Sivut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Aarretta etsimässä

Tein ennen reissuamme aarrekartan. En ole varma uskonko tähän hommaan, mutta mukava näitä on tehdä. Tulee samalla mietittyä mitä ihan oikeasti haluaa, mikä on jo valmiiksi mainiolla tolalla elämässä ja sitä rataa. Unelmien visualisointi oli myös hauskaa. Leikkelin pari naistenlehteä ihan tuhannen päreiksi kun etsin kuvitusta karttaani. Sanotaan, että valmiin kartan pitäisi olla esillä näkyvällä paikalla, vaikkapa lähellä sänkyä, että sen näkee ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Minun karttani on ainakin toistaiseksi yöpöydällä. Jotenkin tämä tuntuu aika henkilökohtaiselta, vaikka kuvien takana olevat ajatukset eivät paljastukaan. Siitä huolimatta - tässä se on:


Kuten huomaatte, pääosassa on luonnollisesti se Oma maja. Niin moni asia helpottuisi sen myötä, jos pääsisin lähemmäs keskustaa. Voisin luopua autosta ja ylisuurella vuokrallani makselisin jo jonkinlaista itsellenikin. Saattaisipa ja saisipa tuo rahatilannekin siinä samalla helpottua. Onhan tuolla toisessa alakulmassa joku miehenpuolikaskin. (Ihan sananmukaisesti, kun saksin siltä kaulan katki ja peitin naaman sydämellä. Enhän minä nyt noita malli-ihmisiä sentään kotiini halaja.) Omasta itsestä ja olosta sen verran, että toivoisin tietenkin sen olevan jatkossakin seesteistä ja mukavaa. Iloista, värikästä, ekohenkistä, omannäköistä, ihanaa.

Majasta päästään helposti siihen, kuinka haasteellista sen löytyminen on. Ja se taas johtuu rakentamisen tasosta. Luin mielenkiintoisen artikkelin siitä, että rakennusliikkeiden pörssiinmeno olisi osaltaan aiheuttanut tason laskun. Senhän me jo tiesimme, että mitä pienempiin osiin urakka pilkotaan, sen todennäköisemmin jossain kusee. Kukaan ei ota kokonaisvastuuta mistään. Tuossa jutussa sekin tulee todella karulla tavalla ilmi: vastuuttomuus. "Mutta ethän sä siellä tule asumaan, laita nyt vaan seinään sitä stopperimaalia". Voi paska sanon minä. Voisin sanoa rumemminkin, mutta olkoon.


***

Tänään meidän pitäisi saapua Suomen kamaralle. Huomenna siis mahdollisesti jo ihka oikea ihminen suht reaaliajassa bloggaamassa ja kenties kertomassa jo vähän Kreikan kuulumisiakin. Mukavaa myös päästä lukemaan mitä teille on tällä välin tapahtunut!

10 kommenttia:

 1. Hieno aarrekartta! :) Jos mä tekisin aarrekartan niin mulla olisi sama aihe pääosassa. :)

  Tuo on tärkeää, että muistaa olevansa ihana ja läheiset ihmiset ovat myös ihania. <3 Omana itsenään oleminen on tärkeää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vähän hukkasin itseäni suhteessa kuopuksen isään, joten koen todella tärkeänä muistaa, että pitää pysytellä omana itsenään.

   Toivon, että sunkin maja löytyy ;-)

   Poista
 2. Olen jossain vaiheessa myös miettinyt aarrekartan tekoa. Mutta jotenkin en jaksa uskoa, että auttaako se mihinkään. Sinulla on kyllä kaunis ja just niitä asioita kuin itse haluaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tervetuloa takaisin Suomeen ja blogistaniaan! Täällä on kaikki ennallaan. Peppone riehuu pitkät päivät töissä ja me nunnat hoidetaan luostaria;))

   Poista
  2. Minäkään en ole ihan varma tuon toimivuudesta tai uskonko siihen ylipäänsä, mutta tein omani sillä asenteella, että se ei ota jos ei annakaan. Ja tekeminen ainakin oli hauskaa!

   Poista
  3. Niin, ja kiitos, on mukavaa olla täällä taas. Täytyy ruveta lueskelemaan mitä teille kuuluu!

   Poista
 3. Hieno ja sinun näköisesi ;) Minun aarrekartassani keskellä olisi uusi työpaikka, ympärillä, hmm... kaikenlaista pientä juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän peukkuja sen haasteellisemman työpaikan suhteen. Ja pienien juttujen myös ;-)

   Poista
 4. Muista sitten informoida meitä lukijoita, että tuottaako aarrekartta tulosta :) Olen kyllä taipuvainen uskomaan niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy seurata tilannetta! Ja tietysti raportoin teille ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana