Sivut

torstai 18. heinäkuuta 2013

Kesä ja kanat

Ensin minulla kävi tiistaina kylässä ystävä kuopuksen ikäisen poikansa kanssa. Hän oli leiponut herkullisen kasvispiirakan, minä väsäsin salaatin ja raparperipiirakan jälkiruoaksi. Söimme siis hyvin ja rupattelimme, paransimme maailmaa. Pojat leikkivät ja kaikilla oli mukavaa. Illalla kävi vielä toinen ystävä istahtamassa lasillisella. Eilen taas meidät oli kutsuttu kolmannen ystävän luo katsomaan heidän uutta kotiaan ja viime viikolla kuoriutuneita tipujaan. Myös juhannuksena oli jokunen poikanen munistaan ulos päässyt, joten kahden kokoisia piipertäjiä oli heillä kanalassaan. Kanat ovat kyllä jotenkin hyvin sympaattisia otuksia vaikka kovin fiksuja eivät vissiin olekaan. Kukko sen sijaan - no, se oli todella kukkona tunkiolla pihalla ja johdatteli parveaan uljaasti. Kalervo on vanha kaverimme, joka aina eskarimatkalla kiekui meille huomenet.
Esikoinenkin palasi talkooreissultaan kotiin. Kota tuli kuulemma maalattua ja urakka muutenkin valmiiksi. Omaa rahaa oli taskun pohjalle sujahtanut varsin avokätisesti. Olivat isännän kanssa jo puhuneet ihan virallisistakin kesätöistä ensi kesäksi. Aivan mahtavaa jos tämä toteutuisi, koska teini ei hiljaisista toiveistani huolimatta ole unohtanut mopohaaveitaan. Olisi syytäkin tienata ihan kivasti itsekin, koska laskeskelimme, että mopokortin ajaminen ja mopon ostaminen saati omistaminen eivät kyllä ole mitään ihan ilmaista hommaa. Tähän yhtälöön kun vielä lisätään minun lyhennetty työpäiväni. No, katsotaan sitä sitten lähempänä ensi kesää...

Mutta aivan mahtavaa on lomailla ja olla vaan! Emme ole vieläkään ehtineet sen kummempia lomasuunnitelmia laatia. Lauantaina ehkä ajelisimme naapurikuntaan katselemaan toripäivän meininkejä ja yhtä taidenäyttelyä. Paluumatkan voisi tulla minun kantarellireittiäni ja kerätä vaikka piirasta varten taas yhden satsin. Paljon tämän kummoisempia ei minusta lomapäivien tarvitse ollakaan. Riittää, että ollaan yhdessä, kiireettömästi. Kerrankin! Tuo viilentynyt sääkään ei minua haittaa, olen siitä huolimatta tarjennut terassilla. Eilenkin oli upea hetki ilta-auringossa ennen saunaa. Kyllä elämä on ihanaa!


***

Eiliseen aiheeseen sen verran jatkoa, että Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittaja teki vallan villin teon: lyttäsi pääkirjoituksessaan (sivulla 2) Päivi Räsäsen sammakoita suustaan päästeleväksi hölösuuksi, jonka soisi olevan jollain muulla pallilla kuin puolueen johdossa tai sitten vaan ihan hiljaa. Wow!

6 kommenttia:

 1. Juuri tuollaista loman kuuluu ollakin. Kiireetöntä ja mukavaa yhdessäoloa ilman valmiita suunnitelmia, joiden seuraamisesta saa jokainen stressin.
  Aivan oikea kommentti tuolta kirjoittajalta Räsäsestä. Kirkkohan on jo ilmoittanut, ettei Räsäsen kanta ole kirkon kanta, joten aika paha, että omatkin sanoutuvat irti tilanteesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä juuri katsoin säätiedot ja totesin, että olisi hyvä ilma lähteä ajelulle. Sitä mennään tilanteen mukaan ja kyllä, olet oikeassa, se on ihan parasta!

   Ihmisten (minun myös) on vaikea erottaa Kristillisdemokraatteja ja kirkkoa, joten tuo kirjoitus oli hyvä muistutus myös siitä. Ja aika rajua kyllä minusta muutenkin, täytyy nostaa Simolalle hattua.

   Poista
 2. minä olen ollut kirpiksella apulaisena kun sielä kaikki lomalla vakiohenkilökunta .. saa tavata ihania ihmisia ja jutella ... Kiva että sinulla menee hyviin ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta "kesätyöltä", voin heittää sanasi takaisin: kiva, että sinulla menee hyvin ;-)

   Poista
 3. Kuullostaa justiinsa hyvältä lomalta :) On se hyvä, että älähtää Räsäsen oma väkikin, että muistuu mieliin, ettei se Räsäsen kivikautinen ajatusmaailma ole kirkon virallinen kanta. Ne paenneet verorahat on kuitenkin pois rippileireistä, kerhoista ja monesta muusta tärkeästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla Appelsin, josta en sivumennen sanoen hirvittävästi pidä, kirjoitti juuri tästä omassa kommentissaan Iltasanomissa ( http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288582639678.html ). Kirkko laittaa paljon rahaa todella hyvään ja arvostettavaan tarkoitukseen - nyt Räsäsen möläytysten jälkeen tätä rahaa on käytettävissä vähemmän.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana