Sivut

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Velhomainen viikonloppu

"Miten se nyt meni? Miksen mä ikinä muista mitään? Oonkohan mä kotoisin ulkoavaruudesta?" kysyi kuopus. Totta puhuen sama on käynyt minulla joskus mielessä, kun kuuntelen herran juttuja ja katselen sen touhuja. (Muistissa ei kyllä oikeasti ole mitään vikaa, päästelee ulkomuistista pitkiä pätkiä Risto Räppääjistä ja Ella-kirjoista ja huomasinpa yhdellä lukemalla Harry Potteristakin jotain jääneen sanatarkasti mieleen.) Viikonlopun olimme kahden ja sain kunnon rautaisannoksen kuopuksen seuraa ja juttuja. Avaraa Luontoa ja vaippapaviaaneja katsellessa mietin hetken, että onko järkevää joka viikko altistaa itsensä niille miljoonille kysymyksille, joita ohjelma nostaa pintaan. Tai niille huomioille: "Noilla on paksut pyllyt. Jopa paksummat kun sulla ja sulla on tosi paksu". Vaippapaviaaneista tulikin mieleeni TitiVITUNtyyn kuolematon simpanssien sukukokous.
Lauantaina ilma oli upea ja sen kunniaksi kävimme lähimaastossa pyöräilemässä. Nappasin mukaan pajunkissoja ja pupuille tuliaisiksi pajun oksat myös. Intouduin raahaamaan pöydän ja tuolit terassille, koska ensi viikolle luvattiin aurinkoista ja kahdeksaa astetta lämmintä. Puuttuu vain se kuohuviinipullo! Sunnuntaina olikin sitten harmaampaa ja vettä ja räntääkin vihmoi.  Myös ensi viikon ennuste ehti vaihtua vähän viileämmäksi. Hain esikoisen kotiin, kuopukselle tuli kaveri kylään ja minä kahvitin hänen äitinsä. Ystävä kävi vielä illalla syömässä esikoisen liekittämiä lettuja. Olen varmaan ainoa äiti joka ostaa konjakkia alaikäiselle pojalleen. Leppoisa ja mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan.

Harry Potterkin eteni aika lailla. Ensimmäisenä sunnuntaiaamuna kuopus varmisti, että luetaanhan taas sitä. Olemme nyt reippaasti yli puolen välin Viisasten kivessä, vaikka aloitimme vasta perjantaina. Ilahtuneena totesimme, että jäljellä on vielä kuusi muuta Potteria, jahka tästä selvitään. Esikoiselle tosin jouduin viimeisiä osia sensuroimaan, kun olivat niin hurjia. Ehkä tahti vähän hidastuu ja kuopus ennättää kasvaa?


***

Tormäsin nettilehtiä lukiessani uuteen termiin. Voice Of Finlandissa on kuulemma tänä vuonna odotettavissa ennätysmäisen maukasta korvakarkkia. Tottahan tämä on johdettu termistä eye candy, "silmäkarkki", silmää miellyttävä asia, joka ei sekään yhtään paremmin minun kielitajuuni mene. Lähinnä korvakarkista tulee mieleen nämä:
Mukavaa alkavaa viikkoa itse kullekin!

14 kommenttia:

 1. Tervehdys pitkästä aikaa! On ollut niin kiirettä töissä, ettei ole edes blogeille ennättänyt enkä iltaisin ole jaksanut enää koneen viereen istua. Teillä on ollut ihana viikonloppu, myös meillä luettiin Potterit kaksosille ääneen jossain vaiheessa. Olivat kyllä jo vanhempia kuin teidän kuopus. Pidin kovasti sarjasta kirjoina, elokuvista en välttämättä niinkään. Itse kävin viikonloppuna Tallinnassa seminaarimatkalla ja tänään on vähän väsynyt olo! Mukavaa alkanutta viikkoa ja aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla kuuluu myös olleen mielenkiintoinen viikonloppu!

   Potterit kyllä tempasivat mukaansa niin esikoisen aikanaan kuin nyt kuopuksenkin - ja minut molemmilla kerroilla. Sata kertaa mieluummin luen tätä kuin jotain "pikku-kalle onkii" -tyyppistä ;-)

   Poista
 2. Oi, teillä on ihan kevät siellä! Katoin just ennustetta, kymmentä lämpöastetta lupaavat iltapäivälle... silti melkein mieluummin joisin ulkona jotain lämmintä vielä :) Ajattelin peräti, että jos avais grillikauden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieletön keli oli kyllä tänään!

   Mä oon huono grillaamaan mutta kuohuva maistuu aina ;-)

   Poista
  2. Mie taas otan viinini mieluummin ilman kuohuja, mutta grillin ääressä on kiva istua :) tosin en jaksanutkaan avata grillikautta. Ehtii sen...

   Poista
  3. Ja mulla jäi kuohuvat väliin - ehtiihän sitäkin ;-)

   Poista
 3. Oijoi.. lasten ja imeväisten suusta? :D

  Meilläkin ollaan aloittamassa HPtä, tosin pienimmällä on ollut koko talven pulpettikirjana 6s osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, lasten suusta... mutta mä nyt puolustuksekseni kuitenkin sanon kans, että oli iso eli ei, niin ei se kyllä oo niin ruma kun noilla vaippapaviaaneilla ;-)

   Poista
 4. Mainio Kuopus, aina vaan! Ulkoavaruuden kasvatti :-D
  Ja esikoinen, siinä toinen, oikea konjakilla läträäjä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se kerran koitti ottaa sitä mukaan partioleirille "että voidaan liekittää muurinpohjaletut". Mä takavarikoin sen ;-)

   Kuopus on ihan varmasti tipahtanut meidän iloksi joltain kaukaiselta galaksilta. Tänä aamuna se mietti miten meidän puput ottaa osaa pupujen master Chefiin ja miltä sen tuomarit näyttää. Kuvailikin niitä mulle hyvin yksityiskohtaisesti, joten sillä oli tosi selkeä mielikuva asiasta!

   Poista
 5. Apua, olisi pitänyt jättää simpassit toiseen päivään. Kuullostan ihan hevoselta kun nauran täällä puoliteholla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun mulla on oikein kova flunssa, kuulostan nauraessani ihan synnyttävältä lehmältä, joten ei tuo vielä mitään!

   Poista
 6. Sulla ei käy elämä tylsäksi :-)) Ja luojan kiitos kun mulla muutama vuosi sitten pojan luokkakaveri oli meidän mökkilomalla mukana ja oli korvatulehdus, niin ei sentään tabletteja tarvinnut korvaan tunkea :-))
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei totisesti käy ;-)

   Tuo oli musta jostain syystä ihan kauhean hauska, mutta en kyllä haluaisi oikeasti tunkea mitään korviin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana