Sivut

perjantai 25. huhtikuuta 2014

So(i)kea sitruuna

Vastahan tässä pääsiäisestä selvitiin, ja kohta on jo vappu. Kunnon perheenemäntänä pistin siman jo tulemaan. Esikoinen sanoo, ettei vappu tule ilman sitä. Paljon muita kotihommia tässä en ole ehtinyt tehdäkään, koska tällä viikolla on "pitkä" työviikko. Olen työmaalla poikkeuksellisesti tänäänkin ja myös osan huomisesta. Meillä järjestetään lastentavaroiden kirpputori kunnassa ja pidän siellä kirjanvaihtotoria. Sinne voi tuoda kirjat joita omassa perheessä ei enää lueta ja vaihtaa "uusiin". Varsin hauskaa hommaa. Saatanpa samalla myydä jonkun kuopuksen pieneksi jääneen vaatteenkin. Tosin viime kesänä oli sellainen kirpputorihullutus, että juuri mitään ylimääräistä ei enää ole jäljellä. Onneksi.


No ollaan me jotain muutakin tehty. 

Olemme nyt lukemassa Harry Potteria ja Azkabanin vankia. Aurinkoisen sään vuoksi halusin jonain iltapäivänä viikolla töiden jälkeen mennä terassille lukemaan. "Onko pakko?" kysyi kuopus. On, vastasin. "Määrääkö presidentti?" Joo, mä oon tän perheen presidentti ja mä määrään että nyt on heti mentävä ulos. "Et sä voi olla kun sullei oo viiksiä ja solmiota!"

Ja muuten ihan varmasti olen... niin kerta. Puhuimme sitten toki vielä Tarja Halosestakin. Viiksettömästä ja solmiottomasta presidentistä.

Presidenttiaihe jatkui tuonnempana: "Jos ihmiset eläis ikuisesti ja mä olisin presidentti ja sä vielä sillon töissä niin mä määräisin sulle kyllä palkankorotuksen. Ja siihen on hyvä syy, sä olet ollu tosi ahkera." Ah, ihanaa! Matalapalkka-alalla ottaisin korotuksen kyllä vastaan riemumielin. Mutta jo tästä tuli hyvä mieli ja liikutus.

Esikoisen kanssa oli mielenkiintoinen keskustelu politiikasta. He ovat käyneet yhteiskuntatiedon tunnilla puoluekarttaa läpi, ja hän kysyi minulta olenko enemmän oikealla vai vasemmalla. Hän kuulemma on kanssani samaan suuntaan kallellaan. Juttelimme myös siitä, miten kotikasvatus ja vanhempien malli ja mielipiteet muokkaavat lasten näkemyksiä. Esikoinen kysyi "Oletko sä koskaan muka vaikuttanut mun mielipiteisiin?" Heitin vastakysymyksen: "No olenko?" En kuulemma. Totesin tosin, että hänen taustansa vaikuttaa melko paljon joissain asioissa. Että minun on esimerkiksi äärettömän vaikea nähdä häntä kovin suvaitsemattomana homoja kohtaan. Kyllä hän ymmärsi tämänkin puolen asiasta. Puhuimme myös kommunismista, kapitalismista, progressiivisesta verotuksesta ja tasaverosta, lahja- ja perintöverosta ja sen sellaisesta. Voi miten ihanaa ja mielenkiintoista on keskustella nuoren fiksun miehen kanssa!

Sitten takaisin kuopukseen. 
"Miksi on viikonloppu?"
No että me jaksettais paremmin...
"Oliko silloin muuten olemassa, kun oli maailman eka päivä ja kaikkea touhua, sellaista laitumelle vientiä ja muuta, niin viikonloppuja?!"
Ei.
"Eli ne puuhas joka päivä."

Siispä nauttikaamme viikonlopusta!

16 kommenttia:

 1. Kuopuksesi olisi mainio presidentti! :)

  Aurinkoista viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä me toivotaan että se hoitaa hommansa hyvin ja äänestetään sitten sitä jos asettuu ehdolle ;-)

   Oikein mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Joskus, kun ei jaksa mitään, oon aatellu just entisaikoja, kun lapset oli hoidettava ja lehmät ja kanat ja mitä sitten olikaan, ruuat laitettava väelle siellä torpassa keskellä ei-mitään vaikka kuinka ei olis jaksattanu. Niin migreenin aikaan kuin flunssassa ja mahataudissakin. Eikä aina ollu niitä turvaverkkoja, että joku olis apuun tullut.

  Ihanaa, että sulla on tuollainen juttuseura ihan "omasta takaa"! Jos mie en eksääni muuten kaipaakaan, niin niitä keskusteluja kaikesta mahdollisesta... juttelemista, nauramista... huomaamista? Tämä vaan istuu koneella. Ei halua mihinkään yhdessä, ei omaa mitään mielipidettä juuri muusta kuin Suomen alkoholiverotuksesta.

  Kauheesti mie koitan sorvata tekstiä, ja joudun deletoimaan aina. Se jääköön. Mutta kuopus on hauska ja sima aina hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ei tulis maatalon emäntää, ei sitten millään. Olen ihan liian laiska siihen. Huh!

   Mun juttuseura on vähän satunnaista mutta tasokasta kyllä silloin kun sattuu sille päälle. Alkuviikon oli joku teiniangsti päällä ja silloin se vaan murisi ja ärisi eikä siitä saanut järkevää sanaa ulos vaikka olis olut välillä pakko.

   Mutta totta puhuakseni mulle jutustelu, keskustelu, mietiskely on kyllä hirmu tärkeitä asioita parisuhteessakin ja olis vaikea kuvitella omalle kohdalle sellaista suhdetta jossa tää puoli ei toimisi. Taisin mä kerran kokeillakin ja ei se onnistunut vaikka seksi oli satumaista. Siksi mä vissiin niinkin kauan sitä jatkoin ;-)

   Mun simanpullotus tyssäs kun ei ollutkaan enää sokeria kaapissa, mutta onneksi esikoinen on vielä kylillä ja lupasi tuoda tullessansa.

   Poista
 3. Oikein hyvää viikonloppua!
  Kerrohan kuopukselle ja esikoiselle sellaisia terkkuja että jatkavat samalla asenteella niin pääsevät pitkälle. Harva tuon ikäinen (kuopus) tarkkaillee äitinsä tekemistä ja jaksamista ja esikoinen tuntuu olevan todellinen järkimies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo ihan tolkun tyyppejä molemmat. (Vaikka huomenna saatkin kuulla kuopuksen ahterijuttuja...)

   Samoin sinne oikein leppoisaa viikonvaihdetta!

   Poista
 4. sulla on fiksut pojat ihan just siksi, että niillä on niin fiksu äiti. Ja se arjen kasvattaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi, mä luulen, että me molemmat ollaan onnistuttu ihan kelvollisesti!

   Poista
 5. Joo, juokaa munkin puolesta simaa. En tee ite, eikä sitä kyllä kukaan sellaisia määriä joiskaan täällä, mutta pari kertaa olen ostanut jonkun porvoolaisen putiikin (en muista nimeä) tekemää simaa ja se oli tosi hyvää. :)

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin taitaa esikoinen enimmäkseen hoitaa sen siman litkimisen ,mutta olkoon niin!

   Viikonloppuja sinnekin!

   Poista
 6. Ai hiiskatti, pitää muistaa huomenna laittaa simat tulemaan! Hetken ajan mietin, mahdatko osallistua 'Travelling lemon'-haasteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, tuo haaste oli mulle ihan tuntematon, mutta googlasin. Ihan sattumaa oli tämä ;-)

   Jep, sima ehtii, jos käyttää lämpimässä pullotuksen jälkeenkin. Mä olen ruukannut laittaa jääkaappiin piiloon.

   Poista
 7. Taas kerran ihanaa tarinointia. Kuulostaapa fraasilta :-) No, ei ole sellaiseksi tarkoitettu. Hyvää viikonloppua :-)
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha, hauskaa jos olet sitä mieltä, koska käytin aasinsiltoja saadakseni tämän postauksen "riittävän" pitkäksi.

   Oikein mainiota viikonloppua sullekin ;-)

   Poista
 8. El clasico, aurinkolasit koiran pehvaan häntä nenänä. Aina huvittava näky. Tai teillä jäniksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tätä täytyy koittaa jahka pojat tulevat huomenna kotiin. Tiedän, että innostuvan kumpainenkin tästä täysillä!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana