Sivut


tiistai 4. kesäkuuta 2013

Aurinko armas

Pieni puutarhakatsaus lomailun ja siellä lekottelun kunniaksi. Tämä kesä tuli jotenkin aivan varkain. Ensin kevät oli myöhässä, ja lunta lapioitiin terassilta vielä huhtikuun puolenvälin jälkeen (tarkistin juuri). Mutta sitten kevät kiri kyllä kiivaasti kiinni ja nyt kesä on niin pitkällä että ihmetyttää. Nyt jo parhaat hetkensä nähneiden norjanangervoiden lisäksi puutarhaamme reunustaa aronia, joka myöskin jo kukkii. Mansikkakin on jo tehnyt ensimmäiset kukkansa. Krassi ja kehäkukka nostavat kohinalla päätään mullasta vaikka  tuntuu, että vastahan minä ne kylvin. Ensimmäinen voikukkakin hahtuvineen on jo puhallettu. Naapurin aidassa kukkii kauniisti syreeni ja ensimmäiset lupiinitkin jo bongasin. Uskomatonta!


Kyllä kelpaa lueskella!


On muuten ollut ihan mahtava keli viettää lomapäiviä. Mittari on kivunnut joka päivä yli 25 asteen. Kuulun siihen rotuun joka nauttii lämpimästä. Se on vaan pukeutumiskysymys, toisin kuin kylmä. Sitä pitää päästä pakoon hinnalla millä hyvänsä. Ja sitten, jos ollaan sellaisessa paikassa, ettei voi enää vähentää vaatetta, hikoillaan vaan ja nautitaan. Ja muistellaan niitä kaikkia kertoja kun on valitettu kurjasta säästä. Ja pidetään todellakin suu soukalla valitusten suhteen. Juodaan litratolkulla vettä, hiilihappotettua lähdevettä ja joskus vettä väkevämpääkin.

Minua on myös siunattu sellaisella pigmentillä että rusketun jo kun kurkistan ikkunasta tarkistaakseni paistaako ulkona aurinko. Suvussani kulkee tarina 70-luvulta, jolloin tiettyjä sanoja ei vielä oltu julistettu pannaan. Olin kavereiden kanssa ulkona ja joku heistä oli ilmeisesti ihmetellyt päivettymistäni. Minä kuulemma tulin kotiin vähän hätääntyneenä kysyen että "Tuleeko musta äiti isona neekeri?" Palamaan minua ei täällä kotimaassa saa juuri mitenkään. Kreikassa tosin pitää vähän olla varuillaan ja varjossa päivän kuumimpaan aikaan.


Niitä pieniä iloja: kesän ensimmäinen.


Huomenna kuopuksen isä hakee pojan luokseen vielä ennen matkaamme. Esikoinenkin hyppää kyytiin ja yöpyy mummilla yhden yön. Kuopuksen me nappaamme sitten jo pakattuun autoon lauantaina ja jatkamme lentokenttähotelliin Helsinki-Vantaalle. Sunnuntaina varhain lähtee lentomme. Matkalaukku jo huoneessani levällään lötköttää. Kreetalla näyttäisi olevan ihan lämmintä myös!

18 kommenttia:

  1. Kateeksi käy ;) - mä käräytän nahkani auringonpaisteessa miltei välittömästi. ;) Mun täytyy nautiskella kesän lämmöstä vaan varjossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta nykyäänhän varoitellaan niin paljon aurongon vaaroista, että ehkä molempi parempi? Pääasia, että nautiskelee ;-)

      Poista
  2. Jep, kyllä nyt pitää nauttia, kun kerrankin on hellettä! Voi olla kesän ainoat helteet. Yöt nyt on vähän vaikeita, kun makkarissa on 28 astetta, mutta... sinnitellen. Kohta nää loppuu kumminkin.
    En muuten muista, milloin olisin viimeksi nähnyt lupiinin kukkivan jo toukokuussa. Tänä vuonna se aloitti jo silloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ihmettelin lupiinin sielunelämästä minäkin - jotenkin pikakelauksella nyt mennään.

      Meilläkin kohoaa lämpötila aika kivasti sisällä mutta koitetaan pärjätä. Eipähän tarvi valittaa kylmyydestä nukkuessa ;-) Ensi viikoksi olikin sitten jo vähän viileämpää, pilvisempää ja sateisempaa luvassa...

      Poista
  3. Kyllä kesä on ihanaa aikaa! Oikein hyvää lomaa ja ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari, nautitaan nyt tästä lämmöstä ja auringosta!

      Poista
  4. Hyvää matkaa :) Meilläkin on lähtö parin viikon päästä.

    Itse olen alkanut ruskettua vasta lasten saamisen jälkeen, sitä ennen paloin aina ensin ja vasta sitten rusketuin. Metkaa.

    Huomasin muuten kommenttisi eräässä keskiaika-harrastajiin liittyvässä blogissa. Kuvissa oleva piirakkakenkäinen nainen on tuttavani :) Maailma (ja Suomi erityisesti) on tosiaan pieni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja blogimaailma varsinkin ;-) (Piirakkakengät olivat muuten aivan mahtavan näköiset!!!)

      Kiitos, ja nauttikaa tekin reissusta sitten kun sen aika on. Huomenaamuna lupasin ajatella sua

      Poista
  5. Kylläpä on oikein lomafiilis noissa kuvissasi;)
    Sama juttu, minäkin rusketun ja kakarana oli kuulemma ruskea kuin se Afrikassa asuva henkilö (ei saa sanoa, ei).

    Helteet ovat hiukan, hm, rasittavia, mutta EN valita, kohta sataa taas räntää ja pimenee syksy.

    Antoisaa matkaa koko kattilakunnalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, meillä on kyllä rento ote tähän lomailuun. Hauskaa, jos se näkyy kuvistakin!

      Kyllä nämä helteet tästä taas näyttäisi taittuvan, mutta me lähdetään jatkamaan etelään... ja katsotaan muutunko tummaihoiseksi Afrikassa asuvaksi henkilöksi ;-)

      Poista
  6. Minä taas en rusketu. Vaikka viettäisin koko kesän auringossa ja olen silti aina porukan kalpein. Palamista yritän välttää parhaani mukaan, mutta aika tarkkana saa olla varsinkin alkukesästä. Nyt valmistaudun tulevaan lomamatkaan popsimalla karoteenitabletteja ja miettimällä, kuinka ison suojakertoimen valitsisin. 30 voisi olla ihan hyvä...

    Myöhäisen kevään huomaa vieläkin, vaikka nyt on jo lämmintä. Meillä talon varjopuolella jotkut kasvit ovat vasta nyt alkaneet puskea ylös maasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kans karoteenitabletit aamulla lautasen vieressä, ihan varalta. Palaminen ei ole kivaa, sen verran lähellä kävin viime reissullamme (nimenomaan keväällä) vaikka olin varjossa.

      Varjosta puheenollen, näin vielä viime viikolla varjoisaan paikkaan kerätyn lumikasan, joka oli vielä peittynyt hiekoitushiekkaan. Jos olisi ollut omalla paikkakunnalla, voisi hakea sieltä parit paakut vilvoitukseksi ja iloksi lapsille.

      Poista
  7. Marjaana , ihanat varpaat - elikä hieno oranzhi väri ..... minullakin on tänään punainen kolttu päällä ja mieskin ihmetteliettä mistä mä olen semmoisen löytänyt ja vastailin että kun oli lahihoitaja koulutuksen valmistujaiset silloin ostin sen jo melkein 9 vuotta vanha ...
    Ihana kun pääsetkin lomalle ja ole sitten kunnolla ja kiltisti sielä .. ja odotetaan sut kotiin takaisin .. muista se ... Hyvää matka ja nauti südämmestäsi ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nata, oranssi on yksi lempiväreistäni ja käytän sitä paljon. Myös kesällä varpaissa ;-) Kesällä ihmiset heräävät käyttämään värikkäitä vaatteita - minä tosin käytän niitä ympäri vuoden.

      Elelen varmasti ihmisiksi reissussakin ja tulen heti lueskelemaan mitä teille on viikon aikana tapahtunut. Aion kyllä nauttiakin!

      Poista
  8. Oikein, oikein hyvää reissua, nautiskele auringosta! Miten ihania voikukan hahtuva kuvia, niistä tulisi hellyyttävät kanvastaulut :) Meidänkin naapurilla kukkii syreeni, meillä ei sellaista ihanuutta ole. Ainaniinjärkevänpuolison mielestä se ei ole hänelle kuitenkaan syy hakea vaimolleen paria oksaa maljakkoon yön pimeinä tunteina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista voikukkakuvista tosiaan saisi jotain kehiteltyäkin, olet oikeassa. Minusta on ihana kuvata tuota pientä poikaa kun se on niin suloinen (saatan tosin olla vähän jäävi ;-)

      Se voi olla hyvä, että syreeni on naapurilla, sitä voi ihailla (ja öiseen aikaan verottaa) mutta tuoksu äityy joskus liian lähietäisyydeltä aika huumaavaksi.

      Reissu lähestyy...minä otan tästä odottamisesta kaiken ilon irti. On sitä odotettukin, varattiin matka syyskuun alussa ja säästetty on siitä asti. Vähään aikaan ei sitten vastaavaan varaa olekaan, jollei Maja vaihdu halvempaa.

      Nauti säkin kesästä ja herkuista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana