Sivut

tiistai 20. elokuuta 2013

Kurjaa byrokratiaa

Nyt ei mene niin kuin Strömsössä. Olimme jotenkin naiiveina kuopuksen isän kanssa ajatelleet, että jatkamme koulun alettua samaa tapaamisrytmiä kuin ennenkin. Kuopus on isällään joka toisen torstain ja perjantain välisen yön ja joka toinen viikko hän menee torstaina isälleen ja palaa sunnuntaina kotiin. Olimme miettineet, että näinä kahtena ensimmäisenä vuonna joka toisen perjantain poissaolo ei olisi niin kauhean vakava asia. Oma opettaja ja perjantain aineiden opettajat olivat sitä mieltä että järjestely sopisi heille. Mutta rehtorille ja sivistystoimenjohtajalle se ei tunnu sopivan. Ei, vaikka heiluttelimme kotiopetuskorttia, lupasimme tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa huolehtia että oppivelvollisuus tulee suoritettua. Ei, vaikka eroguru Kari Kiianmaa suosittelee, että ajateltaisiin tässä kohtaa lapsen ja etävanhempienkin etua. Ei, vaikka tiedämme, että joissain kouluissa tämä kyllä onnistuu. Ei.


Jalkapallokoulukaan ei  piristänyt...


Onneksi kuopuksen isä hoitaa asiaa eikä minun tarvitse. Kuitenkin itsekin kunnan palkkalistoilla olevana jos ei nyt kollegoiden niin ainakin yhteistyökumppaneiden kanssa vääntäminen on aina niin kurjaa. On perinteisesti vaikeaa erottaa se, että asiat kiistelevät, eivät ihmiset. Mutta sen verran minäkin sisuunnuin, että otin yhteyttä Aluehallintoviraston lakimieheen. Hän oli sitä mieltä, että mitään estettä järjestelylle ei hänen nähdäkseen ole, mutta kunta saa silti itse päättää. Totta kai. Minä haluaisin uskoa, että olisi mahdollista joustaa nämä pari ensimmäistä vuotta. Toki sitten kolmannella luokalla, kun tulee uusia aineita ja lukuaineitakin enemmän, olemme valmiita muuttamaan tapaamisrytmiä toisenlaiseksi.

Täytyy sanoa, että sen verran korpeaa tämä tilanne, että jollei tapaamisrytmin säilyttäminen todellakaan onnistu, aion erota kuntamme "Lasten parhaaksi -työryhmästä". Niin pieni ihminen minä olen. 


***

Sitten tänään on vielä aamun aloittajaisiksi työterveydessä sisäilmapalaveri. Jihuu, nämä on aina niin ihania tilaisuuksia. Saa nähdä mitä tänään tapahtuu.

4 kommenttia:

 1. Joustamattomuus kuulostaa oudolta, jos järjestely sopii opettajalle eikä kyseessä ole ongelmaperhe. Saitko mitään perusteluja kiellolle? Vai katsotaanko tässä vain karsaasti normista poikkeamista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kun sitten on kohta kaikki vaatimassa" oli vissiin perustelu. Mutta tänään tuli iloisia uutisia: sivistystoimenjohtaja oli näyttänyt järjestelylle vihreää valoa puhelimessa, kun kuopuksen isä hänelle soitti. Että eiköhän asia sittenkin järjesty.

   AVI:n lakimies sanoi, että mikäli järjestelystä ei tule tukiopetuksen tai oppilashuollollisia lisätoimenpiteitä, ei pitäisi olla syitä miksei järjestelyyn voisi suostua. Tämä emme edes vielä kertoneet, ja hyvä niin. Emmepä ole ihan niin hankalia asiakkaita ;-)

   Poista
 2. Toivottavasti saatte asian rullaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään saimme sivistystoimenjohtajan myöntymiksen asialle, joten oletan, että asiat saadaan nyt viimein rullaamaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana