Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2013

Äiti on ihan kiva

Eilinen äitienpäiväkin oli ihan kiva. Lauantai-iltana sylissä maatessani kuopus kysyi, että voiko hän hiippailla aamulla kaapille, jossa lahja on piilossa, ja sitten tulla sen kanssa viereeni köllöttelemään. Totta kai tällainen järjestely sopi. Itsessään jo äitienpäivälahja oli, kun hän nukkuikin tavanomaista pitempään ja kömpi luokseni vasta puoli kahdeksalta. Ah! Paketista paljastui huovutetut helmet ja sain kaupan päälle selostuksen, että huovuttaminen oli "rankkaa, hidasta ja sattui käsiin". Palleroiden värit oli kuulemma valittu ja harkittu tarkoin minun lempivärieni mukaan ja kyllähän tuo useimpiin vaatteisiini käykin. Täytyy laittaa heti tänään kaulaan. Kortin toisella puolella oli ihania totuuksia:


Minun äiti
Äiti on ihan kiva.
Äidillä on ainakin silmälasit.
Tunnen äidin siitä, kun se on "Jokunen" (sukunimemme).
Äiti tuntuu, no, lämpimältä.
Muutenkin päivä oli leppoisa. Lehmänläjää oli vielä jäljellä päiväkahvin kanssa ja vaikka esikoinen oli jo oman osuutensan lahjusten suhteen tehnyt, pyysin vielä paviljongin pystytystä äitienpäivän kunniaksi. Kyllä tuossa kelpaa taas istuskella. Pojat testasivat jo riippukeinunkin. Viikolla on vissiin luvassa oikeinkin aurinkoista keliä. Ja jos oikein tarkkaan katsoo, saattaa noissa kuvissa jo nähdä jotain vihreääkin. Kyllä, kevät etenee täällä meilläkin. Mahtavaa! Niin, ja pitihän se terassi sitten vihkiä kuoharilla käyttöön. Ystävän kanssa. Äitienpäivän, auringon, kevään, ystävyyden kunniaksi. Noin aluksi. Itse asiassa äitienpäivä oli mitä mainioin, ei vaan ihan kiva.

***

Kultahippu. On nämä sellaisia, molemmat pojat. Vaikka esikoisella alkaa jo teinin elkeitä olla vähän liiankin paljon välillä. Oli saanut viime viikolla elämänsä ensimmäisen jälki-istunnonkin "epäasiallisesta käytöksestä opettajaa ja oppilastovereita kohtaan" Minulle soitti oikein opettaja kotiin perjantai-iltapäivänä ja juttelimme asiasta. Juttelimme tietysti myös esikoisen kanssa, kun palautui mummilta. Toivoin parannusta käytökseen, mutta kerroin kyllä, että osaan tämän suhteuttaa kokonaisuuteen. Olen tyytyväinen, että kahdeksannen luokan loppumetreille asti päästiin ennen ensimmäistäkään tällaista tapausta. 

12 kommenttia:

 1. On teillä ollut mukava äitienpäivä! Muistan aina, kun esikoisen luokanvalvoja seitsemännellä luokalla sanoi, että poikiin iskee murrosikä aina kahdeksannella luokalla, eikä siitä päästä yli eikä ympäri. Vaikein vuosi on varmasti ollut meilläkin, vaikka mitään hirveää ei enää yläkouluaikana tapahtunutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa totesi tämä luokanvalvoja ja ihan hyvässä yhteisymmärryksessä puhelimme sekä hänen, että sitten esikoisen kanssa.

   Aurinkoista viikkoa sulle!

   Poista
 2. Upea terassi ja pavijongilla varustettuna! :) Hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mainiota kun saatiin se nyt pystyyn - on luvattu upeita kelejä. Kyllä mun kelpaa, olin vaan aputyttönä ja teini ahersi.

   Poista
 3. Aawww...! Huopahelmet, on niitä on väänneety hien, veren, kyyneleiden ja rakkauden kanssa. Nii herttaista ja liikuttavaa. Lapset on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kädet kipeinä ja rakkuloilla! Siispä laitoin ne tänään kaulaan, että kuopus näkee, että arvostan hänen kärsimyksiään ;-)

   Poista
 4. Hienot helmet, ja hyvin on kuopus osannut valita värit :)

  Opettajan näkökulmasta kasiluokkalaiset ovat rasittavimpia, mutta monet tytöt itse asiassa jo seiskalla. Ysin kuluessa alkaa jo tasoittua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavat värit, tosiaan! Löysin vaatekaapistani mekon, johon nuo sointuvat aivan täydellisesti.

   Jotkut äiditkin ovat sitä mieltä, että kasiluokkalaiset ovat rasittavimpia... ;-)

   Poista
  2. (Oikeasti olen ihan tyytyväinen, etten jäänyt opettajan uralle...) :P

   Poista
  3. Mun hermo ei kestäisi sitä yhtään, ei varmasti. Hyvä kun jaksan omatkin kaksi - joskus en niitäkään ;-)

   Poista
 5. Oi, sait ihanan korun ja hienon runon :-D
  Minäkin sain jo hiukka isommilta poikasilta runon... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että sun runosi oli vähän "tunteikkaampi"?

   Mikä lie lahjakas korutaiteilija tuosta tulossa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana