Sivut

perjantai 15. marraskuuta 2013

Vapaata näkyvissä

Tämä viikko on vähän niin kuin pulkassa. Tänään on töihin liittyvät juhlat joihin on mentävä kuuntelemaan puheita ja edustamaan. Eilen taasen oli iltavuoro ja sitä ennen sain rauhassa möllötellä kotona kun olin vienyt pojat kouluun. Kävin ennen töiden alkua myös kylämme ainoassa kahvilassa, jossa esikoinen on ollut tämän viikon tetissä eli työelämään tutustumisjaksolla. On kuulemma saanut joka päivä leipoa jotain joten käväisin maistamassa sacherkakkua. Oi voi sitä äidin ylpeyttä, kun sain kalastaa oikeasta kahvilan vitriinistä oman pojan tekemää leivonnaista. Kun vielä keskiviikkona oli vapaapäivä, en voi sanoa olevani työllä raskautettu tällä viikolla. Päin vastoin, elämä hymyilee, toisesta suupielestä ainakin.
Onpa edessä vapaa viikonloppukin. Huomenna minun ateistipoikani lähtee Turkuun Maata näkyvissä -festareille ja minä saan olla koko päivän ihan rauhassa itseksesi kotosalla. Keskiviikkona se pyöräili kylille ja meni seurakunnan nuorteniltaan. Hmmm. Oli pakko kysäistä (ihan superneutraalilla äänensävyllä) että mitäs siellä puuhailtiin. Kertoi jotain hengailusta ja turisemisesta ja kertoi, että kyllä siellä rukoiltiinkin. Kysyin, että mitäs sä sillon teit. "Mä olin kädet ristissä, katoin alaspäin ja ajattelin omiani." Olin muuten ylpeä - taas. Tuossa siunatussa 15-vuoden iässä on protestit ja huono/ajattelematon käytös niin pinnassa, että pelkäsin pahinta. Annoin palautetta ja totesin, että juuri noin pitää toimia. Nimittäin jos itse vapaaehtoisesti valitsee menevänsä paikkaan, jossa voi ennalta arvata joutuvansa ns. törmäyskurssille tai olevansa jostain asiasta totaalisesti eri mieltä, osoittaa suurta kypsyyttä kunnioittaa toisen mielipidettä ja joskus jopa pitää eriävä mielipide omana tietonaan. Tai sitten esittää se kunnioittavasti.

Sama voisi päteä muuten blogistaniassakin, minun mielestäni.


***

Miksi Blogilista tarjoaa minulle mainoksia sanalla Immenkalvo? Ei kai se vaan kasva takaisin kun värkit on väliaikaisesti käyttöä vailla?!?

24 kommenttia:

 1. Ihanat pojat sinulla ... nosta vaan se toinenkin suupieli ylöspäin!! :)
  Hauskaa edustamista ja puheiden kuuntelua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitti, mä nostan - tilipäivän kunniaksi ;-)

   Poista
 2. Taisi nuhteet tulla tähän osoitteeseen. ;) Ei haittaa. Mä en vain sulata sellaista, että mennään toisen tuntemattoman oloa ja eloa arvostelemaan muka-tietävänä, kun ei oikeasti voi mitenkään tietää todellista tilannetta. Näin se on.

  Yritän tänään lähteä aikaisemmin töistä, joten taidan päästä käymään Itellalassa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonnii, etkö sie tajua, että sie et vaan kestä sitä, että joku on sinua viisaampi, loogisempi ja osaa kirjoittaakin paremmin?

   Sari

   Poista
  2. Nollis: Ei muuten tullut, väärin, ihan väärin tulkitsit. Päin vastoin ajattelin osittain sun blogiasi ja sinne tulevia kommentteja.

   Rentouttavaa viikonloppua ja hali!

   Poista
  3. Anonyymi/Sari: Minä en käy arvostelemassa ketään kenenkään blogeissa. En tee sitä myöskään omassani - epäkohdista, yleensä ihan oikeassa ja ympäröivässä elämässä, saatan toki avautua, mutta ne ihmiset eivät lue blogiani. Siispä toivon, että minun blogini pysyisi leppoisana alueena myös kommentoinnin osalta.

   Poista
  4. Mun blogissa käykin todellinen suhina. :D Ja vaikka tyypit epäilevätkin, niin mä olen nauranut tänään poskeni kipeäksi niiden kommenttien kanssa.

   Tapasin iltapäivällä muuten ton Kustin... ;)

   Poista
  5. Mun täytyy tulla vierailulle ite katsomaan.

   Kuulepas sinä penteleen pukki - ei vielä ole joulukorttien lähettämisen aika ;-)

   Poista
  6. Vähän etuajassa on ajoissa. ;)

   Poista
  7. <3

   Kävin sun puolella enkä osannut sanoa mitään. Paitsi että toivon, ettet saa rintasyöpää, kuitenkaan!

   Poista
  8. Lupa olla hiljaa. Ja saan, mutta lupaan sulle: ei ole aikomustakaan kuolla siihen. Olen täällä B-staniassa porukoiden persharmina Tuomiopäivään saakka. ;D

   Poista
  9. Muistakin pitää tuo lupauksesi!

   Poista
 3. Sulla on hienot lapset - onneksi osaat antaa arvoa niille! Niin monet vaatii vaan lisää, vaikka pitäs olla ilonen olemassaolevasta. Käytöstavat opitaan kotoa, ja jos lapsi osaa käyttäytyä hyvin, saa vanhemmat kiitellä ihan itseään :)

  Ja erikoista tuo, että menee seurakunnan nuorteniltaan, vaikka ei usko - se osoittaa avarakatseista luonteenlaatua... varmaan osin kotoa opittua sekin, luulisin.

  Hauskaa juhlailtaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain muuten yrittää aikas monta kertaa, että pääsin sun blogiin, service erroria ja millon mitäkin erroria se vaan tyrkytti... muutkin on valittaneet häikkää.

   Poista
  2. Kiitos, Sanna, kehuista. Mulla on sellainen kasvatusperiaate, tai oikeastaan se on elämänasenne ylipäätään, että positiivista palautetta pitää antaa aina kun siihen on aihetta. Se kantaa hirveän paljon pidemmälle kuin negatiivinen.

   Ja toimii siinä käytöstapojen opettamisessakin, mieluummin porkkanaa kuin keppiä. Ja oma esimerkki, se on myös yksi avainjuttu.

   Mukavaa viikonvaihdetta sinnekin!

   Poista
  3. Äääh, toivottavasti ei ole mitään pysyvää tuo service error jne. Ja hei, liikutuin oikein, että vaan olit jatkanut yrittämistä! Kiitos kaunis

   Poista
 4. Onpa fiksu poika, tai siis molemmat pojat sinulla ovat fiksuja. Mutta tuollainen ajattelu 15-vuotiaana ei ole kovin yleistä.
  Elämässä mennään väillä toinen suupieli ylös ja toinen alas ja onneksi joskus molemmat ovat ylös päin;)
  Toivottelen mukavaa iltaa minäkin sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, tällä kertaa otan kehut selkä suorana vastaan, koska itsekin olin hemmetin ylpeä! Tuo teini on oman tiensä kulkija eikä aina ollenkaan helppo seuralainen, mutta tällä saralla meillä toimii. Just ärähti mulle alku viikosta kun hoputin sitä ettei vaan myöhästyisi tetistä, "kun se antaa huonon kuvan työnantajalle", että "älä latele mulle tollasia itsestäänselvyyksiä, kai mä tiedän, ettei töistä saa myöhästyä!" ;-)

   Nyt jo vähän toinenkin suupieli nousee, tilipäivän kunniaksi - ja viikonlopun. Mukavaa sitä sinullekin toivottelen!

   Poista
 5. Hienoa, että pääsit maistamaan poikasi leipomuksia. Toivottavasti hän on saanut hyvää oppia tet-jaksolta tulevaisuutta varten. Sinulla on ollut mukavan rauhallinen viikko ja hienoa, että poikasi tulee tänne meidän kaupunkiin huomenna. Festarithan ovat iso tapahtuma ja paljon porukkaa. Mukavia juhlia tänään ja rauhallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!

   Meillä on rennot ja mukavat päiväjuhlat, iltajuhlat skippasin, vaihdoin onepieceen ja kaadoin lasin viiniä. Ah!

   Rentoa viikonloppua sinnekin, festareista huolimatta!

   Poista
 6. No vot, 15-kesäinenhän osoittaa suurta mielenhallintaa ja perin hyviä tapoja mikä katsottakoon kaavun hupun noston arvoiseksi asiaksi. Okei, onhan siinä äidilläkin suuri osuus joten pusuja sulle kun olet kasvattunut noiin hienot pojat!

  Muista sitten ottaa iisisti illan bailuissa että pojatkin voivat olla ylpeitä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jätin kaupungintalon sekoittamatta ja osallistuin vaan päiväjuhliin. Siellä kyllä peesasin kahta (!) atk-tukea yhtä aikaa ;-) Mihinkäs kissa (nunna?) karvoistaan...

   Ja kiitti, olen ylpeä tuosta teinistä ja sanonkin sen sille aina kun aihetta on.

   Poista
 7. Aina joskus sitä ihmettelee, että on sitä kuitenkin vanhempana jossain onnistunutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten ihana tunne - ja lapset pitää huolen, ettei tule tavaksi tai ylpisty liikaa sillä saralla ,-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana