdottaa!!!
   ;-)

   Poista
 3. Mä ehkä ymmärrän mitä Soini ajaa takaa, mutta asia on tökerösti esitetty. Siitä nolla pistettä.
  Suvaitsevaisuutta pliis, eri mieltä asioista saa olla. Ei se oma mielipide ole se ainoa oikea. Joten hyi hyi Soini.
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on musta tosiaan tökerösti esitetty, mutta mun puolesta ihmiset saa olla tökeröjä ja eri mieltä mun kanssa. Kunhan mäkin saan olla ;-)

   Mikä susta se Soinin pointti on?

   Poista
 4. Timo Soini on populisti, jolla ei ole edes tavoitteena fiksu ja järkeen vetoava argumentointi. Ei ainakaan plokissaan. Olennaista on tavoitella persujen (potentiaalisen) äänestäjäkunnan suosiota. Silloin riittää, että vahvistetaan sen jo olemassa olevia mielipiteitä. Siihen ei tarvita perusteluja, pelkkä palikkanäkemys riittää.
  Muuten voin vain todeta, että voi ristus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri tuoltahan tuo kirjoitus (ja pari muuta, joihin perehdyin) vaikutti. Argumentit, jos niitä ylipäätään oli, olivat aika keposia. Enimmäkseen sitä sloganien heittelyä ilman perusteita. Mä en vaan millään ymmärrä, miten se menee joihinkin niin täysillä läpi. Tai siis aika moniin, itse asiassa. Hui sentään!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana