Sivut

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ohi on, koulu- ja eskarivuosi

Minulla ne vapaat vielä jatkuvat vaikka viikonloppukin jo oli kovin rentouttava. Perjantain olla öllötimme kotosalla, mutta lauantaina suuntasimme paikkakuntamme markkinoille heti kun esikoisen kevätjuhla oli ohi.  Niin muuten suuntasivat muutkin. Ehkä hupaisin näky oli päättäjäispäivän kunniaksi puku päällä traktoria ajavat nuoret. Siinä oli jotain hyvin ristiriitaista ja hymyilyttävääkin. Paljon oli markkinoilla kaikenlaista, mutta me keskityimme herkkupuoleen. Torikahvit nyt aina pitää nauttia ja muurinpohjaletut. Saunaherkutkin ostettiin, kun oli metritolkulla lakritsaa ja muita karamelleja tarjolla. 

Kotiin päästyämme kuopus oli kovin vaisu ja painui omaan huoneeseensa kuuntelemaan äänikirjaa. Kohta bongasin hänet umpiunesta, joka ei todellakaan päivisin ole meillä enää tavanomaista. On tainnut rankka eskarivuosi vaatia veronsa. Kuumekin oli noussut päiväunien aikana, mutta kun vietimme illan rauhassa, sunnuntaina hän jo heräsi pirteänä ja terveen oloisena. Onkohan tuolla kiltillä pojalla samanlainen syndrooma kuin niillä tunnollisilla työntekijöillä, jotka aina sairastuvat loman alkajaisiksi?
Joka tapauksessa ennätimme nauttia viikonloppuna myös ulkoilmasta. Bongasimme kesän ensimmäisen sudenkorennon ja puhaltelimme kesän ensimmäiset saippuakuplatkin. Esikoinen aina muistelee, että minä olin paras äiti niitä puhaltamaan ja kaikki muut lapset olivat kateellisia. Tupakoin nimittäin silloin, ja kun puhaltaa tupakansavua saippuakuplaan tulee hauska harmaa pallo josta savu sitten puhjetessa pöllähtää... Sunnuntaina ystävä tuli oman lomansa alottajaisiksi meille ja tein illalliseksi tomaatti-piparjuurituorejuusto-avocado -pastaa, kun löysin ilokseni Pastellalta tuorepastaa luomuna. Alkudrinkki oli limenmakuinen ja se sekoitettiin LuomuViljaseen. Tarkkasilmäinen saattaa bongata testiversion jo saippuakuplien seasta. Herkkua oli, kaikki.
***

Tämä palkintopallikuva on ennenkin päässyt blogiini ainakin linkkinä. Nyt se on kaivettu taas julkisuuteen. Tai siis on se edelleen uimahousujen sisällä mutta hyvinkin näkösällä. Tyttöystävää minä en ymmärrä: minä en ainakaan häpeäisi tuollaista ...hmm... kumppania.

14 kommenttia:

 1. Mäkin näin yhden sudenkorennon linjurin ikkunasta - Tampereen rautatieaseman edessä. ;)

  Mukavaa alkanutta lomaa! :) Lapset ovat lomansa ansainneet lukuvuoden päätteeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on, esikoisellekin lupasin, että saa kerrankin nukkua niin pitkään kun ikinä väsyttää. Tämän viikon. Ensi viikolla pitää sitten Kreikass kuitenkin herätä aamupalalle, että jaksaa päivän samassa rytmissä meidän kanssa.

   Nautitaan upeista keleistä! Me lähdetään tänään ostamaan sandaaleja ja uikkareita pojille, sitten varmaan täytyykin hikisenä suunnata uimaan.

   Poista
 2. Hyvää lomaa koululaisille! Ei kai se ihme ole, että esikouluvuosi väsyttää pienen pojan. Herttaista, kun annat hänen nukkua. Jaksaa sitten siellä Kreikassa kulkea ja ihmetellä, ainakin uima-altaassa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kyllä hirvittää, kun teini on (aiemmin) herännyt vasta puoli neljältä kun olen tullut töistä ;-)

   No, viikossa ei vielä ehdi rytmi kääntyä ihan päälaelleen. Kreikan jälkeen alkavatkin kesätyöt, joten jonkinlainen roti täytyy säilyttää...

   Nautitaan ihanasta kesästä!

   Poista
 3. Olisipa itselläkin yhtä pitkä kesäloma kuin koululaisilla. En usko, että tylsistyisin, vaikka ei olisi "mitään" tekemistä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä saisin taatusti myös ajan kulumaan, vaikka kesäloma olisi yhtä pitkä kun koululaisilla. Harmi vaan ettei ole, mutta nautin näistä pätkistä kyllä ihan varmasti myös. Aurinkoa sinne!

   Poista
 4. Marjaana , kesä on ihana aikaa. Kiva vinkkisi saippuakuplille ...
  Ja pallikuvaa nauratti, Kyllä nyt on ihana aikaa nauttia kaikenlaisesta ihanasta ... ja kohta se reissu sulla , ihana ... kuopuksesi on kiva jätkä ... , pidän peukkuja teille ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika leppoisaa tosiaan on. Mittari kipuaa jo lähelle kolmeakymmentä ja me nautiskellaan välillä sisätiloissa. Kesä ON ihanaa aikaa!

   Poista
 5. Tämä oli monen s*atanan postaus, kun ensin kirota täräyttelin tekstin joukossa olevalle korennolle ja sitten yksi korento oli kommenteissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se tuolla kuvissa vai uskallanko tutkia tarkemmin :D

   Poista
  2. Niin, korento ei ole kuvissa, ainoastaan limedrinkki ja saippuakuplat, joten tutki vaan tarkemmin rauhassa. Enkä kiusaa sua enää ikinä sudenkorennoilla, lupaan. Mä ite pelkään hulluna Maija Mehiläistä. Siihen on looginen selitys: olimme Kanariansaarilla karnevaaliaikaan ja yksi Maijaksi pukeutunut mies ahdisteli mua.

   Poista
 6. Mää sudenkorennon nähdessäni karjaisen sen ässällä alkavan kirosanan ja kyykistyn samalla suojaten päätäni :D Ihan julkisillakin paikoilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. Vaikuttaahan ne vähän hävittäjiltä, jos oikein on vilkas mielikuvitus. Ei vaan, lupaan, etten enää piinaa sua niillä s:llä alkavilla otuksilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana