Sivut


perjantai 12. heinäkuuta 2013

Herkullisia löytöjä

Oi voi, minä olen taas ihan fiiliksissä. Sellaisissa kotiseutueuforisissa. Kun pitkästä aikaa pääsin aikaisin töistä, sain sen kunniaksi päähäni lähteä taas sinne syrjäkylälle kylätalolle, nyt kirpputoria katsomaan. Kyselin ystävääkin mukaan ja sehän läks. Mainio maakuntakierros tuli tehtyä ja saldona syksyn pimeneviin iltoihin joista ei tässä vaiheessa kesää yhtään sen enempää portviinilasit sekä vähän enemmän kantarelleja kun viimeksi. Osa meni ystävällekin, tietty. Kotiin päästyäni tein niistä taas lämpimän leivän ja vielä kastikkeenkin, johon piilotin lisäksi kermanjämät ja Koskenlaskijaa. Syön sitä tänään evääksi töissä ja veikkanpa, että voin sanoa slurps jo etukäteen.


Näitä jäi vieläkin sinne kasvamaan.
Täytyy taas käväistä, jahka vähän aika kuluu..


Lisää maaseudun ihanuuksia: ystävän mies kyseli, josko meidän teini tahtoisi lähteä hetkeksi raksahommiin. Heidän entisen talon uusi omistaja tekee eristeremonttia ja oli kysellyt innokkaita apumiehiä, koskapa ekovillojen kanssa tarvittiin apua. Esikoinen lupasi lähteä ja tienasihan se siinä vähän omaa rahaakin. Minä puolestani sain rauhallista ihan omaa aikaa kirjan kanssa aurinkoisella terassilla jokusen tunnin. Poika tuli nälissään ja ylpeänä kotiin, laitoin hänellekin ruoan ja saunoimme vielä päälle. Menee kuulemma tänään vielä uudelleen. Aika ihanaa on elo juuri nyt. Eikä euforiaa vähennä lainkaan, että just kohta iltapäivällä alkaa kahden viikon loma.

Yksi herkullinen löytö tuli myös eilen postissa. Etsiskelin viime viikolla kaupungista kesämekkoni kaveriksi korua mutta en sellaista löytänyt. Sittenpä aivan kohta tämän jälkeen ihanainen Mags esitteli viimeisimmät tekosensa. Kun hänellä vielä oli ale, en voinut vastustaa kiusausta. Ja kuinka todennäköistä oikeasti on löytää koru, jossa on sekä violettia että turkoosia? Täsmälleen samoja värejä kuin mekossani. Laiturilla -koru kotiutui ja kyllä, se on juuri sellainen, kuin pitikin. Kamalasti tykkään tuosta mökiltä löytyneestä ja ajatuksenpehmeäksi hiotusta puunpalasesta. (Ja aion minä silittää tuon mekon ennen kun panen sen päälle. Oli vaan pakko heti verrata värejä ja testata.) Oih.


Niin kuin aina, parempia kuvia Magsilla.



***

Vilkaisin hakusanoja: aivot höyrysivät. Hmm, välillä kyllä, minullakin. Mutta on jollakulla höyrynnyt muutakin: lypsi penistä. Jessus!

12 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa: loma edessä ja kaunis on tuo korukin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä muutaman tunnin kärvistelen töissä ja sitten alkaa! Täytyy heti laittaa tuo kesämekko ja koru ylle - tai siis heti kun saan silitettyä. Vihaan silittämistä ;-)

      Poista
  2. Hienoa, että teinisi on saanut vähän kesätöitä. Meidän raksalinjalainen on työttömänä tämän kesän ja kyllä häntä korpeaa. Mutta eipä tässä enää montaa viikkoa olekaan kun koulu alkaa.
    Oikein hyvää lomaa Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,

      teinihän oli kaksi viikkoa kunnan kesätöissä tuossa juhannuksen aikoihin. Tämä on parin tunnin urakkaluontoinen juttu kahtena päivänä, mutta onhan sekin jotain. Ja se oma, itse ansaittu raha tulee kyllä tarpeeseen - ei tarvi aina olla äitin kukkarolla ,-)

      Harmi, ettei teidän puoliammattilaiselle löytynyt hommia, on nämä nuorten kesätyöt oikeasti aika hakusessa. Joten ehkä ollaan sitäkin kiitollisempia näistä!

      Poista
  3. Onnea teinille kesätyöstä, se antaa ihanaa itsenäisyyden tunnetta!
    Kahdesta nuorukaisestani toinen ei saanut kesätöitä niin kirjoittaa graduaan, melkein valmis, sanoi eilen hän käydessään...

    Kantarelleja kadehdin, voi nam!

    -En edes ollut varma, tarkoititko tosissaan, että sulla on noilla sävyillä kesämekko, mutta nyt uskon :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain hyvää siis kesätyöttömyydestäkin...

      Söin just pastan lounaaksi ja se vei kielen mennessään, oih!

      On mulla, enhän mä nyt muuten koruja ostaisi ;-)

      Poista
  4. Aijai, näyttää herkulliselta, tuli nälkä:) Oikein rentouttavaa ja leppoisaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se just alkoi. LOMA!

      Ja kantarellikastike pastan kans oli kyllä namia. Nauti säkin vielä viimeistestä viikosta!

      Poista
  5. Mags tekee upeita koruja. Olen niitä käynyt muutaman kerran katselemassa. Mutta kun minä en jotenkin osaa käyttää kaulakoruja... Onhan siellä tokimuutakin, joten katselen edelleen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua taas hävettää katsoa niitä myytyjä kaulakoruja ja verrata omaan koruhyllyyni... Minä puolestani en osaa lähteä ovesta ilman koruja, mutta sä pääset paljon halvemmalla ;-)

      Poista
  6. Hauskoja hakuja! :D

    Mukavaa lomaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana