Sivut


sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sanojensa mittainen mies

Onpas ollut rentouttava viikonloppu ainakin tähän saakka. Sain sen herneenkin kaivettua nenästä ihan suht nopeasti. Perjantain vapaapäivänäni kävi ystävä lähikaupungista kylässä. Hän käytti autoa huollossa täällä luottokorjaajallani ja venyi sen ajan meillä. Vaihdoimme kuulumiset ja kävimme paikallisella huoltoasemalla myös lounaalla. Toinen ystävä kävi viikonlopun alkamisen kunniaksi päiväkahvilla. Esikoiselle puolestaan tuli ystävä yökylään ja he kävivät illan päälle pizzalla. Me taas lauantaina kuopuksen kanssa ajelimme kylille ja herkuttelimme kyseisellä lätyllä. Saunoimme porukalla, pelasimme Aliasta ja katsoimme Avaraa Luontoa, sitä normaalia ja tavallista. Ihanaa arkea. Tänään saattavat äitini miehensä kanssa pistäytyä päiväkahveilla. Olen suunnitellut kahviherkun joulun piparien jämistä. Kyllä, viikonloppuna saa vähän herkutella.


Rentona tämäkin - laatikossa!


Kuopuksen väläytykset jatkuvat: "Minä olen sanojeni mittainen mies. Paitsi että en olekaan. Mun sanat on usein aika pitkiä ja mä ite olen keskimittainen tai pienehkö."

Illalla kun kuopus oli jo pehkuissa pelasimme esikoisen kanssa Carcassonnea. Olemme selvästi löytäneet taas lautapelimoodin ja hyvä niin. Ihanaa yhdessäoloa. Lukufiilis sen sijaan on ihan kadoksissa. Olen lukenut viikon yhtä vaivaista dekkaria. En aio antaa periksi. Ehkä ensi viikonloppuna taas sen imun löytäisin, kun kuopus ei ole kotosalla. Onnistuu paremmin katkeilematta silloin.


***

Taas hakusana altistukseen liittyen: maitohappobakteerit parantavat home

Eivät ne paranna, mutta lisäävät vastustuskykyä myös tässä asiassa. Jotkut ovat sitä mieltä, että homealtistuksessa parhaiten auttaa cocktail, jossa on näitä kolmea: lactobacillus asidophilus, lactobacillus bulgaricus ja jotain lajia bifidobacteriumia. Minä käytän Ratiopharmin maitohappobakteeri + B -vitamiinia, koska B-vitamiini parantaa immuunipuolustusta myös ja sillä takaan myös kasvissyöjille joskus ongelmallisen riittävän B 12-vitamiinin saannin.

Kyllä, minä autan ja jaan tietoa mielelläni, jos siitä jollekulle apua on. Sähköpostillakin.

16 kommenttia:

  1. Mulla olikin kaksi postausta täällä nyt luettavana, kun en eilen ehtinyt... onko tuo teidän pupu normaalikokoinen vai kääpiö? Kun en osaa hahmottaa kuvista. Tuhoaako se paikkoja vapaana ollessaan?
    Mitä tulee eiliseen kirjoitukseesi, niin enpä ole kuullut, että sen aikuisten sairaalan kiireellisyyttä olis jotenkin perusteltu, tai edes esitelty nykyisiä tiloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kääpiöluppa mutta tosi iso sellainen, joten ei ihme, jollet kuvasta hahmottanut. Ne on aikamoisia tuholaisia ja siksi teimme niille sellaiset juoksuaitaukset joissa ovat vapaana aina kun olemme kotona. Häkkiin suljettuna ovat viikolla kun olen töissä ja pojat koulussa. Välillä sitten päästämme niitä valvotusti koko kämpään, mutta silloin täytyy piilottaa johdot jne.

      Se sama toimittaja vieraili Töölössäkin ja näki kuitenkin siellä pelkää ahtautta ja vesivaurioita http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014010917914343_uu.shtml

      Poista
  2. Näitä juttuja ja varsinkin noita Kuopuksen lohkaisuja lukiessani olen miettinyt että paljonkohan se nuori herra oikein miettii kaikkia asioita? Veikkaukseni on että keskimääräistä enemmän koska nuo tuumailut edustavat aika paljon"vanhempaa" tasoa kuin mitä hänen ikäisiltään yleensä kuulee.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suloista sunnuntaita sinnekin!

      Kyllähän tuon tyypin pohdinnot ovat varmaan lennokkaampia kuin ikäisellään keskimäärin. Sanavarasto testattiin puheterapeutilla vuosi sitten ja silloin sen todettiin olevan 9-vuotiaan tasolla. Olisi kyllä mukava päästä syvemmällekin sinne pieneen päähän, niin hulvattomia nuo mietteet välillä ovat.

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä ihan luxusviikonlopulta! Ja Kuopus.....mulleioo enää sanoja :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se todella ansaitsee sen "Suuri ajattelija -vihkon" ;-)

      Viikonloppu on ollut kyllä leppoisa ja luksus, toisin kuin teillä, ikävä kyllä! Käväisin vierailulla just äsken. Voimia sinne!

      Poista
  4. Nämä kuopuksesi sutkautukset ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. :-D Tykkään. Sekä niistä että blogistasi. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Käväisin vastavierailulla blogissasi ja saatanpa tulla toisenkin kerran ;-) Älä siis lopeta!

      Poista
  5. Hei, saanko käyttää sua niksineuvojana? Saako homeen vaatteesta pois vai onko se menetty tapaus? Löysin saunan takaa kassin jossa on mun yhdet farkut ja paita. Ne katosi multa loppukesästä mut oli pudonnut verannalta. Enivei, saako homeen kotikonstein pois? Ne haisee huonolle, ei näy mutta sitä silti on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän tossa lupasin olla homeneuvoja ;-)

      Eli totta kai saat: pese ne vaatteet kuudessakympissä (pesuohjeesta välittämättä, mä en ole onnistunut pilaamaan yhtä ainoaa vaatetta vaikka pesen kaiken 60-asteessa, aina) ja laita iso loraus etikkaa esipesulokeroon. Pitäis auttaa!

      Poista
    2. Mä pesen liki kaiken kuudessakympissä. :-] Siis poistuuko ne kaikki homekillit tuossa lämpötilassa? Et jos menen kylän kirjastoon ja mikäli siellä on joku homeesta vaurioitunut, hän ei saa varmasti mitään oireita mun ex-homeelle haisevista housuista?

      Poista
    3. Hmm, en menis vannomaan jos tunget housusi jonkun homealtistuneen nokan alle - jota toki epäilen, vaikutat sen verran järkimieheltä ;-)

      Haju lähtee mutta itiöt ei välttämättä. Mulle riittää pesu etikalla (tosin en ole kyllä umpihomeisia edes yrittänyt pelastaa) ja mä olen TOSI altistunut, joten uskoisin, että saat ihan käypäiset kuteet tällä konstin.

      Tässä vielä samaa faktaa muualtakin, jos mun auktoriteetti ei riitä ;-)

      http://www.siivous.info/kotityot-siivousohjeet/homeen-haju-pois

      Poista
    4. Laitoin farkut ja paidan likoamaan etikkaliemeen. Ehkä niistä tulee maustekurkkuja. :-] Huomenna tähän samaan aikaan pesen ne 80-asteessa. Vedän nämä jutut näemmä pohojammaan kautta.

      Poista
    5. Kerropa sitten lähtikö haju (ja mahdolliset pilkut)!

      Pohojammaa on hyvä paikka, sieltä on kaikki mun kolme vakavinta ihmissuhdetta olleet kotoisin ;-)

      Poista
    6. Ei ollut pilkkuja lainkaan, vain hirveä haju kummassakin, teepaidassa että farkuissa kun oli muhinut muutaman kuukauden kangaskassissa säiden armoilla. :/ Mutta pesty on nyt. Tulos on puhdas ja hajuton. Suhtaudun niihin vielä hieman epäilevästi :-] Liotusmaustevedellä pesin yläkerran vessanpöntön! Oli niin tuju etikkaliemi että olisi olltu sääli heittää sellaisenaan pois.

      Poista
    7. Vedä jalkaan vaan, kunhan pidät huolen, ettet haistattele altistuneille ;-)

      Ei vaan, mulla on sellainen muistikuva vertaistukiryhmästä, että olis sanottu etikan jopa jonkin verran neutraloivan itse itiöitä, ei pelkkää hajua. En vaan googlaamalla saanut tälle äkkiseltään luotettavaa vahvistusta, niin en uskalla mainostaa.

      "Studies have shown that white vinegar kills 82 percent of mold spores, as well as viruses and bacteria. Vinegar also can prevent mold if you spray it on surfaces and leave it to dry." Mutta mitkä "studies?!?

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana