Sivut

perjantai 6. syyskuuta 2013

Kuoppia ja kukkuloita

Jos oli eilen mutkia ja mäkiä niin tänään mennään ylös alas.

Luomu-uskovaisena hieraisin silmiäni, kun luin uutisen sokeriveron kohdistamisesta: Mehuvero osuu täysmehuun mutta ei kevytlimsaan. Suunnittelin rustaavani tulikiven katkuisen kirjoituksen, mutta Noora ammattilaisena teki sen minun puolestani - ja paljon paremmin. Nyt pitäsi siis hintatietoisen kuluttajan vaihtaa appelsiinimehunsa ja mustikkamehunsa vaikkapa tähän kevytcolaan. Kyllä on hulluus huipussaan, en muuta sano! Muutenkin oli ihanasti aikaa perehtyä maailmanmenoon eilen, kun kurvasin kaupan kautta kotiin vietyäni pojat kylille. Rauhallinen, vapaa aamuni. Roikuin netissä, pesin koneellisen pyykkiä, paistoin potut ja kanamunaa lounaaksi ja tein salaattieväät ja tsatsikin iltapäiväksi töihin. Lisäksi kekkuloin vielä puutarhassa kuvaamaassa jäljellä olevia kukkia. Juhlaa!
Onneksi aamu oli niin onnistunut, koska muuten päivä jatkuikin sitten vitutuksen merkeissä. Kuukaudenajasta johtuen olin äreä ja kireä, mikä ei ole paras mahdollinen olotila iltavuorossa kun asiakkaat haluavat tietää miksi ovemme ovat kolme viikkoa suljetut ja saammeko sitten lomaa ja vapaata tälle ajalle. Joo, emme, päin vastoin. Paiskimme kovasti töitä uutta opetellen. Illalla käväisin vielä kuopuksen vanhempainillassa sen mitä töideni jälkeen ennätin. Mukavasti kuulemma on kouluvuosi alkanut ja ryhmäkin toimii jo hyvin yhteen. Sellaisia kuulumisia on aina kiva kuulla. Illan pötkötin vällyn alla ja luin Roope Lipastin Rajanaapuria. Kirja on viihdyttäva ja hauska, mutta ei mielestäni yllä vaikkapa Petri Tammisen tai Tuomas Kyrön tasolle. Se on vähän niin kuin venytetty kolumni eräästä akkainlehdestä...

***

Yksi uutinen oli kuitenkin ylitse muiden: Vaseliiniviuhahtaja. Vitsi mikä tyyppi! Tuohan on ihan niin kuin minä, vain tukka puuttuu. Niin, ja siis edestäkin kuvattuna kuin minä - ei siellä kyllä mitään jalkojen välissä ole, uskokaa minua, koitin jopa zoomata. Tai sitten se on perusteellisesti säikähtänyt rasvausta.

8 kommenttia:

 1. Mun mmielestä meille naisille pitäisi myöntää palkalliset vapaat näiden huonojen päivien ajaksi ja majoittaa meidät silloin jonnekin metsään yksin möllöttämään. Olisi yhteiskunnassa taatusti vähemmän ongelmia, kun mitään ymmärtämättömien ei tarvitsisi edes yrittää ymmärtää....Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jihuu, me noustaan tän idean kanssa vielä barrikaadeille - tai Arkadianmäelle! Ihan loistavaa, mä oon niin mukana! Tänäänkin on vielä kireyttä ilmassa (ja lantionseutuvilla) mutta onneks tulee viikonloppu.

   Ihanaa aurinkoista viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Komppaan Saria, palkallinen vapaa, mielellään tuplapalkalla ainakin jos pitää pönöttää vaikka jossain kokouksessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä pitäis julkaista kansalaisaloite, meillä on jo kolme nimeä!

   Mulla oli tänään osastokokous - pitäskö ottaa tuplatunnit?!?

   Poista
 3. Minä en ymmärrä miksi tuo viuhahtaja sai noin kovan tuomion. Pelkkää hupiahan hän tuotti katsojilleen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, ihan samaa mietin minäkin. Eihän tosta nyt kauheasti haittaa ollut, hupia pikemminkin! Ja on edelleen, ympäri maailmaa ;-)

   Poista
 4. Mää osallistun sitten siihen teidän kansalaisaloitteeseen ja meidän perheen miesväkikin varmasti osallistuu, jos mut viedään metsään aina kun iskee PMS :D Olenko mää ihan kauhea, jos sanon, että kyllä siinä on tarpeeksi jo rangaistusta viuhahtajalle kun kaikki näkee varustuksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä oo, ihmettelinkin, miksei kukaan tartu tuohon. Tai siis just ehkä siks, että siitä ei saisi otetta?!?

   Jos miesväki maksaisi sulle aina piilopirtin? Se ois kaikille aika hyvä viahtoehto!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana