Sivut

tiistai 29. lokakuuta 2013

Lisää joulua

Minulle tuli tarve makustella lisää joulua. Nappasin vielä toisetkin joulukysymykset Sirpalta, kun sellaiset olivat tarjolla. Kiitos!


1. Joulun merkitys sinulle?

Joulu on lasten juhla ja minusta on ihana seurata heidän iloaan ja onneaan. Se on myös yhdessäolon juhla.


2. Oletko viettänyt joulun ulkomailla?

Kaksi vuotta sitten melkein. Olimme ostaneet ennen eroamme ulkomaanmatkan joka ajoittui joulun ja uudenvuoden yli. Erosimme joulukuun alussa ja minä sain matkaa varten säästetyt rahat ja kuopuksen isä lähti reissuun yksin.


3. Mikä kuuluu ehdottomasti jouluusi?

Hautausmaakäynti. Sytytämme siellä kynttilän muualle haudattujen muistomerkillä ja hiljennymme hetken. Joulukuusi. Itsetehdyt piparit - tosin näitä syödään enemmän jo ennen joulua eli kuuluvat joulun odotukseen. Esikoisen tekemät suklaat, nam!


4. Mikä ei missään tapauksessa kuulu jouluusi?

Stressi


5. Oletko lahjoittanut joulukeräyksiin rahaa/tavaraa?

Tänä vuonna kokosin Joulun lapsi -keräykseen paketin 5-9 -vuotiaalle pojalle. Se oli hauskaa!


6. Oletko surullinen, jos joulusta puuttuu lumi?

Kyllä minä aina toivon, että tulisi valkea joulu. Pienikin lumipeite riittää minulle.


7. Postikortit vai sähköiset tervehdykset?

Minä olet huono ihminen enkä ole enää vuosiin lähettänyt kumpiakaan. Mutta ehdottomasti arvostan enemmän perinteistä.


8. Leivotko/teetkö jouluruoat itse vai ostatko valmiina?

Silloin kun vielä tein muutakin kuin riisipuuroa tein kaiken alusta saakka itse. Jossain vaiheessa löysin valmissoseet porkkana- ja lanttulaatikon pohjaksi ja jätin imelletyn perunalaatikon tekemättä kokonaan. Leivonnaisista ja herkuista vastaa esikoinen. Tänä vuonna hän aikoo leipoa ainakin taatelikakun ja tehdä paria kolmea laatua suklaakonvehteja. Minä muutun laiskemmaksi vuosi vuodelta.


9. Viihdytkö kauppojen jouluvilinässä vai kartatko jouluvilinää?

Hrrr, en viihdy, kartan sitä viimeiseen saakka. Siksipä ostan joululahjoja pitkin vuotta kun sopivia tulee vastaan ja paljon tilaan myös nettikaupoista. Tänä vuonna taidan tehdä myös omatekoisia kynttilöitä lahjoiksi.


10. Käytkö joulusaunassa?

Hautausmaalla käynnin jälkeen on joulusaunan vuoro.


11. Ovatko joulunviettotapasi peräisin lapsuudesta? Oletko muokannut joulunviettotapojasi aikuisella iällä?

Osa on peräisin lapsuuden perheestä ja osa ihan omia, matkan varrella kehittyneitä.


Hitsi, tiedättekö, minä tykkään joulusta ja taidan jo vähän odottaa sitä! Marraskuun ja sen pimeys on minulle aina kaikkein vaikeinta, mutta joulukuu menee kuin itsestään joulua odottaessa. Tammikuussa on jo vähän sitä helmikuun valon tuntua ja sitten kohta jo pääseekin odottelemaan kevättä!


***

Koski. Minä kävin pitkästä aikaa kävelyllä ja näin kosken. Sain kuningasidean tämän liikkumisen suhteen...

6 kommenttia:

 1. Taatelikakku on hyvää! :) Mä en ole sitä itse leiponut, mutta joskus olen ostanut myyjäisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatelikakku tuli meidän jouluun kuopuksen isän kautta. Kuului hänen lapsuuden perinteisiinsä. Näin nämä omat traditiot ovat kulkeutuneet sieltä täältä!

   Poista
 2. Joulussa on parasta se hiljaisuus ja rauha kun ketään ei liiku ja on aivan hipi hiljaista. Täällä korvessa nimittäin on todella hiljaista ja jos vielä sataa lunta hiljalleen isoina hiutaleina, tuntuu (ilman kliseisyyttä) kuin olisi jonkun pumpulin tai muun sisällä kun ne satunnaisetkin äänet kuulostavat oudon vaimeilta. Hieno tunne! Niin,ja se kaiken sisäänsä kietova pimeys - siinä on jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Ja sitten on vielä se hautausmaa - sen tunnelma. Ollaan aiheesta ennekin käyty keskustelua, mutta mikään ei voita pimeän hautuumaan fiilistä. Jouluaattona on ihan pakko käydä kävelyllä siellä ja tietysti toivoa sitä leijailevaa lumisadetta.

   Poista
 3. Jouluun kyllä kuuluu lasten ilo. Jotain tuntuu puuttuvan kun kukaan ei enää herätä aamuviideltä ja kysy joko lahjat kohta aukaistaan? Nyt me toisaalta voidaan antaa samalla mitalla takaisin ja herättää teini kukonlaulun aikaan :D Mutta kun se haluaa vaan jonkun tyhmän rahan eikä siinä ole paljon aukaistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä kuopus herää ja herättää mutta saa nähdä miltä tuntuu aattona jun se onkin poissa ;-(

   Meidänkin teini toivoo vaan täytettä tililleen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana