Sivut


keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Lämpökaappi?

Minulla hurisee jääkaappi keittiössä. Niin varmaan aika monella muullakin, mutta tämä minun on aika pieni ja pitää oikeasti todella kovaa ääntä. Kun tulin maanantaina töistä iltavuorosta, latasin pienet ostokseni jääkaappiin. Iltapalanälän yllättäessä ihmettelin, miten sulatejuusto on niiiiiin sulaa. Tarkempi tarkastelu osoitti, että kaappi ei nimensä mukaisesti ollut lainkaan jäinen, pikemminkin lämmin. Koitin lisätä tehoja, napsautin sen pois päältäkin - tämä on ainoa asia minkä koneiden elvyttämiseksi osaan tehdä, virta pois ja päälle, töissä se joskus auttaa kopiokoneen ja tulostimen kanssa - mutta lämpimänä pysyi. Tässä vaiheessa päädyin soittamaan ystävälle ja kysymään, josko heidän jääkaappiinsa saisi tuoda muutaman eineen. Sai kyllä. Ja sain vielä jotain parempaakin: pienen kovaäänisen sähkökäyttöisen kylmälaukun. Se pelasti seuraavan aamun kahvit, koska maito nyt vaan on oleellinen osa minun kahvinautintoani.


Ezetil, quality coolers

Sitten tietysti aamulla kiinteistöhuoltoon soittamaan ja kylläpä taas meinasi pari ärräpäätä livahtaa. Sähkömies on kuulemma lomalla ja vaikka vekotin on vissiin viisitoista vuotta vanha, pitää ennen uuden hankkimista tutkia onko kyse moottorista vai termostaatista. Voi kökkö, minua ei kuulkaas kiinnosta pätkääkään! Maksan hurjaa vuokraa, olin vast ikään seitsemän viikkoa ilman vettä ja nyt - keskellä lämpimintä kesää - olen ilman jääkaappia. Luurin toisessa päässä luvattiin tavoitella tuuraajaa ja selvitellä asiaa, mutta taas tuntuu, etten saa kummoistakaan vastinetta vuokralleni. Se on minusta juuri vuokralla asumisen hyvä puoli, että tällaisessa tilanteessa ei tarvitse kaivaa kuvetta vaan on ikään kuin jo ennakkoon maksanut kaiken tämän vuokrissa. Siis periaatteessa. Sitten näiden hätätilanteiden pitäisi vaan ratketa soittamalla yksi puhelu. Mutta ei se kyllä näin mene.

Olisin taas niin valmis muuttamaan. Mutta kun en voi. Vaikka löytäisinkin sellaisen, jossa pystyisin hengittämään, en uskalla mennä yksityiselle vuokralle. Silloin on aina se pelko, että joutuu lähtemään, enkä löydä sopivaa asuntoa tilalle. Ainoa vaihtoehto on tässä pysyminen siihen saakka, kun tai jos joskus löydän sen Oman Majan. Nyt kesällä, kun nautin terassistamme ja auto pelaa kuin unelma, en ole niin kovasti haaveillut muutosta. Mutta olisihan se ihanaa, jos se Maja joskus löytyisi. Sitten voisi haistattaa pitkät näille kunnan vuokra-asunnoille. Ja ikävöidä huonosti sujuvaa palvelua, kun on itse vastuussa kaikesta? En kyllä usko että ikävöisin, minä olen vähän sellainen luonteeltani, että asiat tuntuvat hoituvan parhaiten kun itse olen niistä vastuussa. Luotan vain ja ainoastaan itseeni joissain asioissa.

***

Mutta yksi asia, jossa minun ei pitäisi luottaa itseeni, on miehet. Ja arvostelukyky heidän suhteensa. Eilen työmaalleni tuli syötävän suloinen otus. Palvelin häntä parhaani pistäen ja taisin ihan vähän flirttaillakin, mutta kun tarkistin kaverin iän hänen lähdettyään häpesin syvästi. Ei  se ollut mikään mies, se oli poika. 20 vuotta minua nuorempi. Kak-si-kym-men-tä vuotta nuorempi! Auuuuuh!

16 kommenttia:

  1. Hyvä, että sait kylmälaukun siksi aikaa, että kaappi korjataan.

    Mulle kävi tässä yhtenä kesänä vastaava tilenne - aloin ihmettelemään (jonkun päivän päästä) miksi murkinat tuntuvat jääkaapin jäljiltä niin oudon lämpimiltä. :D Jääkaappi oli muuttunut lämpimäksi, mutta pakastin toimi edelleen normaalisti. Vuokranantaja toimitutti nopeasti uuden jääkaappipakastimen tilalle. :) Taloyhtiön viileä kellari pelasti silloin tilanteen ennen kuin uusi jääkaappi saapui. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmälaukku on kyllä pelastus! Mun aamuistani ei tulisi mitään ilman maitokahvia. Huoltomies tuli jo (tuossa se häärää) ja sanoi, että kyse on termostaatista. Kuulemma "pikkuhomma". Kun tulen kotiin töistä, on mulla toimiva jääkaappi taas - varmaan!

      Poista
    2. Mulla opiskeluvuosina maalla asuessani hajosi jääkaappi ja mä en johonkaan aikaan juonut maitoa kaadettuani vahingossa pilaantunutta maitoa kurkkuuni.
      :-D

      Poista
    3. Aika hyvä konsti vierottaa itsensä kahvimaidosta ;-) Mulle kävi kerran niin, että pimeässä luulin kurppaavani suoraan tölkistä kitusiini maitoa mutta se olikin piimäpurkki. Hirveä trauma jäi tästä!

      Poista
  2. Peukut jääkaapille ja muillekin koneille, maito on (aamu)kahvissa ehdoton! Niin on muuten kahvikin; sain äsken kaffepurkin pohjalta juuri ja juuri kaavituksi pöhnät yhteen isoon mukilliseen; joku ei muistanut eilen kaupassa ostaa kahvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli eilen käynyt esikoisen kavereita ja maitoa oli mennyt enemmän kuin mihin olin varautunut. Aika pieni kupillinen tuli (ja se kiukutti) mutta onneksi pääsen töihin juomaan toisen kupillisen...

      Töistä puheen ollen, mulla oli maanantaina sun Ur -korusi kaulassa ja yksi ystävä kysyi, että "Onko tuo sen korutaiteilijan tekemä?" Kun myönsin, hän sanoi, että tunnisti: "Sillä on niin selkeä ja omintakeinen tyyli!" Että tämä palautteena - sut tunnetaan jo täällä asti ;-)

      Poista
  3. Toivottavasti jääkaappisi on kunnossa tänään! Se on aika tärkeä kapistus kesällä. Näin kun itse joutuu joka hiivatin kodinkoneen ostamaan, niin tuntuu, että ne osaavat jotenkin hajota samoihin aikoihin, ainakin samana vuonna, hirveä rahanmeno.
    Minulla on jääkaapissa täysin päinvastainen ongelma: salaatit jäätyy, samoin kaikki mitä laittaa vihanneslaatikkoon. Ylähylly on kohtuulisesti vain +2-3 C. Pakastin sen alapuolella on ok, mutta kohta on jääkaappikin pakastin, argh;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sain jo onneksi omani kuntoon, tosin aika kylmältä se äkkiseltään vaikutti. Mutta en kyllä valita ;-) Mullakin jäätyi kerran maito, kun oli avaamattomana kallellaan ja pohja nojasi takaseinään...

      Poista
  4. Teidän taloyhtiö on kyllä aivan perseestä jos suoraan sanotaan, eihän tuollainen kohtelu ole mistään kotoisin vaan asioiden pitää sujua myös lomien aikana.

    Mitä sitä suotta häpeilet, ei ihastuminen/parinmuodostus/rakkaus katso ikää ja kun koppaat tuollaisen mukaasi niin siinä sulle on huoltomiestä pitkäksi aikaa - se kun pitää kaikesta huolen! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se jääkaappiasia hoituikin sitten nopeammin kuin arvelinkaan. Nyt jo pelaa - oli termostaatti ja huoltomiehen sijainen kävi sen fiksaamaassa. Nyt voinkin mennä sinne sisälle viilentämään kuumentuneita tunteitani ;-)
      Seuraava postaus on varmaan nimeltään puuma jääkaapissa?

      Poista
  5. no voi kökkö, eipäs hääviä. 15v jääkaappia ei edes kantsi enää korjata, sähkösyöppöhön se on, näkihän sen nytkin, söi kaikki sähköt eikä muistanut hoitaa hommaansa. Mullakin maito kuuluu aivan ehdottomasti kahvinautintoon! Toivotaan nyt, että termostaatti pitää kutinsa. On se niin, että joskus aivan unohtuu oma ikä, kun katsoo noreisiin silmiin...huokaus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sas muuta niistä silmistä...oih! Kohta joutuu puumakin jääkaappiin viilenemään.

      Se tosiaan tuli kuntoon ja katsotaan nyt miten kauan pelitää. Sähköähän se syö, ja siksi toivoinkin vaihdettavan, mutta ei piru onnistunut. Ihan kaikkia sähköjä ei sentään ollut lurppinut koskapa tuolle varakaapillekin vähän riitti. Mutta se se vasta mekkalaa piti!

      Poista
  6. Jääkaappi on aika välttämätön nykyään, kun mitään vaihtoehtoisia kylmiä tiloja ei yleensä ole käytössä. Meidän kaappi aina välillä alkaa piippailemaan, kun lämpötila nousee - emme ymmärrä miksi - ja yleensä se piippaus alkaa kuulua keskellä yötä. Minä olisin valmis hankkimaan uuden, mutta miehen mielestä piippikaapissa ei ole mitään vikaa. *syvä huokaus*

    Kuuleppa nyt, Marjaana, jos kohdalle sattuu nuorempi mies, ei sitä pidä häätää pois tai itse perääntyä, jos ikä on ainoa havaittavissa oleva "vika". Nuorempi mies on hyväksi naisen terveydelle. Nih! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorempi mies on ihan varmasti hyväksi terveydelle, jopa seksuaalisellaiselle, mutta kehtoja ei silti pidä mennä ryöstämään, nih! :D

      Jääkaapittomuus loppui onneksi aika nopeasti. Mun kaappini ei piippaa (ei kahdehtituta yhtään, olen ihan hirvittävän ääniherkkä öisin. Tai ainakin silloin kun olen nukahtamassa.) joten hyvä kaappi se vissiin on. Ainakin hetken vielä!

      Poista
  7. Edellinen mieheni hoiti jääkaapin sulattamisen vasaralla, kun tulin koulusta, (kurssi), kotona oli melkein tappavaa haju , jotakin ainetta oli vissi pääsenyt ulos... käskin heittää nopeasti ulos sen kaapin ja kyllä meillekin tuli nopeasti uusi kaappi ( totta puhuen mies ei myöntänyt, että itse rikkoi vasaralla).
    Marjaana, hyvä sinä, että tarkistit huoltomiehen iän, heh mutta jatkossa kysyy aina ensimmäiseksi ikä ja vasta silloin katso kannattako, hehehe.. Tottakai on nuoret miehet melkein kaikki näin ihania katsoa. Kauniitä kesänpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen kerran sulattanut vanhaa jääkaappia tai sen pakastelokeroa taltan avulla (oli siinä muinoinen poikaystäväkin apuna). Huonostihan siinä kävi...

      Ikä on tarkistettava silloin, kun hiipii epäilys, että voisi olla toisen äiti!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana