Sivut

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kesä ja kärpäset

Lomalla ehtii lukea. Heti loman alkajaisiksi ahmaisin loppuun Michael Ridpathin dekkarin Varjojen saartama. Tapahtumapaikka oli Islanti ja jo se teki kirjasta mielenkiintoisen. Lisäksi tarinan keskiössä olivat islantilaiset saagat ja niiden yhtymäkohdat Tolkienin taruihin. Jännää! Jos näitä eksoottisempiin paikkoihin sijoittuneita jännäreitä tykkää lukea, niin McGrathin Ellesmeren saarilla ja Alaskassa tapahtuvien Jään muistin ja Lumipojan ohella tämä on kyllä ehdottomasti lukemisen arvoinen. Eilen aloitin seuraavaa dekkaria, joka tempaisi hitaasti mutta varmasti mukaansa myös. Yöpöydällä on toki odottelemassa jotain muutakin kuin jännitystä. Minulla nimittäin pitää olla aina aika pino luettavia kirjoja odottamassa. Koskaan ei tiedä minkälainen fiilis on, tekeekö mieli lukea hömppää, dekkaria vai vähän vakavasti otettavampaa tekstiä.Nämä kaikki kesävarpaat on omistettu Pepponelle,
koitahan toipua siellä!


Eilen piti käväistä kaupassa ja hyvä että menin. Vielä niitä kesätapahtumia näköjään mahtuu tällekin kylälle: jotkut hullut kisasivat beach volleyn paikallismestaruudesta ihan kohtuulämpöisissä lukemissa. Eikä varmaan ahjon ääressäkään kovin kylmä tullut... Olin ihan kokonaan unohtanut seppämarkkinat mutta satuin onneksi vahingossa paikalle. Ja niin sattui lomaileva kolleganikin, jota en siis ole kuukauteen nähnyt. Lurppasimme kahvit ja päivitimme tuoreimmat kuulumiset. Tunti siinä ainakin vierähti rattoisasti ja juttua riittää vielä taatusti minun lomani jälkeenkin. 

Illalla teimme teinin kanssa pizzaa ja jatkoimme leppoisaa oloa. Tänään minä otan kameran mukaan ja ajelen poikkeuksellisesti kuopusta hakemaan lähikunnan satamasta. Hän on ollut purjehtimassa pari päivää. Yleensähän isänsä tuo hänet kotiin, mutta nyt päädyin tekemään pienen kesäretken ja minimoimaan pojan autossaistuskelun. Hän olisi muutoin joutunut tulemaan kiertokautta kotiin. Minä käyn katsomassa taidenäyttelyn, otan kirjan mukaan ja istuskelen satamakahvilassa odottelemassa. Onhan tuo ikäväkin jo aika kova.

6 kommenttia:

 1. Minulla on Lumipoika just meneillään;)

  Ihanat kesävarpaat, oranssi on selvästi sun väri. peppone varmaan riemastuu;))
  Rattoisaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä pidät siitä? Minä jotenkin olen viehättynyt näihin eksoottisissa paikoissa tapahtuviin dekkaeihin, kuten kuvasta näkyy.

   Kiitti varvaskehuista... teen tietysti kaikkeni Apotin hyvinvoinnin eteen. Totta puhuen varpaankynsien lakkaaminen on sillä lailla vähän kahlitsevaa, että kun olen värineurootikko, niin sitten pitää pukeutua oranssiin jonkin aikaa. Tosin olet oikeassa, se on minun värini. Tänään kuitenkin tekisi mieleni laittaa uusi koruni ja violetti mekko, mutta säästynpä silittämiseltä ;-)

   Poista
 2. Kesävarpaat :)
  Minulla on meneillään Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi, joka on osoittautunut positiiviseksi yllätykseksi. Nappasin sen nimittäin ihan summanmutikassa mukaan, kun piti valita vielä yksi kirja kirjakaupan tarjouspakettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni minäkin olin ihan positiivisesti yllättynyt sitä, en nimittäin todellakaan odottanut yhtään mitään.

   Mun kesävarpaat pääsi tänäänkin kuviin...

   Poista
 3. Teillä on krassi mahtavassa kukoistuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun krassit vasta pukkaa lehteä, tuo sun ihailtavan tarkkasilmäisenä bongaamasi on Mustasilmäsusanna! Mulla on kaksi mustaa silmää ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana