Sivut

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kultturelli Elli

Esikoinen oli siis viime viikon Berliinissä. Kun hän palasi, veti tietokone ja nettipelimaailma taas miehen viikonlopuksi syövereihinsä. Pistin teinin nettipaastolle ja mitä se tekee? Istuu kaiket illat kosketinsoittimien äärellä ja opettelee soittamaan Adelen Make you feel my lovea. Täytyy langettaa useamminkin moisia tuomioita. Kuopus taas oli edelleen niin kurjana etten vielä eilenkään päässyt töihin. Mieli jo kovasti teki, neljä päivää sisätiloissa aika pienillä aktiviteeteilla alkaa olla minullekin liikaa. Tai siis yksin se ei tuottaisi minkäänlaisia ongelmia, onhan minulla ihan älyttömän vetävä dekkari kesken (Kristina Ohlssonin Varjelijat) mutta kun seurassa on lapsi, joka ei ole kunnolla kipeä mutta ei ihan tervekään, meinaa aika käydä pitkäksi, molemmilla. Tänään jo heittäydyn huonoksi äidiksi ja pistän pojan kouluun, kun lämpökään ei ole noussut koko aikana.


Nappasin tämän Tsompilta. Luvan kanssa!


Minun suhteeni kirjoihin on intohimoinen, kuten olen lukuisat (!) kerrat kertonut. Nykyään netti tosin vie vähän liikaa aikaa ja se kaikki on pois hyviltä kirjoilta. Televisiota en katso juuri lainkaan - niinhän ne kaikki sanoo, mutta minulla saattaa oikeasti mennä viikko etten avaa toosaa edes uutisia varten. Nekin voi nääs lukea netistä... Olen huomannut, että niinä viikonloppuina kun kuopus on isällään, luen paljon enemmän. Tarvitsen siis vissiin keskeytymätöntä aikaa keskittyä ja nauttia, tempautua juoneen mukaan. On kurjaa lukea niin pienissä erissä että ehtii jo unohtaa mitä viimeksi tapahtui. Näin käy joskus arjessa kun jaksan lukea kaksi sivua illalla ennen kuin kirja tipahtaa naamalle. Mutta syysloma - täältä tullaan! Täytyy pakata hyviä kirjoja kassiin - asunnossa, jota menemme testaamaan, ei toimi netti. (Testasin viimeksi, koitin vakoilla jos jollakulla naapurilla olisi ollut suojaamaton langaton yhteys.)


***

Lakana

"Arttu, pikku kummitus, 
karkasi omille retkilleen: 
    söi keittiössä kakkua 
    ja kokeili cd-soitinta, 
mutta kylppärissä - apua! 
se humpsahti pesukoneeseen. 
(Rouva Hinkkanen, voi pakana, 
luuli että Arttu on lakana). 

Arttu pakoon yritti pinkoa, 
muttei päässyt pois ennen linkoa. 
Retki päättyi tavalla karulla: 
aave roikkui pyykkinarulla 
    nolona, nutistettuna, 
    sentillä kutistettuna." 

A-kirjain Tuula Korolaisen mainiosta Aaveaakkoset-runokirjasta.


Kaivoin tuon runokirjan keittiön pöydälle kirjoittaakseni tämän ylös. Siihen se jäi ja lueskelimmekin sitten runoja iltapalalla kuopuksen kanssa. Että me olemme kultturelleja koko sakki... Kuopus harrastaa myös kirjallista ilmaisua. Se harjoittelee kännykällä muistiinpanojen tekemistä ja viimeisimmät kuuluvat näin: Muista halia äitiä. Muista halia iskää. Muista silittää Hop sua. Muista silittää Lurk kia. Muista rapsuttaa Hop sua. Muista rapsuttaa Lurk kia. 


Joopa joo, näin kultturelli minä olen. Mielikuvitukseni lähtee lentoon tästä uutisesta. Seitsemän eri naista on peruuttanut samassa paikassa saman miehen päälle. Yksi onneton jopa kahdesti. Kyllä, minä olen nainen ja aivan onneton peruuttamaan, mutta epäilen silti, että tässä tapauksessa se on mies jolla viiraa päässä ja pahasti.

10 kommenttia:

 1. Kultturelliä teillä todella on - ei meillä vaan lueta runoja iltapalalla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään korkeakulttuurisia runoja ;-) Mutta usko tai älä tänä aamuna kuopus pyysi mua lausumaan ulkomuistista sellaisen "Kirjalla on monta huolta" -runon. Ekan kahvikupillisen jälkeen suostuin yrittämään.

   Poista
 2. Voisin minäkin ottaa tuon Bookaholic-kuvatuksen itselleni :)

  Meillä keskustellaan vain kemiasta ja suhteellisuusteoriasta ruokapöydässä. Joskus tunnen itseni täysin ulkopuoliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ansaitset sen!

   Meillä keskustellaan myös matemaattis-luonnontieteellisistä aiheista esikoisen kans mutta täytyy myöntää, että se olen yleensä mä joka tipun ekana kärryiltä ;-)

   Poista
 3. Mä opettelin väkisin katsomaan telkkaria tässä hm... ennen kesää. Uutisia en katso koskaan, mutta olen aloittanut uusia sarjoja. Totesin, että koko ajan netissä ja pelissä roikkuminen ei ole terveellistä, kannattaa välillä kävellä alakertaan muiden perheenjäsenten nähtäväksi ja istua telkkarin ääreen. Se on ehkä normaalimpaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän munkin? Hyvä alku on, kun raahaudun esikoisen viereen sohvalle kun se kattoo jotain sarjaansa. Mulla on kirja ja olen muka-läsnä.

   Joko sä olet lukenut Varjelijat?

   Poista
  2. En ole vielä lukenut Varjelijoita, toivottavasti saan sen pian käsiini!!

   Poista
  3. En malttaisi millään laskea sitä käsistäni, mutta keskittyminen kuopuksen hereilläollessa on hankalaa. Kohta taas pääsen lukemaan ja luen niin pitkään kun pysyn hereillä... Tykkään!

   Poista
 4. Nettipaasto teinille. Tämä uhkaus täytyy kirjoittaa ylös ja esittää seuraavan kerran kun otan erää tuon meidän teinin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me otettiin just eilen piiitkästä aikaa yhteen teinin kans. Purkaudun huomenna. Huokaus, on ne niin ihania!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana