Sivut

perjantai 2. toukokuuta 2014

Ei voi valittaa...

Jos vappuaatto oli onnistunut, niin kyllä oli vappupäiväkin! Paikallinen maatilamatkailuyrittäjä oli pykännyt pystyyn vapputapahtuman. Idyllisessä miljöössä (mutta harmi kyllä hyytävänkylmässä säässä) oli tarjolla mm. kirpputori, kahvio ja savusauna. Ajelimme paikalle kuopuksen kanssa ja nautimme molemmat suunnattomasti. Kuopus kipitteli sydämensä kyllyydestä ja tutki paikkoja. Minä kolusin kirpputoria ja rikoin oikein urakalla tähän saakka hyvin sujunutta ostolakkoani. Taidan tunnustaa tarkemmin huomenna mitä menin tekemään. Kaikki, ihan joka ainoa asia, joka mukaani tarttui, oli turhaa, tarpeetonta ja - no, vaan ihanaa. Myynnissä oli mm. traktorin renkaat.
Niitä en sentään ostanut!


Kun olimme kuopuksen kanssa rymynneet riittävästi, istahdimme takan ääreen grillaamaan makkaraa - niin, kasvissyöjäperheemme viimeisin vesa todellakin opettelee omia aikojaan lihansyöjäksi. Jälkiruoaksi tilasimme hänelle letun jäätelöllä ja omatekoisella omenahillokkeella. Oi nam, minä niin rakastan näitä itse tehtyjä erikoisuuksia. Annokseen kuului sima tai kahvi, ja kun kuopus ei ole siman ystävä, minun päiväkahvin tarpeeni tyydyttyi samalla. Sain kuin sainkin sitten kuopuksen houkuteltua mukaani takaisin kotiin, jonne olimme kutsuneet äitini ja hänen miehensä rääppiäisiin. Kuopus pääsi isälleen heidän kyydissä ja minä pakkasin saunakamat ja pirautin ystävälle. Ajelimme vielä takaisin määränpäänä saman paikan savusauna.

Ihan mahtavat olivat löylyt ja saimme saunoa aivan kaksin. Urhea ystävä pulahti järvessäkin, vaikka juuri sillä vilvoittelutauolla satoi isoja lumihiutaleita. Hrrr! Siitä onkin kauan, kun olen savusaunonut viimeksi. Lapsena kävimme yhdessä saaressa jossa pääsi savusaunaan ja viimeksi vissiin olen sellaisessa ollut ex-näälämiehen luona aikaa sitten. Teki terää ja täytyy käydä toistekin.

Elämä on kyllä ihanaa!

20 kommenttia:

 1. Oliko traktorinrenkaasta löytyvä pieni poika kaupanpäällinen?

  Ihanalta kuulostaa - taas - sun elämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei kyllä olisi siihen hintaan lähtenyt, vaikka joskus, kun hermot on ollu kireällä olen uhannut myydä ne vähiten tarjoavalle ;-)

   Meillä oli tosi kivaa. Välillä tekee hyvää päästä pois kotoa vaikka tällainen osaerakko olenkin!

   Mä muuten ajattelin sua eilen kirpparilla, kun siellä oli myynnissä sellainen roikkuva kattolamppu jossa oli lehmäkangas ;-)

   Poista
  2. Ja metsästysmuseossa oli lehmäriipus jotain metallia, pikkuinen, vaan hinta oli kolme kymppiä... ei lähteny mukaan...

   Poista
  3. Ohhoh! Tuo olisi lähtenyt ihan parilal eurolla ,-)

   Poista
 2. Ihanalta kuullosti myös tuo sinun vapunpäiväsi! Kiva =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi kivaa ensin kuopuksen kanssa ja sitten vielä vapaalla. Mä niin nautin näistä yhteisöllisistä jutuista täällä maalla.

   Mukavaa tulevaa viikonloppua sulle!

   Poista
 3. Mä ihailen sun asennetta. Ja sitä taitoa Pystyä olemaan onnellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin aika kovan koulun loppuaikana kuopuksen isän kanssa ja se helpotuksen tunne joka eron jälkeen tuli, kantaa. Jotenkin mä vaan olen onnellinen itsekseni ja poikien kanssa. Mietin just eilen, että vaikka Blogistaniassa vedänkin sitä "miehenkipeä" -roolia, en mä tähän edes kauheasti ketään kaipaa. Totta kai kumppani olisi kiva, ja sellaisen kyllä kelpuutan kunhan tarpeeksi hyvä tulee vastaan, mutta näinkin on hyvä. Tosi hyvä! Enkä se samanlinen rauha pikkuhiljaa laskeutuu sunkin elämääsi?

   Poista
  2. Toivotaan, että sun asenne ja ajatus elämän onnellisuudesta tarttuu lukijoihinkin. :)

   Poista
  3. No, kukin tavallaan, mulle sopii tää tapa

   Poista
  4. Nimenomaan tarttuu ja vaikuttaa.
   -a

   Poista
  5. Niin sä oot tainnut omalta kohdaltasi kertoa - ihanaa niin. Ja muistaakseni joku muukin on ajatellut mua jonkun pienen vastoinkäymisen kohdatessa ja miettinyt, miten sen ottaisin vastaan ;-) Hassua!

   Poista
 4. Mä arvostan sua erityisen paljon noiden sun juttujen takia mitä sä teet varsinkin muksujen kanssa, etkä kuulu siihen "kun siellä on noin kolea keli ja on pyhä niin ei kannata lähteä mihinkään" - porukkaan, vaan sä nakkaat muksut jousille ja viet ne jonnekin. Se on hyvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paimen! Kyllä me aika paljon kotona vötkistelläänkin, mutta välillä pitää lähteä kun järjestetään kaikkea kivaa. Nyt on ollut sellainen aika. Sunnuntaina oli teatteria j nyt tää vapputapahtuma.

   Mukavaa viikonloppua Jurttaan!

   Poista
 5. Ai bätmänni oli renkaassa! Vilkuilin blogiasi aamulla luurin kautta enkä hokannut renkaassa olevaa bonusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se leikki piilosta enkä meinannut löytää millään kun maastoutui mustissaan. Onneksi oli tuo isänsä Berliinin tuliainen, Batman-paita joka paljasti ;-)

   Poista
 6. Elämä parhaimmillaan on ihanaa!
  -a

  VastaaPoista
 7. Tuollaisilla markkinoilla voi huoletta rikkoa ostolakkoa kun usein on tarjolla kaikkea sellaista mitä ei saa marketeista eikä voi nukkua yön yli ja miettiä :) Traktorin renkaan olisin kyllä ostanut, en tuon renkaan takia, mutta olisin yrittänyt salakuljettaa meille tuon Batmanin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se olisi kyllä sen arvoinen. Tuli tänään kotiin ja esitteli mulle kaksi täysin uutta taitoa. r-kirjain pärähtää nyt aivan oikein ja lisäksi se oli oppinut tekemään korvapierun. Kainalopieru on ollut mulle tuttu, mutta tuo on kyllä uusi innovaatio!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana